Forum konie »

Zdjęcia z wypadów w teren. Reaktywacja tematu!

Palemka - wyszło, że wyglądamy z Azją jak dwa worki  🤣 🤣 🤣
tunrida- super historia i dobrze, że dziadkowi nic się nie stało
ranczolodzierz    no faktycznie tak wyszło 😉 ale to dlatego że mnie wyprzedziłaś swoim postem 🏇 😉
Może nie całkiem teren, ale krótki spacer po jeździe (wczoraj) z Romka1o1 i jej Hornetem:

Piękna jesień  💘
tristia: super zdjęcia. Aż sie miło robi.
Tristia ! rewelacja! piękne foty!
Tristia rewelka! A tak w ogóle to masz bardzo ładna kamizelkę, skąd ona?  😉
Ala_WR, mam niedaleko wsi identyczny wąwóz! Tylko że u nas nie wolno jeździć tam końmi, nawet rowerem trzeba bardzo wolno i uważnie (mimo, że trasa jest oznaczona jako ścieżka rowerowa), bo niestety wioskowe głupki zaiwaniają tamtędy samochodami.

Dopisuję się do wątku i mam nadzieję, że jeszcze tej jesieni uda mi się wstawić coś bardziej atrakcyjnego, niż końskie uszy. Nasza "Górka" i uszy Egonika:

Zdjęcie jest zrobione dosłownie kilkadziesiąt metrów za wyżej opisywanym wąwozem (oczywiście objechanym bokiem)
ElaPe, Dodofon, Tercet- Dzięki  :kwiatek: Taką jesień to ja lubię 🙂
To moze troszke moich terenow...

Daaaawno temu, czyli Gdynia

Olsztyn

Strasznie zaluje, ze nie mam zadnych zdjec z terenow w pracy. Cale wakacje spedzilam na kaszubach - tamte drogi w lesie po prostu obled  😜 Mam tylko takie wodne - moi podopieczni 😉

angeel: super zdjęcia. Mi sięnajb. podoba tow lesie z psem i piechota z koniem na drodze
Czy ktoś znad morza jest chętny na zdjęcia w weekend? (-:
Jesteśmy właśnie z Jessy nad morzem i szukamy chętnej osoby do zapozowania nam na plaży.
Najlepiej okolice Trójmiasta, najdalej Łeba. Chętnych proszę o kontakt na pw lub najlepiej smsowo pod moim nr 664 93 24 93.
W ten weekend była piękna pogoda idalna na wyprawy

Moje "uszy".
Mój najnowszy teren - a w zasadzie kompilacja wczorajszego i sprzed tygodnia

Pogoda wspaniała, lato prawie że, w zasadzie babie lato (też go sporo w powiertzu było)

Miejsce: las nieporęcki pn-wsch od W-wy

Pustynia Gobi - tam w tych brzózkach stoimy

a tu zbliżenie

pyszne słodkości czyli czeresienki czeremchy

mniam mniam

gęby brudne od soku czeresienek  ale szczęśliwe

Angeel świetne zdjęcia!
slojma Gdy jest ciepło, też lubię z koniem nad wodę jeździć 🙂
ElaPe boska jest ta pustynia! Chciałabym kiedyś po niej pojeździć  🏇 a foty z czereśniami wymiatają!

Te zdjęcia są z pierwszego weekendu września. Rajd trwał 2 dni, zrobiliśmy jakieś 60km.

Azymut- Wadowice  no to wio  🏇

jeszcze godzina jazdy do celu, a tu się ćmi !! Widok na Beskid Makowski.

piękna pogoda dopisywała nam przez dwa dni 🙂

Fatamorgana- ja uwielbiam wodę i moja Draska również, właśnie ostatnio mało się nie położyła ze mną w wodzie 😀 A taki rajd mi się marzy, piękne widoki
Fatamorgana - ta fotka z zachodem słońca cudna  💘
jedzcie w gory np. do korbielowa ... za plecami pilsko, klimaty jak na koncu swiata ... koniki male ale dzielne ... kilkanascie lat temu nabralem do nich szacunku i mimo ze mam glownie folbluty to przywiozlem stamtad dwa huculy i sluza mi juz 10 lat na nizinach
A my się ostatnio nie bałyśmy ani krów, ani cielaków, ani nawet strzałów 💃

