Forum konie »

Napierśniki

No właśnie DAW-MAG!
Czy ktoś z Was widział na żywo napierśniki następujących firm:
-York
-Villa Horse
-Diana

Który możecie polecić?Jaka skóra?
ja widziałam Villa Horse i jak dla mnie bardzo miły dla oka i miękki  😉
O Villa Horse już właśnie słyszałam dobrą opinię, więc miło, że się ona potwierdza. Ciekawa jestem jak 2 pozostałe firmy, bo np. puśliska Diana wszyscy bardzo chwalą.
D+A, Mogę też być potwierdzeniem dla Villa Horse. 😉 Skórka mięciutka, wykonanie solidne, dla mnie na plus. 🙂 Reszty firm niestety, nie widziałam.
A jak z rozmiarówką? Na konia ok.165 w kłębie z normalnie rozbudowaną klatą (nie jest to jakiś paker, ale też nie chucherko) lepiej brać cob czy full?
Napiersnik z wytokiem fair play MEGA WIELKI!, ten pasek do popregu gigantycznie dlugi! Ucielam u rumarza z 10 cm, i dorobilam 20 dziurek i na ost najkrotsza jest ok. Ale skora bardzo porzadna, ladna, i pomyslowy.
hooksowe napierśniki też są GIGANTYCZNE. Ja nie wiem na kogo oni te fulle robią. Moje zwierze ani małe, ani tym bardziej drobne nie jest, a również muszę oddać do rymarza.
A polecana już Villa Horse?
Sprawdzę jutro czy mamy takowy w stajni, ale szczerze nie kojarzę, więc ci nie pomogę.
xxagaxx, jest jakiś w stajni, chyba forumowa zoja ma. Nie mam pojecia jednak jaki rozmiar, zgaduje, że cob.
No moja drobna nie jest,m moze nie wysoka, ale masywna kobieta, czesc na szyji akurat a pasek do siodla prawie do cyckow...
ktoś może miał napierśnik z wytokiem HKM ? http://www.gnl.pl/napiersnik-wytokiem-p-585.html    Jak rozmiary? Czy na klacz ,która ogólnie jest drobna ma 158 cm  pasowałby COB ?  Jestem głupia i zamówiłam go bez sprawdzania opinii ...
[quote author=D+A link=topic=11432.msg1207363#msg1207363 date=1322775810]
A polecana już Villa Horse?
[/quote]

Full jest normalnym fullem - jak dla mnie. Pomierzyć ci coś dokładnie?
Pytanie do posiadaczy napierśnika Daw Mag z gumami: czy full jest bardzo wielki, czy normalny? Koń ma 167 cm i nie jest ani przecinkiem ani pakerem 🙂... i nie wiem czy czelować w full czy cob?
Pytanie do posiadaczy napierśnika Daw Mag z gumami: czy full jest bardzo wielki, czy normalny? Koń ma 167 cm i nie jest ani przecinkiem ani pakerem 🙂... i nie wiem czy czelować w full czy cob?

Na 100% w wersji exlusive (choć nie wiem czy ma to jakieś znaczenie) możesz spokojnie brać cob. Full jest gigantyczny!
popieram,tez zminiejszałam, ap otem nawet Bogdan wymienił mi dolna gumę na skórzany pasek gruby.
dzięki za odpowiedz🙂 czyba daw mag ma ogólnie dużą rozmiarówkę.
[quote author=D+A link=topic=11432.msg1205754#msg1205754 date=1322682419]
Czy ktoś z Was widział na żywo napierśniki następujących firm:
-York
-Villa Horse
-Diana

Który możecie polecić?Jaka skóra?
[/quote]
troche przeterminowana, ale odpowiedz 😉 :
york mnie zaskoczyl bardzo na plus. napiersnik miya jest podobny do vh tylko mysliwski. skory przyzwoite, nawet w tym najtanszym. i sari jest z krysztalkami, ale takimi nawet dyskretnymi.
vh- bardzo fajna skorka, fajnie przeszyte. jednak cenowo wygrywa york, bo jakosc podobna imo.
diany macalam na stoisku pana czarusia 😉 tez sie nie ma czego czepic imo, jesli ktos nie przwykl do najwyzszej polki. napiersniki 5 punktowe za mniej niz 300zl. skora przyzwoita.
Wrrrrr... albo mój kon jest jakis niewymiarowy albo .... nie wiem.
Wczoraj przymierzałam nowy nabytek Prestiga i g....
Gumy do siodła ledwo ledwo zapiełam na najluzniejszych dziurkach, a pasek do popregu jest za długi.  No żesz !!!
Klami ja już pisałam kilka razy jak rozwiązałam taki problem. Przy siodle mam małe skórzane paski ( u mnie to akurat male obroże dla psów/kotów), do których przypinam napierśnik. Działa już kilka lat bez zarzutu, a pasków prawie nie widać
Dziewczyny jak napiersniki Kentaura wypadaja rozmiarowo? Na slazaka wejdzie?
Cześć dziewczyny 🙂
Postanowiłam kupić napierśnik, taki żeby nie był dopinany przy popręgu.
Ale nie wiem, czy on nie obciera konia? Czy któraś z Was taki miała?
Wrrrrr... albo mój kon jest jakis niewymiarowy albo .... nie wiem.
Wczoraj przymierzałam nowy nabytek Prestiga i g....
Gumy do siodła ledwo ledwo zapiełam na najluzniejszych dziurkach, a pasek do popregu jest za długi.  No żesz !!!

Napierśniki prestige są małe..
Poszukuję napierśnika z wytokiem w tym stylu (czarny):

możecie coś polecić?
Czy York ma brązowe napierśniki? Albo ślepa jestem, albo nie ma... 👀
czy taki napierśnik nie "poddusza" konia?

Jakoś tak niebezpiecznie blisko szyi... Używał ktoś może napierśnika tego typu?
Z ciekawości zapytam, co sądzicie o napierśnikach czteropukntowych? 🙂
Wizualnie mi się strasznie podobają, ale mi taki nie jest potrzebny 😁.
Witam,

jakie opinie na temat tego napierśnika firmy STUBBEN? 🙂

http://konskazagroda.otwarte24.pl/766,Napiersnik-skokowy-elastyczny-Artnr-2060-STUBBEN
Czy można gdzieś kupić futerko pod napierśnik, żeby podłożyć pod miejsce, skąd rozchodzą się gumy do siodła i ten pas dolny do popręgu?
I ponawiam moje pytanie czy York robi brązowe napierśniki? :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się