Forum konie »

Kącik Ujeżdżenia

9.Osoby zainteresowane udziałem w klinice jako jeździec, zobowiązane są przed zakupem biletu do prawidłowego wypełnienia formularza zgłoszeniowego, umieszczonego na stronie internetowej www.horsesport.pl. W formularzu należy podać swoje wyniki sportowe z minimum jednego ostatniego sezonu startowego, opisać w języku angielskim zagadnienie/problem, który miałby zostać zaprezentowany podczas Kliniki oraz dołączyć film z minimum jednego przejazdu konkursowego.

Jestem ciekawa jakie ostatecznie pary zakwalifikują się na te konsultacje.
Szkoda, że ostatecznie odbędą w Kuźni, bo początkowe plany były, że w Radzionkowie.
Ale może się wybiorę, niewykluczone 🙂
Mnie osobiście bardziej interesuje klinika z Ursulą Salzgeber w maju. Wstępne plany są również w Radzionkowie:
Jesteśmy już po spotkaniu organizacyjnym. Uzgodniony został wstępny termin. Klinika odbędzie się najprawdopodobniej w KJ Lider Radzionków tuż po zawodach CDI *** Radzionków. Będziemy starać się zaprosić Ullę Salzgeber do wzięcia udziału w zawodach na jednym ze swoich koni.

Klinika będzie trwała 3 dni. Każdego dnia obejrzymy około 8-10 par na różnym poziomie zaawansowania/

W związku z rozpoczynającym się sezonem konkursów dla młodych koni, uzupełnieniem kliniki będzie seminarium z sędziami oceniającymi konkursy na styl konia.

Szkoda, że tak mało koni, na konsultacje załapie się pewnie tylko "elita".
o Ulla też będzie?
christine,  sędziowanie ujeżdżenia, to owszem, odcienie szarości - dopóki ocena nie znajdzie się na papierze. I jest różnica między jak najbardziej słusznym i uzasadnionym pytaniem: "co mogę zrobić, żeby następnym razem było lepiej?" a pretensjami bo sędzia kretyn.
I nie jest prawdą, ze w skokach nie ma problemu. Jest. Włażą ludzie do loży i wrzeszczą, że... coś tam - nie spadło, oporu nie było, czas z nieba wzięty (mimo funkcjonującej fotokomórki). Nic dziwnego, że ludzie odczuwają emocje na zawodach, szczególnie wobec porażki, ale trzeba umieć je wyrażać. Dla mnie jeździec/trener drący się na zasadzie "sędzia kalosz" absolutnie niczym nie różni się od "kibola" piłkarskiego spod ciemnej gwiazdy.
Z drugiej strony, chowanie głowy w piasek przy ewidentnym błędzie sędziego (bo lepiej nie podskakiwać, szczególnie znanemu sędziemu), też jest niesmaczne.
Nie mam racji? To dlaczego tak mało jest oficjalnie składanych protestów, a tak wiele zaocznego "odsądzania od czci i wiary"? Potraficie wyjaśnić?

Co prawda też gadam tu bez sensu. Bo niczego to nie zmieni. Zgadzam się, ze kliniki są o wiele ciekawszym tematem  💃
Burza wybierasz się?
To pewnie w końcu się spotkamy 😀
ashtray, na Anky? Wstępnie jak najbardziej 🙂 pewnie 🙂
No, przyznawać się - kto startuje w Aro w sobotę? 🏇
ja!!!! zaskoczona?  ;P 😁

ktoś jeszcze???
Ty? 😲 Nie może być! 😂
no widzisz jaka niespodzianka  😁
Słuchajcie, czy ktoś ma wolne miejsce w przyczepie do Aro w sobotę? Stoimy przy Wisłostradzie za mostem Grota, więc jeśli komuś było by po drodze to dawajcie znać! 👀 Będę przeszczęśliwa, jak uda mi się gdzieś Arka wcisnąć!
Rozmawiałam dzisiaj z p. Ratajczakiem i po południu było już ok. 50 koni zgłoszonych 😅
Koniczka, jest szansa że nie odwołają tym razem 😉 mimo, że nas trochę zalewa  😵
ehh poprzednim razem jak mogłam jechać to odwołali a teraz jak nie jestem pewna czy uda mi się dotrzeć to zawody będą🙁Noniech chociaż inni sobie postartują🙂
Jadę na Anky!
Nie podaruję sobie!...
"Kochana rodzino w tym roku nie ma prezntów gwiazdkowych - bo ja sobie sama robię preznet!
Ewentualne pretensje do Anky proszę zgłaszać, heheh, ewentualnie możecie się koniwi w derkę wypłakać😉"
Z poważaniem... napalona na klinikę jak szczerbaty na suchary😉
kotbury, o masz.. znasz cenę wejściówki że tak dramatyzujesz? 😉
kotbury, o masz.. znasz cenę wejściówki że tak dramatyzujesz? 😉

Nie znam. Ale jak sobie założę standard krajowy plus hotel, plus żąrcie, plus paliwo plus pewnie piątek albo poniedziałek wolny "dla ogarnięcia się" to zapewne kwota nie będzie jakaś takaś niezauważalna.... a pretekst, że prezenty będą uboższe zawsze się przyda😉...
slyszałam, że bilety mają kosztować 150 zł, więc dramatu nie ma
To trzeba będzie pojechać :]
wstępne listy do aro http://aromer.pl/imprezy2010/11_20/WST_listy_startowe_201110.pdf
jak ja kocham starty o 17 :zemdlal

edit. Czy ktoś z voltowiczów ma zamiar robić zdjęcia jeszcze popołudniu ??  🤣
ktoś się wybiera na Mistrzostwa Śląska do Zbrosławic? 🙂
croopie, a poustawiasz dodatkowe oświetlenie na hali? Przecież tam ciemno jak w grobie 😉
a powiedzcie mi proszę na wszelki wypadek, czy jutro w Aro na otwartych czworobokach każdy może startować w stroju treningowym, czy tylko ci którzy zgłosili się w trybie ZT?
tylko ci, ktorzy zgłosili sie w trybie ZT mogą jechac w stroju treningowym 😉
abre, są dodatkowe lampy, tylko trzeba je włączyć :p
Wyniki ze Stuttgartu: http://www.eurodressage.com/equestrian/2010/11/17/scores-2010-cdi-stuttgart Ktoś wie czemu Ekwador tak słabo? 🙁
Koniczka oglądałam wczoraj ten przejazd- dużo błędów

za chwilę Gal i Sisther de Jeu
http://www.cpm24.tv/
meggii - było już parę razy. Najlepsza jest mina konia na końcu 😉
no dziewczyny przyznawac sie jak poszlo!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się