O Villa Horse już właśnie słyszałam dobrą opinię, więc miło, że się ona potwierdza. Ciekawa jestem jak 2 pozostałe firmy, bo np. puśliska Diana wszyscy bardzo chwalą.
Napiersnik z wytokiem fair play MEGA WIELKI!, ten pasek do popregu gigantycznie dlugi! Ucielam u rumarza z 10 cm, i dorobilam 20 dziurek i na ost najkrotsza jest ok. Ale skora bardzo porzadna, ladna, i pomyslowy.
hooksowe napierśniki też są GIGANTYCZNE. Ja nie wiem na kogo oni te fulle robią. Moje zwierze ani małe, ani tym bardziej drobne nie jest, a również muszę oddać do rymarza.
ktoś może miał napierśnik z wytokiem HKM ? http://www.gnl.pl/napiersnik-wytokiem-p-585.html Jak rozmiary? Czy na klacz ,która ogólnie jest drobna ma 158 cm pasowałby COB ? Jestem głupia i zamówiłam go bez sprawdzania opinii ...
Pytanie do posiadaczy napierśnika Daw Mag z gumami: czy full jest bardzo wielki, czy normalny? Koń ma 167 cm i nie jest ani przecinkiem ani pakerem 🙂... i nie wiem czy czelować w full czy cob?
Pytanie do posiadaczy napierśnika Daw Mag z gumami: czy full jest bardzo wielki, czy normalny? Koń ma 167 cm i nie jest ani przecinkiem ani pakerem 🙂... i nie wiem czy czelować w full czy cob?
Na 100% w wersji exlusive (choć nie wiem czy ma to jakieś znaczenie) możesz spokojnie brać cob. Full jest gigantyczny!
[quote author=D+A link=topic=11432.msg1205754#msg1205754 date=1322682419] Czy ktoś z Was widział na żywo napierśniki następujących firm: -York -Villa Horse -Diana
Który możecie polecić?Jaka skóra? [/quote] troche przeterminowana, ale odpowiedz 😉 : york mnie zaskoczyl bardzo na plus. napiersnik miya jest podobny do vh tylko mysliwski. skory przyzwoite, nawet w tym najtanszym. i sari jest z krysztalkami, ale takimi nawet dyskretnymi. vh- bardzo fajna skorka, fajnie przeszyte. jednak cenowo wygrywa york, bo jakosc podobna imo. diany macalam na stoisku pana czarusia 😉 tez sie nie ma czego czepic imo, jesli ktos nie przwykl do najwyzszej polki. napiersniki 5 punktowe za mniej niz 300zl. skora przyzwoita.
Wrrrrr... albo mój kon jest jakis niewymiarowy albo .... nie wiem. Wczoraj przymierzałam nowy nabytek Prestiga i g.... Gumy do siodła ledwo ledwo zapiełam na najluzniejszych dziurkach, a pasek do popregu jest za długi. No żesz !!!
Klami ja już pisałam kilka razy jak rozwiązałam taki problem. Przy siodle mam małe skórzane paski ( u mnie to akurat male obroże dla psów/kotów), do których przypinam napierśnik. Działa już kilka lat bez zarzutu, a pasków prawie nie widać
Cześć dziewczyny 🙂 Postanowiłam kupić napierśnik, taki żeby nie był dopinany przy popręgu. Ale nie wiem, czy on nie obciera konia? Czy któraś z Was taki miała?
Wrrrrr... albo mój kon jest jakis niewymiarowy albo .... nie wiem. Wczoraj przymierzałam nowy nabytek Prestiga i g.... Gumy do siodła ledwo ledwo zapiełam na najluzniejszych dziurkach, a pasek do popregu jest za długi. No żesz !!!
Czy można gdzieś kupić futerko pod napierśnik, żeby podłożyć pod miejsce, skąd rozchodzą się gumy do siodła i ten pas dolny do popręgu? I ponawiam moje pytanie czy York robi brązowe napierśniki? :kwiatek: