Jak klinika z Birgitt w Centurionie? Relacje i zdjęcia będą?
dobrze bardzo, glownie te same konie, ten sam trener po raz pietnasty.... nudna....😉 a na zdjecia, to trche za zimno bylo bo trenerka miala przyjemnosc przyjechac w ten tydzien kiedy bylo na minusie, ducyfrowo i z dwojką z przodu. bardzo nas pilnuje w naroznikach, pilnuje perfekcyjnego wykonywania cwiczen, nawet prostych, wymaga i tlumaczy dlaczego mamy robic to o co nas prosi. w marcu wraca.
Już nie mają o czym pisać chyba. Może wspomnę na któryś z gościnnych łamów, jak to nas zatrzymała drogówka Austrii- chcieli wysadzać konie. Skończyło się na mandacie niemałym. Eh...
Ciekawa jestem obsady w Aromerze- jednocześnie Birgitt w Centurionie i Rob w Warce. Kurcze, głupio wyszło.
Pati, bez przesady 😉... nie mozna narzekac ze tyle sie dzieje...nareszcie! 🏇 jest tyle mozliwosci uczenia sie i regularnego doskonalenia swojego warsztatu. zawody w aro to regionalki jakie beda co miesiac, BB jest co miesiac, Rob tez regularnie, inne sklady pacjentow... mysle ze wszystkie trzy imprezy beda mialy komplet, u nas w sumie 25 par jak na razie na obu klinikach.
Dwa pytania: 1. Czy mi się tylko zdaje, czy bardzo podrożały starty w Aromerze? HPWiM koszt samego wzięcia udziału w zawodach to ok 400 zł, start w ogólnopolskich to 500 zł... 😲
2. Czy na zawody można jechać na koniu ogolonym do połowy? Wszędzie zdjęcia ogolonych na zero.
repka Nie dam sobie ręki uciąć, ale chyba nie wolno, bo są skierowane do konia. A wydaje mi się, że jak ostatnio czytałam przepisy to szpikulec ma być prosty. Masz takie ostrogi?
No to mamy już dwóch jeźdźców na liście uczestników IO 2012. Katarzyna Milczarek i Beata Stremler. Huuuurrra!!!! 🏇 🏇 🏇 Michał Rapcewicz jest na liście rezerwowej - mam nadzieję, że jemu także uda się wystartować.
Dorzucając jeszcze swoje trzy grosze do tematu pary Totilas & Rath, również wydawało mi się od początku, że nic dobrego z tego nie wyniknie... Jak na mój gust Totilas to jest koń jednego jeźdźca, no i tym jeźdźcem bez wątpienia powinien zostać Gal. Szkoda zmarnowanego potencjału - i zastanawia mnie, kto podejmie się trenowania tej pary? Wczoraj przeczytałam w KP Sjef Janssen (mąż Anky) zgodził się szkolić Ratha, ale... na wszystkich jego koniach poza Totilasem. Doszliśmy już w tej historii do momentu, kiedy ludzie uciekają od tak wybitnego konia... 😵 Swoją drogą - jak już nawet mój chłopak, który ujeżdżenie średnio rozumie - po obejrzeniu Totilasa pod Galem i potem pod Rathem, twierdzi, że temu koniowi coś się stało, bo "taki inny jest", to wiedz, że coś się dzieje... 👀
Przy okazji, pytanie: czy ktoś z Wielkopolski bądź woj. lubuskiego orientuje się w kalendarium zawodów ujeżdżeniowych w regionie na ten rok? Bo szukałam, szukałam... i nic. Dopiero w dolnośląskim znalazłam.
xxmalinaxx, myślę, że teraz nikt się nie zechce tego konia dotknąć - bo zawsze porównanie z Galem wyjdzie źle. Nikt nie chce mieć na koncie porażki z takim koniem.
xxmalinaxx, nie dorabiaj proszę teoriii do niepełnych informacji. Chodziło o konflikt interesów przed Olimpiadą, jako że Janssen jest trenerem kadry holenderskiej. Zresztą holenderski ZJ uznał, że konflikt istnieje również w przypadku trenowania Ratha w ogóle. Źrodło: eurodressage
Gratulacje dla Beaty Stremler i Katarzyny Milczarek!