Jak na moje mały zlot hejterów (albo fanów Marceliny 😁 ) się zebrał. Wprawdzie obejrzałam tylko przejazd Julii. Florimoon faktycznie bez iskry i energii, ale aż tak źle nie było, aby płakać. Ale to tylko moje zdanie jako laika 😉
Akurat Replaya chciałam kupić jak był na sprzedaż- to znaczy szukałam wtedy konia i bardzo mi się spodobał na filmie,ale szukałam dalej aż odkryłam swojego i muszę powiedzieć że to jest bardzo,ale to bardzo utalentowany koń,tylko nie uważam żeby był to koń dla juniora-w sensie Replay,nie mój 😁
Właśnie na ŚK powtarzają to, że Replay jest utalentowany itd. Ale przecież za sam potencjał not się nie dostaje ;] (a przynajmniej oceniając obiektywnie)
Może bardziej do żółtodziobów, ale może tutaj ktoś stosuje i mi odpowie: jak używa się kleju do łydek? Wiem, że smaruje się nim siodło, tylko że np. w moim siodle za tybinkę wystaje mi prawie cała łydka, musiałabym więc posmarować konia. 😉 Czy też wystarcza posmarowanie tego kawałka pod kolanem? Ciekawa jestem.
ElaPe boję się właśnie o taką ocenę, a jak będzie wyglądał przejazd tego nie wiem. Krótki mam brązowy i już za duży dużo, śmiesznie w nim wyglądam, długi lepiej leży, ale nie wiem czy wypada 😕Bezpieczniej w krótkim pewnie, co?
halo gdybym ja to wiedziała na ile przejadę 😉 hehe 🙂 🙂 Dzięki dziewczyny , będę myśleć. Zastawiałam , bo nie chciałabym być źle odebrana, pewnych rzeczy się nie robi, jakieś niepisane prawa 🙂 stąd moje pytanie.
Coco, popatrz na to tak: doświadczeni jeźdźcy też jeżdżą młode konie w P. Nie będą specjalnie zmieniać "emploi". Jak stworzysz wrażenie pewnej kompetencji (a to powinnaś wiedzieć z góry) - jedź w ładniejszym 🙂 Jak nie stworzysz, hmm... śmieszny wygląd "ze starszego brata" ci nie pomoże 🤔 Nie mając korzystnego krótkiego - jechałabym w długim, tylko pojeździłabym w nim wcześniej treningowo, żeby nie czuć się "przebrana".
halo, no akurat młode konie jeździ się w krótkich frakach i o ile się nie mylę to to jest uregulowane przepisami. Także nawet Ci, którzy jeżdżą tylko GP w długim fraku to na młodego konia zmieniają frak (mówię oczywiście o konkursach młodych koni - w sensie tych przepisów). Ale faktycznie się przyjęło, że niższe konkursy, młode koni itp jeździ się w krótkim fraku. Prędzej zobaczysz komplet munsztuk + krótki frak niż zwykłe wędzidło i długi. A już na regionalkach to od daaawna nie widziałam długiego fraka.