Ala_WR, mam niedaleko wsi identyczny wąwóz! Tylko że u nas nie wolno jeździć tam końmi, nawet rowerem trzeba bardzo wolno i uważnie (mimo, że trasa jest oznaczona jako ścieżka rowerowa), bo niestety wioskowe głupki zaiwaniają tamtędy samochodami.
Dopisuję się do wątku i mam nadzieję, że jeszcze tej jesieni uda mi się wstawić coś bardziej atrakcyjnego, niż końskie uszy. Nasza "Górka" i uszy Egonika: Zdjęcie jest zrobione dosłownie kilkadziesiąt metrów za wyżej opisywanym wąwozem (oczywiście objechanym bokiem)
Strasznie zaluje, ze nie mam zadnych zdjec z terenow w pracy. Cale wakacje spedzilam na kaszubach - tamte drogi w lesie po prostu obled 😜 Mam tylko takie wodne - moi podopieczni 😉
Czy ktoś znad morza jest chętny na zdjęcia w weekend? (-: Jesteśmy właśnie z Jessy nad morzem i szukamy chętnej osoby do zapozowania nam na plaży. Najlepiej okolice Trójmiasta, najdalej Łeba. Chętnych proszę o kontakt na pw lub najlepiej smsowo pod moim nr 664 93 24 93.
Angeel świetne zdjęcia! slojma Gdy jest ciepło, też lubię z koniem nad wodę jeździć 🙂 ElaPe boska jest ta pustynia! Chciałabym kiedyś po niej pojeździć 🏇 a foty z czereśniami wymiatają!
Te zdjęcia są z pierwszego weekendu września. Rajd trwał 2 dni, zrobiliśmy jakieś 60km.
Azymut- Wadowice no to wio 🏇
jeszcze godzina jazdy do celu, a tu się ćmi !! Widok na Beskid Makowski.
jedzcie w gory np. do korbielowa ... za plecami pilsko, klimaty jak na koncu swiata ... koniki male ale dzielne ... kilkanascie lat temu nabralem do nich szacunku i mimo ze mam glownie folbluty to przywiozlem stamtad dwa huculy i sluza mi juz 10 lat na nizinach
palemka, jest duża różnica, kolorek idealny do tej pory roku, moja hanowerka też dostała na jesień czekoladowy czaprak HKM, trochę niedbale go założyłam, ale muchy nam przeszkadzały. Moja klacz ma dopiero 5 lat, pod siodłem chodzi drugi sezon, a na wędzidle pierwszy, więc dopiero się uczy, jednak w terenie jest wspaniała ... nic jej nie rusza. Ale nie wiem, jakby zareagowała na krowy, jeszcze nie miałam okazji się o tym przekonać. Są u nas we wsi byki, ale tam nie można jeździć konno. Zaliczyłyśmy za to bliskie spotkanie z dzikiem, koziołkiem, stadem jeleni ... traktorem, samochodem strażackim w akcji i obyło się bez większych nerwów. Klacz jedynie pokazywała mi swoim zachowaniem, że dzieje się coś ekscytującego, zatrzymywała się żeby popatrzeć i czekała na moje sygnały. Jedynie dzik ją trochę przestraszył, bo nagle wyskoczył na leśną drogę, tuż za nami, ale po zrywie i kilku szybszych krokach, stanęła aby zbadać stracha, po którym nie było już śladu. Myślę, że czuła jego zapach, który pewnie zna, bo dziki często odwiedzają nasze łąki. Uwielbiam nasze wyjazdy w teren 😀 zawsze dzieje się coś ciekawego.
A wracając do ubioru konia, właśnie szukam brązowego ogłowia z naczółkiem V, mam na oku jedno firmy Global. Może niebawem będę mogła się nim pochwalić 💘
ranczolodzierz jak dla mnie konie wygladaja w obecnym okresie najpiękniej 🙂 I z czaprakami tez się przerzucam na naturalne kolory, a co do ogłowia to podrzucam Ci link na priv, zeby nas tu nikt nie zbeształ 😉
Wiesz co, zgadzam się z tym, że jesienią konie wyglądają najpiękniej, zwłaszcza na tle tych ciepłych barw, ale moje wyglądają raczej najgrubiej 🤣 są wypasione na maksa, ledwo dopinam popręgi 😜 Co gorsze nie wiem z czego się to bierze, są w ciągłym ruchu i jedzą tylko zieleninę, czyli to co znajdą na pastwisku. Mam nadzieję, że w zimie zgubią nieco te bebzole.
To prawda. Pamiętam w ubiegłym roku była taki ciepły listopad, konie od maja 24h na pastwisku, a moja wyglądała beczka 😂, też musiałam dokupić popręg. U nas niestety najgorszy jest okres styczeń-kwiecień, konie siedzą dużo na wybiegu i tego tłuszczyku to za wiele nie mają. Poza tym sierść też długa i nastroszona, ale za to odpukać zdrowiutkie 😉
Kurcze jak w Polsce jest ładnie. Brakuje mi morza i jezior... Ja już chcę wracać! 😉
I nie wiedziałam, że czeresienki czeremchy nie są trujące i że są dobre 🤔
ElaPe a tak w ogóle to ja pierwszy raz w życiu widzę Twe oblicze, ładne dziewczę z Ciebie, zazdroszczę ładnych białych ząbków. Myślałam, że wyglądasz jak jakaś wredna baba jaga, a tu taka niespodzianka! 😉 😉 🙂