Ej ej, właśnie, to nowy Dreamfall już jest? Na pleję też?
Fuck, widzę, że na PS4... ech, trzeba sobie odłożyć kasę - dla samego Wiedźmina nie miałabym motywacji, ale dla Dreamfalla - oj tak, szczególnie, że jakoś obecnie posucha w RPGach przez co cisnę nostalgicznie nost w Mass Effecta 1
Hiacynta, jak nostalgicznie, to proponuje Wasteland 2 😉 Gra trochę przebiegła bez echa, ale tu faktycznie głównie fani pierwszej części wyczekiwali na tytuł.
Ooo! Wiesz, że ten tytuł to dla mnie novum? 🙂 Poguglowałam trochę ale sama napisz: jest sens grać jak się nie grało w 1? (Podejrzewam, że tak, w niejedną grę grałam od którejśtam części). W każdym razie post-apo to coś dla mnie! 😀
Obawiam się, że może być ciężko. Jest to stricte kontynuacja pierwszej części. Oprócz tego gra wygląda trochę archaicznie, ale jak już wciągnie to nie puści 😉
Gra ktoś w "The Witcher: Battle Arena" od CDPR? 🙂 dzisiaj odkryłam, coś jak LoL, tylko szybsze i dla mnie o wiele przyjemniejsze. Może ktoś zna komputerowy odpowiednik? Spodobało mi się, niestety CDPR nie przewidziało wersji na PC. Tylko nie LoL, grałam parę razy i nigdy więcej w to nie zagram.
Mam pytanie do wyjadaczy. Czym się różni PS od Xboxa? Mam wielką ochotę "zanabyć", żeby tańczyć z dzieckiem w deszczowe dni, ale nie wiem co lepsze. Proszę o opinie 🙂
Facella, a HotS? Przyjemniejszy i łatwiejszy od LoLa, nie trzeba nic w trakcie gry kupować tylko wybiera się które skille rozwijać. Postaci z uniwersum blizzarda, mi całkiem fajnie się w to grało a LoLa nie trawię. W Battle Arene nie grałam
pokemon, xbox ma kinecta który jest super sprawą bo można grać bez kontrolera. Oczywiście ten w xbox one ogólnie działa lepiej i lepiej wykrywa niż w 360. W PS potrzebny jest kontroler, tak samo w wii działa na kontrolerze więc cały czas w łapce coś jest. Warto popatrzeć jakie jeszcze gry mogłyby was interesować i pod to patrzeć bo np. singstar jest tylko na PS za to bardzo polecam gry na kinecta jak adventures (zwykle dają w pakiecie z konsolą, warto wziąć, serio fajna zabawa w skakanie, uniki itp) czy sports a tanecznie dance central, jest też just dance 😀 Osobiście mam xboxa 360, zero awarii a ma już na pewno więcej niż 2-3 lata 😉
Misskiedis, sprawdzę :kwiatek: to jest skrót od Heroes of the Strom, prawda? Przede wszystkim chodzi mi o szybką rozgrywkę, w Battle Arena najdłuższe starcie trwało niecałe 8 minut, a najkrótsze 2 minuty 😉 a w LoLa to potrafiłam i godzinę stracić i ledwie dostać się na koniec mapy 😵 Melduję obecne postępy w Battle Arena: w rotacji są obecnie Grealt, Ciri i Triss, tą ostatnią grało mi się najlepiej i już ją kupiłam (w walce widzę, że to był bardzo dobry wybór), rozwinęłam do 10 poziomu i odblokowałam legendarne przedmioty 😉 niestety żeby grać rankedy trzeba mieć jeszcze lepiej rozwiniętą postać (w bitwie można rozwinąć ją do 10 poziomu, zobaczymy, czy poza nią też... Jeśli tak, to kicha) i lepszy eq, który kosztuje kupę waluty lub jeszcze większą realną kasę. Żeby uzbierać tysiąc koron trzeba się trochę nagrać... Albo liczyć na szczęście i dropy z bitew. Ale gra z botami czy przeciwko botom w drużynie graczy jest szybka, łatwa i przyjemna 😁
Tak, Heroes of the Storm, dłuższe mecze to do 40 minut nam wychodziły, przeciętnie 20-30 więc na pewno dłużej niż battle arena. Za gra jest prostsza niż taki LoL przez np. brak sklepu w grze a o wygranej na mapie decydują też questy- jest kilka map i każda ma swój tryb np. trzeba zabijać określone potworki bo z nich wypada coś co zbieramy. Darmowe więc warto wypróbować 😉
Właśnie pobieram, pyknę sobie dopiero jutro, jak mówisz, że koło 20-40 minut... Tryb "treningowy" też jest? Tzn. gra z botami przeciwko botom? Nie chcę być na dzień dobry zwyzywana od noobów 😁
Triss ewoluowała do 12 poziomu 😅 zajrzałam w statystki - łącznie 3 godziny gry, więc szybko się rozwija. Umiem już robić rozwałkę wśród botów, 34 kille i 0 zgonów w jednej rozgrywce 😜 dlatego wolę deathmatch od podboju. Jeszcze 3 levele i poprawią się jej skille, może zacznę wtedy rankedy. Wydropił mi legendarny eq, oczywiście nie dla mojej postaci 🙄 treningowo polecam zagrać jeden podbój i jeden deathmatch z botami, potem już lepiej kooperację - gracze vs. boty, na poziomie łatwym jeszcze ani razu nie przegrałam, a dropi 2 itemy zamiast 1 jak w treningu. Itemy można zniszczyć i dostać za to korony, polecam też po każdej walce obejrzeć filmik - to 15-30 sekund, a daje 5 koron. Z jednego wygranego meczu udaje mi się wyciągnąć po 50 koron (nagroda za wygraną + wideo + niszczenie przedmiotów), broń kosztuje 750-2000, tak samo skin, pozostały eq 350 koron. PS: nie napisałam tego chyba - to jest gra mobilna, nie ma wersji na PC niestety 🙁 na małym telefonie może się źle grać, ja mam 4,5" i jest ok, chociaż muszę zdejmować okulary 😁
Milla Prędzej wyjdzie Half Life 3 niż Cyberpunk 😁 Widziałam trailer Deusa, strasznie mi się podobał, klimat z muzyką robią hype 😀 Szkoda tylko że nie będzie można importować saves, ale to w sumie szczegół 🙂 Hiacynta I to najpewniej już w tym roku wyjdzie 💃 Więcej info na jego temat ma być po expo 15 czerwca, tak btw 🙂
Facella, hots jest bardzo casual, rozgrywka na boty trwa do 15 minut maks. A boty nie są aż tak głupie jak w lolu 😉 Szybka gra na ludzi trwa koło 25 minut, nie ma większych spin, mało wyzwisk, nie ma czatu z przeciwną drużyną, więc jest święty spokój. A i sojuszniczy czat można wyłączyć. Ja ze znajomymi lola zostawiliśmy, bo to co tam się działo, to już przeszło nasze pojęcie, zmiany są tragiczne i po prostu dla nas gra stała się niegrywalna, bo wywoływała masę frustracji. Hots jest przyjemniejszy.
