Forum konie »

kącik zaprzęgowca

enklawa, oo widziałam Twoje dziewczyny w kwietniu na rynku, prezentują się bardzo fajnie 🙂
ktos byl w Gajewnikach? jak wrazenia?
ja jestem zachwycona niektorymi konmi..innymi niestety zniesmaczona🙁
Ruda_H  :kwiatek: czemu się nie odezwałaś ?  😀
majek zdjęcia z pewnością pomogą, bo teraz to co rusz ktoś ma coś używanego do sprzedania.

Karla kto Ci się aż tak nie podobał?
[quote author=Orzeszkowa link=topic=1168.msg607643#msg607643 date=1275547865]
Czy ktoś z Was miał może okazję użytkować albo chociaż widzieć na żywo takie sulki?

Guli ma chyba takie http://img12.imageshack.us/i/sulki2.jpg/  o ile mnie pamięć nie myli...
[/quote]

Pamięć masz całkiem dobrą 😀
Z moją już gorzej 🙁

Sulki  mam , ładnie porośnięte kurzem w magazynku.
Użytkowane raz , a dobrze 🤣
W wyniku czego trochę dyszelki skrzywiły się , ale poza tym myszy ich nie zjadły 🤣
Właśnie kilka dni temu wpadłam na szory, wyczyściłam , wypastowałam... i kompletnie zapomniałam jak łączy się poszczególne paski 😡

Wsadziłam to wszystko na kuca i myślałam, że może on pamięta, ale  dyplomatycznie zapomniał 😜

I właśnie.
Szukałam zdjęć, fajnie, że pokazałaś, ale nie bardzo widzę  szczegóły.
Chodzi o ostatni pasek na grzbiecie łączący się z częścią  za zadem ( nawet nie pamiętam nazw)- czy ten pasek łączy się z pasami do ciągnienia? czy może przypina do dyszelków?
🙇
enklawa, bo nie wiedziałam, że to Ty 🙂 Jak następnym razem będę w Kraku poszukam Was.
Dostałam kilka fotek z zawodów 🙂

szczesliwa 7! next time wezme aparat na moj odcinek i pofoce
No to koniecznie aparat trzeba mieć 🙂

Rozgrzewka przed czworobokiem

Czworobok

Zręczność

co to były za zawody, że zręczność i ujeżdżenie maratonówką się jeździło? Dawno nie byłem na powożeniu, ale kiedyś były obowiązkowe dwie bryczki, czy się zmieniły przepisy (pytam poważnie)? ładny strój powożącej lepiej komponował by się z bryczką wyjazdową. Wiem, że zabranie dwóch bryczek na zawody zwiększa koszty uczestnictwa w tychże i jest to chyba najdroższa dyscyplina w jeździectwie 🙁
w konkursach amatorow mozna bylo jechac maratonowka
i jest to piekny uklon ze strony sedziow i organizatorow, ze pozwolono na to, bo nie kazdy na poczatku ma finanse, o ktorych napisales...
To bardzo fajnie, bo może się wreszcie sport amatorski ruszy w zaprzęgach. I może sie okaże w tej dyscyplinie chociaż, że koni nie bedziemy z założenia za granicami szukać tylko nasze polskie sie nadadzą. Z tego co wiem chyba wszystkie polskie rasy koni gorącokrwistych moga poszczycić się sukcesami w tej dyscyplinie.
Constantia, fajne zdjecia!
Ile w kłębie ma rude?
melechow- dokladnie po to to wszystko🙂 coraz wiecej imprez ogolnopolskich laczy sie z zawodami dla amatorow. To jest niesamowita frajda ogladac ludzi, ktorzy z zawodu sa np. lekarzami, prawnikami itp.  codziennie siedza za biurkiem czy w gabinecie a potem pokazuja sie jako rasowi sportowcy. Tak na prawde to tylko w zaprzegach mamy wyniki na db/bdb poziomie dlatego promocja powinna byc jak najwieksza🙂 no i dostepnosc- zarowno dla zawodnika jak i publicznosci🙂
Będę miała pokazówkę, ale dopiero w wrześniu. Niestety muszę na nią czekać ok 10 tyg. Do tego czasu zostaje sama maratonówka. To prawda, że nie jest to tania dyscyplina, bo w sumie to teraz mam dwie maratonki (jedna do latania na co dzień i jedna na zawody) i trzecia będzie pokazówka. Przedwczoraj dostałam nowy szor, to kolejny wydatek. Poprzedni szor miałam dwa lata i sprzedałam jako używany w bardzo dobrej jak dla mnie cenie. Ale jak się dba to jest to zakup na lata.

sznurka kasztan ma ok 165 cm. Wielki nie jest, jak dla mnie w sam raz 🙂 Dziękuję w imieniu fotografa 🙂 Niestety z poprzednich zawodów mam aż dwa zdjęcia, to teraz mogę oko nacieszyć.

Naliczyłam na tym pojeździe z 16  osób. Konie rączo biegły,ale widziałam początek przejażdżki.
Są jakieś zasady - ile można ciągnąć bez uszczerbku na zdrowiu?

Łatka
Że tak się wyrażę, to kawał baby 🙂
taki  kawałeczek... ale bez przesady 😀
Pierszwy raz w tym wątku  🤣
Po wizycie w Aachen zakochałam się w 4-ce Lazara!!! Oto kilka fot:

i jeszcze jedna fota:

piękne są... 😜
enklawa, często Cię widuję na rynku 😀 wyróżniacie się spośród innych dorożek. 🙂
Pięknie wszyscy mnie obserwują  👀 a nikt się nie przywita  🤬 . Graba podejdź kiedyś. 😉
Bartek Kwiatek został wicemistrzem świata  🏇  😅  💃
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
Ja jestem dumna  🏇 Parom nie poszło az tak dobrze, ale też nie było źle 🙂
Znacie może jakiś dobry pomysł na przechowywanie uprzęży? Mam mało miejsca.
w szafie brata 🏇
Przynajmniej to jest moj sposób
Mój brat mieszka 350km ode mnie - odpada.
wawrek, nie da się podwiesić wysoko?
Czapli wisi na drzwiach od szafy;/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się