Macie jakiś sprawdzony patent, żeby estetycznie umożliwić dopinanie napierśnika do oczka na popręgu, jeśli oryginalnie nie ma karabińczyka ? Myślałam o czymś takim jak w załączniku, ale wtedy pasek od napierśnika będzie musial się skręcić
Czy są na rynku jakieś napierśniki bez dolnego paska między nogami? Prócz paska typu polo i napiersnikow ala szory zaprzęgowe (Passier Auriga, KenTaur Leon itd.)? Jest jakaś szansa?
Ja mam deko zagwostkę, bo niestety napierśniki typu polo się nam mocno szmacą i gumy rozciągają (mam Kentaurowy, generalnie to gumy powyciągały się jak od gaci x.x) a z kolei mam fobie odnośnie tych klasycznych Y z paskiem między nogami. Ten co wstawiła Orzeszkowa też nie bardzo mi się podoba. 😵 Dogodzić babie :P Chyba stanie na jakimś innym polo, tyle że ja potrzebuję brązu, najchętniej z ciemną/granatową gumą... - ktoś coś?
Moon, z gum nieśmiertelna jest Equipe tylko dość krótka jest nawet w wersji full. Ja się z tymi gumami nie cackam. Wrzucam do miski z ciepłą woda i mydłem / szamponem żeby odmoczyć, potem jeszcze doczyszczam szczotką. Po wyjęciu i wyschnięciu cześć skórzaną traktuje olejem i żyje.
Klami, no właśnie też tak robię, co nie ukrywam bywa upierdliwe :P Ale no obecne gumy w Kentaurze to już mają deko dość życia, ehh. Oblukam Equipe'a, dzięki!
Moon, ale innej skutecznej metody chyba nie ma. Do pralki wrzucić nawet ja się obawiam, a raczej wszystko bez krępacji wrzucam do pralki. Gumy w tym KenTaurze generalnie nie grzeszą wytrzymałością, rozciągają się i szmacą bardzo szybko. Ciekawe w sumie dlaczego, bo w innych modelach czy w popręgach te ich gumy są zdecydowanie lepsze jakościowo.
Poleci mi ktoś jakiś wyględny napierśnik ciemnobrązowy ze złotymi okuciami na treningi? Jak nic nie znajdę to pójdę w Kentaura, ale chciałabym przyoszczędzić jakby się dało 😀
Ma ktoś wytok stubbena? Kupiłam , ale wydaje mi się , że skóra jest jakaś średnia .... niby nie zapłaciłam dużo, bo z 380 na 160 przeceniony , no ale sama nie wiem czy zwracać .
Używam napierśnika ze względu na wysoki kłąb i minimalnie zjeżdżające do tylu siodło. Czyli napierśnik bez wytoku. W tej chwili mam już kilkuletni skórzany,jednak czas na zmianę. Czy napierśniki z gumą dobrze się sprawdzają w takich przypadkach ?