Forum konie »

Zdjęcia z wypadów w teren. Reaktywacja tematu!

marysia, ja przez takie gałęzie tylko stępem 🙂

any, ale super zdjęcia, i imponująca trasa! Co macie za profi ogłowie? 🙂
quintana  :kwiatek: a takiego mnie podkusiło zakupić to teraz gimnastyka obowiązkowa xD jeszcze mało tego - pojechałam na nim w ujeżdżeniówce xD
Livia a dziękujemy, dziękujemy  :kwiatek: ogłowie kupiliśmy specjalnie przed wyjazdem - jakoś tak w ostatniej chwili mnie tknęło, że w sumie to by się na trasie przydało :P i na hurrra szukaliśmy rymarza co nam by takie w Borysowym rozmiarze uszył  😁 udało się - przesyłkę na dwa dni przed wyjazdem dostałam, dosłownie raz udało mi się je przesmarować /trochę się bałam, że może obetrzeć, ale prędzej obtarł się od kantara parcianego :P/, a zamawialiśmy w http://www.rymarstwo-krakow.pl
tu lepsze zdjęcie:
any- wow nawet w Hollywood byliście 🙂

U mnie delikatnie dziś w uwagi na to, że ślisko po ostatnich opadach.
Any jaki śliczny koń ..i super wycieczka widzę..
Derby jak zawsze zachwycająco  :kwiatek:
to my pierwszy raz się pokażemy z naszych terenowych wojaży

any, super to ogłowie wygląda! 🙂

Alicja, cudowne zdjęcia 🙂

My dopiero jutro w teren, mam nadzieję że pogoda będzie ładna, tak jak zapowiadają 🙂
Alicja zdjęcia boskie  :kwiatek:
Any super rajd, a tak z ciekawości. Jedno dniowy czy dłuższy? Jeśli dłuższy to nocleg pod chmurką? Pojechałabym na taki ze swoim ale nie mam z kim  🙁
marysia550 nie chcę skłamać, ale już od jakiegoś czasu /2 lata?/ miałam namierzony ten napis na skarpie :P a traf chciał, że się akurat w tamtą stronę wybrałyśmy :P
Alicja dziękuję  :kwiatek: i śliczne to wasze pierwsze zdjęcie
Livia dziękujemy  :kwiatek: ,a ile się stresu najadłam czy będzie pasowało rozmiarowo... w końcu ja mierzyłam  😁

Any super rajd, a tak z ciekawości. Jedno dniowy czy dłuższy? Jeśli dłuższy to nocleg pod chmurką? Pojechałabym na taki ze swoim ale nie mam z kim  🙁

zamieściłam wcześniej mapkę z trasy - w sumie wyszło jakieś 369km, jeśli nic nie poplątałam to 9 dni w siodle + dzień laby jakoś w połowie 🙂 noclegi umawiane po stajniach - z warunkami dla koni różnie bywało, czasem był wybieg, innym razem stajnia(boksy), a raz stały na uwiązach w stodole 🙂 nam za to na całej tej trasie tylko raz przyszło nocować na sianie
any Jeśli pojechałaś w uj to położyłaś fotel na kanapę.  😁
Pięknie mu w tym ogłowie - aż zerknę co można sobie zamówić.  👀
Alicja super zdjęcia, super koń 🙂 Niedaleko mnie jest podobna droga pod górkę i w pierwszym momencie pomyslałam, że znam to miejsce, ale chyba to nie to 😉

Any rajd to moje marzenie 🙂 pewnie było super ! Borys to jest dopiero Koń 🙂

Livia miłego terenu 🙂 Ja dopiero w sobotę może skoczą do lasu, jeśli moją Zuzu namówię. A potrzebuję tego strasznie, mam sporo problemów i potrzebuję resetu 🙁 Pilnie !
jagoda, dziękuję 🙂 Teren dzisiaj bardzo fajnie nam się udał, w sobotę pewnie znów wybywamy 🙂 Mnie las też zawsze pozwala na odgonienie problemów i reset, także doskonale cię rozumiem.
jagoda-- znasz 🙂 to tam niedaleko Grota  😎
Alicja no prosze, czyli jednak 🤣 nie jeste ze mną jeszcze tak źle 😉 A to Ty w Grocie jesteś ?
Nie  😉 i nigdy nawet nie byłam w tej stajni ,średnio nawet sie orientowałam gdzie to a miejsce ze zdjęc odkryłam czystym przypadkiem  💘
No to do zobaczenia w takim razie, może kiedyś 🙂 Bywamy w tej okolicy jak już lasek na Popiołach wychodzi nam bokiem 😉
Alicja przecudowne zdjęcia!

