Nie znam żadnej z pań, ale bardzo ładna strona. Jest tam oferta treningów do klasy CC włącznie, w związku z tym mam pytania: - w skokach, ujeżdżeniu, czy wkkw ? - jaki dorobek szkoleniowy / konie, jeźdźcy / w w/w klasach panie mają ? - czy same startowały w klasie CC, w jakich konkurencjach, przedziale czasowym i z jakimi wynikami ? Odpowiedź na te pytania mnie wystarczy, żeby zweryfikować ofertę, a na chwilę obecną - bardzo ładna strona.
Co do siwka P. Milczarek, fajny koń, choć na moje taki "wolny zadem", silnik mógłby ekspresyjniej pracować, żeby to współgrało z akcją przodu...
Dramka jeszcze kończąc temat, chciałabym mieć takie bogate doświadczenie jak ElaPe, bo choć pracuję w sumie w jednej z najlepszych stajni w Danii, to nadal czuje się amatorem-rekreantem 🙂 A oceniam, bo skoro "rekreant" widzi błąd, to jest on chyba dość poważny... No a poza tym, to chyba o wyrażenie swojego zdania (podoba mi się to/nie podoba mi się to) chodzi w ocenianiu przejazdu i każdy ma do tego prawo, skoro godzi się na to zawodnik wjeżdżając w szranki? I przypominam jeszcze raz - większość sędziów ujeżdżeniowych GP nigdy nie jeździła a oceniają też :kwiatek:
vissenna, chyba o Dramkę chodzi? bo Dworcika nie brała udziału w tej dyskusji. 🙂
Mnie bardzo razi w ofercie podlinkowanej firmy, że to jest takie mydło i powidło - bo są tam i konsultacje (ujeżdżeniowe?), i golenie koni, i jakieś "rysownictwo" - ogółem robi nieprofesjonalne wrażenie.
Mnie bardzo razi w ofercie podlinkowanej firmy, że to jest takie mydło i powidło - bo są tam i konsultacje (ujeżdżeniowe?), i golenie koni, i jakieś "rysownictwo" - ogółem robi nieprofesjonalne wrażenie.
mnie już na dzień dobry odstrasza czy wzbudza podejrzenia wymyślna nazwa (co ma tai chi z jeździectwem to nie wiem), troszkę efekciarska szata graficzna i "nasza filozofia" jakieś takie lanie wody.
A to nie podpada już pod reklamę/ogłoszenie? 👀 Ładny ośrodek. Nie wiedziałam, że całkiem niedaleko jest takie ładne miejsce. Chociaż patrząc na zdjęcia (których jest bardzo mało) nie powiedziałbym, że to jest poziom CC w czymkolwiek, ale ja się nie znam. Niemniej koniki też ładne.
Nie wiem jak druga Pani z ogłoszenia, ale p. Waligórska na pewno na poziomie CC nie jeździ. Wystarczy przeglądnąć jej wyniki z ostatnich paru lat. C klasa na ok 52%-55%, oczywiście wygrane w Memoriale odgrywanym w JEJ stajni w Toporzysku.. cóż, znam tę parę dobrych kilka lat, sama miałam wątpliwą przyjemność "trenowania" z p. Kasią i przebywania w Toporzysku. O ile p. Kasia sprawdza się jako trener do klasy P tak potem już nie umie przekazać wiedzy, treningi nie indywidualne ale w 2,3 osoby to dramat, bo jedna jeździ a o pozostałych się zapomina. A ośrodek W toporzysku może i ładny ( teraz po stawieniu zewnętrznej ujeżdżalni wygląda dużo lepiej), ale atmosfera i poziom zachowania oraz wyszkolenia "instruktorów" pozostawia wiele do życzenia. Cóż wciąż zabawa i imprezy kawalerii i instruktorów są na pierwszym miejscu w tej stajni. Chciałam tam wysłać swoje dzieci na obóz, ale zrezygnowałam po ostatniej wakacyjnej wizycie w Toporzysku. A szkoda, bo miejsce piękne, tylko kadra od lat nieudana.
o samych treningach z p. Kasią na pewno może się wypowiedzieć forumowa jankesiara, ona w toporzysku stała i jeździła swego czasu, ale chyba więcej z Ulą Śliwą. Chociaż było to dobrych parę lat temu,
Tylko kilka wyjaśnień: K. Waligórska startowała CC, znalazłam jakieś wyniki na poziomie 55%, ale ogólnie startowała mało. W Memoriale akurat nie wygrywała, przynajmniej nie w ostatnich latach, bo to co napisałaś eloise brzmi tak, jakby ZO w Toporzysku były sędziowane pod konkretnego zawodnika, a akurat tego zarzucić nie można. Justyna CC raczej nie jeździła. Ośrodek w Toporzysku ładny, ale Kasia już tam nie stacjonuje (bywa, ale rzadko). Ten miły plac w ogłoszeniu jest z Toporzyska, zdjęcia hal też z innych miejsc niż aktualna lokalizacja. O treningach z K.W. zdania są bardzo różne, sama miałam mieszane uczucia, czasem do mnie trafiała, czasem nie. Ale znam też osoby bardzo zadowolone. Co do jazd 2-3 osobowych muszę się zgodzić, jeśli trenować to tylko indywidualnie.
A wiadomo czemu pani Waligórska nie stacjonuje w Toporzysku? Z tego co pamiętam jest (była?) żoną właściciela i razem prowadzili ten ośrodek.
A K.W. ma jakichś zawodników którzy startują? O tej drugiej pani nic w życiu nie słyszałam, choć od urodzenia mieszkam w Krakowie i zazwyczaj jest tak, że w tym światku każdy coś o kimś słyszał. A tu cisza w eterze...
Dziewczyny, hilfe 😉 kiedys elape wstawiala taki fajny filmik, kyra na takim duzym karym ogierku chyba, pokazujaca swoje abc, ma ktos linka? Znalezc nie moge cholibka.
Poprawił trochę ten piaff? Wygląda całkiem ok (jak na niego), ale nie mam porównania z ostatnimi przejazdami p. Kasi... Wydaje mi się, że jest lżejszy do jazdy, pamiętam, że po p. Kasi było widać walkę o każdy krok w piaffie, a tutaj jest tego o wiele mniej. WOW 💘
Poprawił trochę ten piaff? Wygląda całkiem ok (jak na niego), ale nie mam porównania z ostatnimi przejazdami p. Kasi... Wydaje mi się, że jest lżejszy do jazdy, pamiętam, że po p. Kasi było widać walkę o każdy krok w piaffie, a tutaj jest tego o wiele mniej. WOW 💘
on na rozprężalni i treningach piafuje bardzo ładnie...😉