Forum towarzyskie »

Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...

Można też wyprać zatkniętą w kieszeń instrukcję obsługi importowanego urządzenia, które wyświetla napisy wyłącznie po chińsku i bez tej instrukcji jest do wyrzucenia  😁
Zaintrygował mnie ten chomik w kieszeni  👀 😁
A co do instrukcji, to w Internecie nie można jej znaleźć?;>
jeżeli drzwi auta przymarzły, to otwieranie ich nogą spowoduje tylko urwanie uszczelek, a te cholerne drzwi dalej będą zamknięte!
Gillian ... albo klamki  😵 I to urwałam od strony kierowcy  😁
Horciakowa a tam chusteczka, mój brat sobie kiedyś 100zł uprał  😉

banknoty bardzo dobrze znoszą pranie 😉 za to po chusteczce trzeba obierać wszystko ręcznie
kumpel w akademiku bardzo lubił przestawiać komórki na jakieś ślaczki, po kilku razach znałem na pamięć gdzie w menu jest wybór języka
Horciakowa a tam chusteczka, mój brat sobie kiedyś 100zł uprał  😉

Mój tata 2000 zł... Widok kasy suszącej się na sznurze w ogródku i taty obok pilnującego dobytku bezcenny  😂
Pralnia pieniędzy, hmm?

@Martva: to było w czasach przed internetem, niestety! Nie można było ani znaleźć instrukcji, ani ostrzec innych czy zapytać o instrukcję na żadnym forum 🙂
smarcik - chusteczka niby nic, ale jak ją potem musisz obierać ze wszystkich ubrań, które znajdowały się w pralce to już jest coś  😵 "Stówa" nawet po wypraniu zostaje w całości 🙂

Oprócz chusteczki można czasami znaleźć dowód - ten papierowy lub komórkę  👀
w InterCity grzeją. na trasie Wawa - Wrocław ugotujecie się miliard razy. i będziecie chodzić do WC dla chłodu.
dla ochłody polecam trasę Kołobrzeg-Kraków, ogrzewanie nie istnieje.
na niedogrzanie byłam przygotowana - termos z herbatką, ciepłe skarpety, angorkowe leginsy, kocyk i ciepłe swetry na wierzchu bagażu. tropikalnych upałów się nie spodziewałam :/
no i to jest właśnie PKP. Albo nie grzeją w ogóle albo na maksa. Uchhh.
no i to jest właśnie PKP. Albo nie grzeją w ogóle albo na maksa. Uchhh.

Czasem robią obie rzeczy na jednej trasie :P Powrót z Wroclawia po paradzie jeździeckiej był ciekawy - najpierw we Wrocławiu wszyscy zdejmowali z siebie te dziesiątki warstw, a już za Opolem po kolei zakładali wszystko, łącznie z czapką i rękawiczkami :P
Jeśli siedzicie na dość chłodnej hali przez dłuższy okres czasu dobrym ogrzewaczem na zmarznięte nogi może być derka  😉 Najlepiej taka jeszcze ciepła...
mnie kolezanka ostrzegla przed wyjazdem na Parade Jezdziecka, zeby zalozyc termogacie, 5 par skarpet itp, bo jechala dzien wczesniej i zamarzala. posluchalam jej, po czym zaraz po wejsciu do pociagu rozbieralam sie ze wszytskiego z czego sie dalo. pkp lubi zaskakiwac 😉
Aga-o tak! u nas zawsze pelno osob stoi zakutanych jak mumia, nawet opracowywalismy technike owijania-jedna osoba trzyma, a druga sie kreci i jest elegancko owinieta od stop do glow 😎

