moze ludziom w glowach sie nie miesci ze faceci moga "tanczyc" z koniem do muzyki 😂 😂 😂 raczej wręcz przeciwnie, w głowach się nie mieściło, że kobiety mogą wygrać jeździecką rywalizację z mężczyznami i dziennikarzyna wymyślił, że skoro w ujeżdzeniu brak facetów na podium, to znaczy że faceci byli z tej rywalizacji wykluczeni....no bo przecież nikt nawet nie pomyśli o "gimnastyce artystycznej kobiet" bo wiadomo, że faceci nie pląsają z maczugami czy obręczą, podobnie nikt nie powie o "skokach narciarskich mężczyzn".
Gal jechal na tym koniu, bo to koń sponsora z którym podpisał 10-letni kontrakt.Sponsorem jest pan Glock producent broni z Austrii.Dujardin jeżdzi w kasku,ponieważ miała poważny uraz mózgu,po upadku z konia.
Słuchajcie naszła mnie taka oto zagwozdka. Mianowicie z tego co się orientuje żeby pojechać klasę N należy mieć IIIklase sportowa. Natomiast w normach na takową jest jak wół że można przejachać raz CC na 55% i ma się zaliczone. Czy ja coś pomyliłam czy to jest bez sensu? http://www.mzj.krakow.pl/_cms_data/3564_1_normy_ujezdzenie.pdf
Klasy sportowe zdobywa się co rok i wtedy za odpowiednie przejazdy dostajesz "oczka". A licencja na starty w klasie N, to klasa zdobyta w niższyh konkursach.
Niby tak ale 3ka jest dożywotnia. Mam problem tylko z tabelką na zdobycie 3ki przejazdami w klasach N i w górę, skoro nei mogę ich jeździć nie mając 3ki.
repka albo nie rozumiem Twojej wypowiedzi albo ona nie odpowiada na moje pytanie 🙂
Zorilla co prawda na ujeżdżeniowych przepisac aż tak się nie znam, ale sądze, że będzie analogicznie jak w skokach. Czyli do startu w konkursach wyżej (np N) dopuszcza cie licencja. Tak jak w skokach zeby pojechac P trzeba miec III licencje w konkursie licencyjnym. I 3 licencja jest dozywotnia, klasy z tego co mi sie wydaje zawsze są na rok. Bo klasa to jakby potwierdzenie poziomu twoich startów za dany sezon. A że często 3 licencja ma podobne/te same wymagania co 3 licencja to inna sprawa.
Więc moim zdaniem żeby pojechac N trzeba miec 3 licencje, która ma chyba takie wymagania jak do 3 kasy (chyba ze sie myle? 4x P na 55% chyba?) jesli zrobi sie ta licencje to dozywotnio sie ja ma i mozna to N, C sobie jeździć i wtedy zeby w danym sezonie miec 3 klase to mozna ja zrobic w startach w P, N, C bądź CC i wtedy za dany sezon masz klase.
Tak mi sie wydaje pisze z pamięci z tego jak ja to rozumiem bez zaglądania i szukania w pirzepisach.
Sponsor ma więcej jeźdźców niż Gal, więc w sumie jeszcze nie wiadomo do kogo konie trafią. Może wraz z nowymi końmi jakiś nowy jeździec się pojawi w stajni sponsora?