Ostatnio coraz częściej terenuję, wiosennie jest więc chce się zwiedzać. 🙂 Ostatnio były pola, pola i pola, teraz dla odmiany plaża. 😀

Galop po plazy to moje marzenie...gdzie to jest? ja chce  🏇 co prawda mam trochę daleko ,ale moze kiedyś spełnię to marzenie i pojadę nad morze z koniem  😀iabeł:
srokate zazdroszczę
srokate, super zdjęcia, wstawiaj więcej 🙂

My dzisiaj też poterenowani, dopisała nam przepiękna pogoda. Dopiero po południu przyszła burza 😁 Koń bardzo fajny dziś, choć swoje momenciki miał 🙂 Ale mocno się cieszę, że takie słońce nam dziś przygrzewało, brakowało mi go cały tydzień.
Ja po długiej nieobecności powracam z nie-uszowymi zdjęciami 😉 Moje potworek stwierdził, że on to dzisiaj jednak chętniej poszedłby do lasu na własnych nogach, a nie końskich, więc coś tam nam nawet cyknął 😉

srokate - 2 zdjęcie super, oj zazdroszczę tej plaży 🙂

Livia - oj tak, teren w słońcu to zdecydowanie milsza wyprawa niż przy ostatnich deszczo-szarościach!

Zeave, cudne zdjęcia 🙂 Fajny na was ten Mango 😉
Miały być takie piękne zdjęcia z terenu i... doopa.

Koń był tak przeokropniaście niewspółpracujący, rozhisteryzowany, wściekły i sfukany jak nigdy. Kobyła, która ogólnie ma zwykle muchy w nosie i milion pomysłów jak uprzykrzyć jazdę (typ, który musi solidnie pracować pod siodłem, a jak ma więcej luzu, to sypie się wszystko strasznie... a niestety nie ma obecnie jeźdźca, który by z nią solidnie pracował) - z ziemi bardzo fajna 😉

Fotka z początku lub końca dębowania  😵 Jak tylko się zatrzymywałyśmy, to odbywała się histeria, bo MUCHA! Mucha lata koło ucha... (pierwszy raz widziałam taką histerię z tego powodu i stwierdziłam, że bez moskitiery ani rusz... a wcale tego tyle nie latało...). W galopie względny spokój, ale jak tylko trafiła się jakaś gałązka czy coś w ten deseń, to była seria baranków - z krzyża. W kłusie czy w stępie naparzanie głową, bo coś lata. Księżniczka histeryczka psia jego mać (swoją drogą - Księżniczka to akurat z imienia 😉 ).

Nudno nam nie było ani ciut ciut.
Wow!!! zdjęcie ciekawe! nie zazdroszczę atrakcji  😲 i pomyśleć, ze parę muszek tak potrafi wnerwić konia!
Ja niestety nie jeżdżę teraz w tereny (nie mogę się przemóc  🙁 ), do tego mam mało czasu i ostatnio u siwego byłam dwa tygodnie temu... masakra!!
Dworcika znam ten ból, a raczej mam konia, który histerycznie reaguje na wszelakie owady, a niech się zdarzy jeszcze końska...
Pomaga tylko derka siatkowa.
i na hurrra szukaliśmy rymarza co nam by takie w Borysowym rozmiarze uszył 

zwykłe wojskowe są w skrajnie odległych rozmiarach - nasze pasuje zarówno na araba jak i na ślązaka  w starym typie
to tak jakby ktoś szukał na gwałt rajdówki 😉
[quote author=any link=topic=114.msg2365661#msg2365661 date=1432729121]
i na hurrra szukaliśmy rymarza co nam by takie w Borysowym rozmiarze uszył 

zwykłe wojskowe są w skrajnie odległych rozmiarach - nasze pasuje zarówno na araba jak i na ślązaka  w starym typie
to tak jakby ktoś szukał na gwałt rajdówki 😉
[/quote]

miałam w domu pożyczone kantaroogłowie żołnierskie - było przymałe 😉 pasek wędzidłowy był odrobinę za krótki, naczółek też za mały, nachrapnik na styk, podgardle też od biedy by uszło /tu akurat pasek był zerwany i doszyty więc może w standardzie było by lepiej, albo gorzej/
mój koń to wałach zimnokrwisty z pełnym pochodzeniem więc główki to on małej nie ma 😉 ogłowie sportowe którego na codzień używamy jest w rozmiarze xfull, a i tak początkowo zanim paski się nie porozciągały i wyrobiły miałam problem z zapięciem nachrapnika na odpowiedniej wysokości pomimo dorobionej dziurki 😉
Może akurat dostałaś w rozmiarze 2 lub jakaś podróbkę robioną a'la wojskowe (typu z daw maga, te ich siodła oficerskie dwukolorowe to jakis smiech na sali 😀)  z ciekawości jak będę w stanie to zmierzę naszą 25 i 36  😉
Alicja Grzybowo-Kołobrzeg
Livia nie mam więcej zdjęć niestety, nawet 1 "foto" to screen. 🙁
Dworcika o rany, nie zazdroszczę. Moja jest z typu takiego, że nic jej nie rusza ... jak jest sama. Jak idzie z innymi końmi to wkurza ją zdecydowanie wszystko.
Pozdrawiamy z "naszych" pól 🙂

Dworcika, współczuję przejść! Dobrze, że cało dotarłyście obie z powrotem...

nefryt, szkoda że tak się u ciebie póki co układa, mam nadzieję że w wakacje będziesz miała więcej czasu i chęci do jazdy :kwiatek:

izydorex, jak cudnie zielono!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się