Jesli zamrozisz kruche ciasto sprawdz, czy nie lezy obok grzybow, grzybowe ciasto ze sliwkami nie jest dobre.
Nigdy rankiem nie sprawdzaj czy pastuch jest włączony źdźbłem trawy  .... zazwyczaj rano na trawie jest rosa ....  😁
Jeśli pożyczasz samochód od znajomego i wydaje Ci się, że gdy jesteś już u celu zaczyna brakować Ci gazu, nie panikuj i nie dzwoń do kolegi, że nie odstawisz mu rano auta, bo nie masz na czym jechać.
Sprawdź raz jeszcze, czy aby na pewno nie masz żadnej rezerwy, bo gdy znajomy podjedzie razem z bratem i lawetą, by zabrać swoje auto i okaże się, że do najbliższej stacji na spokojnie mogłaś dojechać, to nie pozostanie Ci nic innego oprócz śmiania się z siebie i komentarza "O psikus, mówię Ci, w nocy ktoś dopełnił..."
Jeśli macie sylwestrowe plany to nie latajcie  wieczór przed zabawą jak  wariatki na 8-mio stopniowym mrozie...
No to teraz muszę wykonać przepraszający telefon, że nie pojawię się na imprezie ...  😕
może nie tyle poradzić, ale się podzielić. ucząc się do koła dowiedziałam się o istnieniu Parków Ciemnego Nieba - jeden z niewielu mamy nawet w Polsce!

http://www.astro.uni.wroc.pl/projekty_izerskie/izera-darksky/dark/dark-pl.html
Kulki na mole nie mają smaku miętówek, mimo, że mają podobny wygląd.

A jaki mają ?  😉
Kobitki:
Jeśli macie babski wieczorek  kawiarni i weźmie Was na wspominki o przykrych doświadczeniach z facetami - nie przypominajcie sobie CAŁOŚCI jednego dnia...  Samotna nocka później nie jest fajna...

Ogólnie:
Jeśli ktoś naciera Was śniegiem ZAMYKAJCIE USTA, a nie szczerzcie się jak głupi do sera  🤣 Śnieeeeg... Ble, bleee, bleeee !
Jeśli rozmawiacie z kimś na kim Wam zależy, to przemyślcie to 100 razy zanim palniecie coś głupiego.
aga020596 co do tego "ogólnie" chciałam to samo poradzić. Szkoda tylko, że doszłam do tego wniosku po fakcie...
Happiowa hehe  😀
idziosława - ooo taaak.

Nie czytajcie śmiesznych porad (  😉 )
i innych rozweselających rzeczy, bo to grozi:
a)zachłyśnięciem
b) poważniejszym opluciem monitora dowolnymi, akurat spożywanymi produktami jadalnymi 😉

i jeszcze jedno:
NIE STRASZCIE LUDZI Z TRYBEM ''NINJA'' ! Oberwanie w zęby z pięści nie jest fajne! 
dla dziewczyn :
będąc w toalecie, gdy macie okres i musicie hmm... zmienić tampon, upewnijcie się, że w tej łazience nie ma kota...
Hehe 🤣 Czad! A co? Upolował myszkę?
nie pytaj  😵
majek, dobra rada!
to cos ode mnie:
jesli pewnego zimowego wieczora postanowice swoim osobowym samochodzikiem wybrac sie na wycieczke off road'owa w wawozy lessowe za wasza wsia- zrezygnujcie z tego pomyslu. jesli jednak nie zrezygnujecie- nie jedzcie sami. jesli jednak pojedziecie sami to miejcie ze soba telefon, bo jak juz szarpna was koleiny i wklinujecie auto po skosie w wawoz, to samemu sie go nie przekreci. jesli juz stoicie wklinowani po skosie w wawoz przed zakretem i czekacie na pomoc, nie gascie swiatel!!! bo moze sie okazac, ze sa lepsi od ciebie, zajechali wyzej i teraz wracaja (zajechali wyzej i nie wklinowali sie, bo jechali goromnym traktorem) i tylko wasze zapalone swiatla daly do myslenia, zeby zaczac hamowac. i jesli widzicie, ze jedzie na was ogromny traktor, ma zblokowane kola i sunie po lodzie nie wysiadajcie z samochodu! lepiej zostac w srodku i dac sie pchac, niz dac sie skosic wlasnym autem jak sie zwiewa.
i jak juz przyjedzie pomoc to nikt nie bedzie dumny z was, ze tak wysoko zajechaliscie, tylko wszyscy beda sie pukac w czolo i pytac "gdzie ta honda sie pchasz???" 🙁
ale ja bylam dumna! nikt by tak wysoko nie zajechal!
o to dlatego masz ten wąwóz ciemny w podpisie...
(też mam hondę i jestem zbyt ambitna, więc się dostosuję do rady)
honda, gdyby nie blad ludzki, dala by rade! 🏇
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się