Jeśli się komuś nudzi, lub jeśli ktoś szuka jakiejś gry... Polecam Life Is Strange, ta gra jest NIESAMOWITA! Nie mam słów, coś wspaniałego, uwielbiam gry, gdzie wybory mają znaczenie, a tutaj jest ich dużo!
Buu, tylko na peceta wyszlo? Kurczę, zagrałabym, bo to ewidentnie coś w stylu mojego ukochanego The Wolf among us A grał ktoś w Until Dawn? (exclusive na PS4) Ja juz dwa razy, za każdym inne osoby mi przeżyły.
Hiacynta, strzeliłaś w dziesiątkę, Life is strange jest bardzo podobne do Wolf among us 😉. Mi się też bardzo podobało, chociaż momentami jednak mnie irytowało high school drama albo momenty, kiedy wiedziałam że to, co robią bohaterki, jest niesamowicie głupie, ale nie było opcji nierobienia danej rzeczy 🤣. No ale ogólnie bardzo na plus 😉
Hiacynta, na konsolę koniecznie Batman: Arkham Knight! Gram od 5 godzin teraz i jestem absolutnie zszokowana 😲. Ja bardzo lubię batmany tak ogólnie za grywalność (świetna i w tej nowej części nawet świetniejsza 😀), fabułę mieli dość przewidywalną ale mimo to przyjemną. Ale to, co zrobili w nowej części, autentycznie wbiło mnie w fotel już po 5 godzinach grania. Wykorzystują sposoby, w jakich gracze zwykle eksplorują grę i na tej podstawie robią takie zaskoczki, że z butów wyskakujesz 🤣. Tylko żeby w pełni docenić fabułę części, to raczej trzeba znać fabułę poprzedniej, głównie w odniesieniu do Jokera. Niestety dostali ogromną falę hejtu za tę grę, a to dlatego że była fatalnie przerobiona na PC i się wysypywała graczom na prawo i lewo. Mi niby na razie się nie wysypuje, chociaż gram na PC-cie, ale problemy podobno były tak duże, że nawet Steam gdzieś pod koniec roku 2015 pozwolił wszystkim posiadaczom wersji pecetowej zwrócić grę, niezależnie od poziomu ukończenia. A to taka perełka, że naprawdę szkoda tej afery z pecetem.
Batman był całkowicie wycofany ze sprzedaży na jakiś czas, stąd zwroty na steam itp. Wrócił dopiero po załataniu większych dziur. A cała akcja wycofywania była w czerwcu, pod koniec bodaj, więc nie taki koniec roku 😉
Aaaa Life is Strange jest też na PS4! 😀 Best news today! 🙂 Dam znać jak zakupię i zagram. Alten - to wszystko dzięki Tobie, jakoś mi ten tytuł umknął! (Btw - kiedy się widzimy na jakimś dogtrekkingu? 😉 ) Busch - dzięki za info! Z tym, że ja nie grałam w żadne poprzednie Batmany - ba, nawet nie specjalnie oglądałam filmy 😡 Myślisz, że się wkręcę anyway? Dobrą przygodówkę to ja lubię!
No i - czekam z niecierpliwością na Dishonored 2 😀
Hiacynta, raczej się wkręcisz, batman ma niesamowicie fajną grywalność moim zdaniem - po prostu pewnie nie załapiesz całego kminu np. z Jokerem (nic nie przybliżę żeby nie spoilerować nikomu 😀).
Dishonored 2 też jest na mojej liście - jedynka była super.
Aaaa Life is Strange jest też na PS4! 😀 Best news today! 🙂 Dam znać jak zakupię i zagram. Alten - to wszystko dzięki Tobie, jakoś mi ten tytuł umknął! (Btw - kiedy się widzimy na jakimś dogtrekkingu? 😉 )
Super, że będziesz w to grać 😀 Jest to najlepsza gra w jaką grałam, niesamowite przeżycie! Gdy tylko myślisz, że nic już cię nie zaskoczy, to gra udowadnia ci, że tak nie jest 😀 Dogtrekking? Nawet nie wiem dokładnie jeszcze kiedy są, zobaczymy :P