A hucułki są boskie 😍
kochane  hucułki 😀 😍
DirtyHarry   zapraszam  do  wątku hucuły :http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,341.2070.html
To ja też dorzucę swoją ostatnia fotkę.Co prawda mało terenowa, ale kobyłka ma już piękną jesienną szatę, na którą nie mogę się teraz napatrzeć 😜
palemka, Jej, faktycznie świetnie wygląda. Ciemna czekolada. 😍
DirtyHarry uwielbiam góry. Pięknie tam!
Zauważyłam, że nie kujesz koni na tak kamienistą drogę. Jak sobie radzą bez podków w takich warunkach?
Sankaritarina jestem zakochana 💘. To zdjecie przy moim nicku-to też ona w maju tego roku. Niezła różnica prawda? 🙂
palemka, jest duża różnica, kolorek idealny do tej pory roku, moja hanowerka też dostała na jesień czekoladowy czaprak HKM, trochę niedbale go założyłam, ale muchy nam przeszkadzały. Moja klacz ma dopiero 5 lat, pod siodłem chodzi drugi sezon, a na wędzidle pierwszy, więc dopiero się uczy, jednak w terenie jest wspaniała ... nic jej nie rusza. Ale nie wiem, jakby zareagowała na krowy, jeszcze nie miałam okazji się o tym przekonać. Są u nas we wsi byki, ale tam nie można jeździć konno. Zaliczyłyśmy za to bliskie spotkanie z dzikiem, koziołkiem, stadem jeleni ... traktorem, samochodem strażackim w akcji i obyło się bez większych nerwów. Klacz jedynie pokazywała mi swoim zachowaniem, że dzieje się coś ekscytującego, zatrzymywała się żeby popatrzeć i czekała na moje sygnały. Jedynie dzik ją trochę przestraszył, bo nagle wyskoczył na leśną drogę, tuż za nami, ale po zrywie i kilku szybszych krokach, stanęła aby zbadać stracha, po którym nie było już śladu. Myślę, że czuła jego zapach, który pewnie zna, bo dziki często odwiedzają nasze łąki. Uwielbiam nasze wyjazdy w teren  😀 zawsze dzieje się coś ciekawego.

A wracając do ubioru konia, właśnie szukam brązowego ogłowia z naczółkiem V, mam na oku jedno firmy Global. Może niebawem będę mogła się nim pochwalić   💘
ranczolodzierz jak dla mnie konie wygladaja w obecnym okresie najpiękniej 🙂 I z czaprakami tez się przerzucam na naturalne kolory, a co do ogłowia to podrzucam Ci link na priv, zeby nas tu nikt nie zbeształ 😉
Wiesz co, zgadzam się z tym, że jesienią konie wyglądają najpiękniej, zwłaszcza na tle tych ciepłych barw, ale moje wyglądają raczej najgrubiej  🤣 są wypasione na maksa, ledwo dopinam popręgi  😜 Co gorsze nie wiem z czego się to bierze, są w ciągłym ruchu i jedzą tylko zieleninę, czyli to co znajdą na pastwisku. Mam nadzieję, że w zimie zgubią nieco te bebzole.
To prawda. Pamiętam w ubiegłym roku była taki ciepły listopad, konie od maja 24h na pastwisku, a moja wyglądała beczka 😂, też musiałam dokupić popręg. U nas niestety najgorszy jest okres styczeń-kwiecień, konie siedzą dużo na wybiegu i tego tłuszczyku to za wiele nie mają. Poza tym sierść też długa i nastroszona, ale za to odpukać zdrowiutkie 😉
Kurcze jak w Polsce jest ładnie. Brakuje mi morza i jezior... Ja już chcę wracać! 😉

I nie wiedziałam, że czeresienki czeremchy nie są trujące i że są dobre  🤔

ElaPe a tak w ogóle to ja pierwszy raz w życiu widzę Twe oblicze, ładne dziewczę z Ciebie, zazdroszczę ładnych białych ząbków.
Myślałam, że wyglądasz jak jakaś wredna baba jaga, a tu taka niespodzianka! 😉 😉 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się