Forum konie »

Kącik Ujeżdżenia

O, ciekawe. To za granicą sędziują wyłącznie emerytowani mistrzowie? Rany, ale kasę muszą zgarniać, skoro taki deficyt!
Tak uwazam ze nie powinni oceniac. Cale polskie ujezdzenie mialo by wiecej sensu i napewno stalo by na wyzszym poziomie gdyby sedziowie mieli chociaz blade pojecie o tym co robia. Dlatego uwazam ze szkoda pieniedzy na powazne starty w Polsce.

uhuhu, no nie widziałam z kim mam doczynienia, sorki sorki sorki

Może napisz taką petycje do FEI czy też list protestacyjny - że sędziować dane klasy mają wyłącznie sędziowe będący czynnymii bądź byłymi zawodnikami tej klasy którą sędziują (i pewnie musi byc też określone minimum % jakie uzyskiwali)  Na pewno FEI da się przekonać TOBIE 😎

Jako ciekawostkę napiszę, że w USA sędzia sędziuje na poziomie na jakim sam jeździł.
Tak uwazam ze nie powinni oceniac. Cale polskie ujezdzenie mialo by wiecej sensu i napewno stalo by na wyzszym poziomie gdyby sedziowie mieli chociaz blade pojecie o tym co robia. Dlatego uwazam ze szkoda pieniedzy na powazne starty w Polsce.

uhuhu, no nie widziałam z kim mam doczynienia, sorki sorki sorki

Może napisz taką petycje do FEI czy też list protestacyjny - że sędziować dane klasy mają wyłącznie sędziowe będący czynnymii bądź byłymi zawodnikami tej klasy którą sędziują (i pewnie musi byc też określone minimum % jakie uzyskiwali)  Na pewno FEI da się przekonać TOBIE 😎

W sumie to by bylo calkiem madre rozwiazanie.  😉
To byśmy mieli w Polsce w porywach trzech sędziów, którzy mogliby sędziować grand prix  🤣 A W. Markowski to co najwyżej L by oceniał...  😁

Niestety jest w tym trochę prawdy, bo siedziałem kiedyś na CDI w Józefinie (dawno to było), a za moimi plecami jacyś kursanci i słyszę: " to są ciągi co dwa, a za chwilę będą ciągi co jeden". I tacy ludzie potem oceniają małą i dużą rundę, i jeszcze dają jakieś ciekawe uwagi. Mam tylko nadzieję, że ci o których mowa powyżej, dowiedzieli się potem, że to nie ciągi tylko zmiany nogi, na dodatek lotne.
a za moimi plecami jacyś kursanci i słyszę:

ale kursanci jakiego kursu? na sędziów międzynarodowych?
zmieniajac na chwile, temat, a wlasciwie robiac przerywnik... bo znajac zycie tak sie jeszcze kilka stron powalkuje 😉  z ploteczek ujezdzeniowych oswiadczam, ze szmatello jest gejem.  wczoraj na treningu interesowalo go wylacznie podazanie sladem skwarka, czyli kucyka quanty, robiac przy tym niezwykle fikusne i zalotne machanie glowa, stawianie uszu i ogieriowe zaczepianie.  Moze staniemy sie z quanta rodzina, wolnego zwiazku faceta i kastrata.

to tyle z ploteczek.

kto do aromeru na zoo?
Ja moze sie pojawie w aro, dumam  😀
a ja jeszcze zmienię temat w inna stronę - czy ktoś coś wie na temat startu pary M.Morsztyn - Atylla na CDI w Brnie???  👀
O właśnie, też miałam o to pytać.
a za moimi plecami jacyś kursanci i słyszę:

ale kursanci jakiego kursu? na sędziów międzynarodowych?

Jakiegoś sędziowskiego, podejrzewam, że był to nasz krajowy, pewnie na jakąś II czy coś. Było to dawno temu, jak jeszcze CDI bywały w Aromerze.
Tu są wyniki
http://www.eurodressage.com/equestrian/2010/06/19/scores-2010-cdi-w-brno

ale co się działo to nie wiem.
Tu są wyniki
http://www.eurodressage.com/equestrian/2010/06/19/scores-2010-cdi-w-brno

ale co się działo to nie wiem.

może trzeba było na wędzidle jechać a nawet z munsztukiem ? 😉
a to nie była czasem jakas ekstremalna ulewa czy coś - wydaje mi się że było o tym gdzieś
Jadę jutro do Falsterbo  😅
I zobaczę Anky w akcji, cieszę się jak dziecko  💃
A za Michała i Katarzynę M. będę trzymać kciuki  🙂
Kącik uje. taaa? Pytanie mam, do was.. Tu obecnych. ;]
Wie ktoś, co to za siodło? Chodzi mi o model ...
PW proszę, byłabym wdzieczna.
SDR, http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,300.2250.html

Lotnaa, łaaa, zazdroszczę!!! Dużo zdjęć rób!
stawiam na devoucoux makila
Na 100% Devoucoux Makila.
wiecie może, gdzie mogłabym je dostać?
przejdź z tym do tematu o siodłach, poza tym na allegro widziałam ostatnio
+ u przedstawiciela devoucoux w Polsce. tylko przygotuj sie na uszczuplenie sie o ladne 14tysiecy.
Moi drodzy, mam do Was pytanie, czy spotkał się ktoś na czworoboku z wałachem Cejlon (o. Tamaryn, m. Cynia). Koń ma chyba 7 lat i jest zrobiony do N klasy. Ponoć startuje. Wujek google wypluł mi tylko Cejlona rocznik 1993. Pomożecie?
Ja spotkałam Cejlona ale nie wiem czy o tego chodz 🙂 Kasztanek ? Tylko ,że ten o którym mówie  już w C chodził 🙂
No właśnie ten Cejlon, o którym piszesz, to rocznik 1993, startował pod Małgorzatą Bryłą jeśli dobrze pamiętam. A ten, o którego pytam, to młody koń, który na pewno powyżej N na razie nie wyszedł.
a ok :P Tak ja mówiłam o tym na którym startowała Gosia 🙂
Przybyłam, zobaczyłam, obfociłam  🙂

Po raz pierwszy w życiu miałam okazję zobaczyć Kür na takim poziomie, i muszę przyznać, że było to dla mnie coś magicznego  😍

Wybaczcie, że zasypię Was zdjęciami, ale zrobiłam ich ponad tysiąc  🤔wirek: i nie mogę się zdecydować  😡

Sune Hansen

Katarzyna Milczarek

Ulla Salzgeber

Michał Rapcewicz  😅

Przejazd przez Øresund Bridge - 380 koron. Bilet wstępu - 150 koron. Krem do opalania - 50 koron.
Zobaczyć Anky w akcji - bezcenne  😉

I dekoracja na pożyczonym koniu

Lotnaa-super fotki, zasypuj jeszcze 🙂 I zazdroszcze wyjzdu 😉
To nie jest pożyczony koń, to jej Nelson.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się