Forum konie »

Kącik Ujeżdżenia

czekam na nagranie paa
Doczekasz się🙂 Szkoda, że nie chodził jak na rozprężalni 😎
Nam poszło źle, być może Romek miał dosyć (byliśmy w Aro już od czwartku na ogólnopolskich zawodach para, gdzie dla odmiany poszło nam super), być może zdziwił się, że startuje na zewnątrz, a nie w hali, być może przeszkadzało mu ciężkie podłoże, a być może to tylko moje nieudolne próby usprawiedliwienia siebie 😁
W każdym razie był usztywniony i zagotował się w zmianach. Szkoda, bo na arkuszach wiele ocen jest wysokich i gdyby nie sąsiadowały z "dwójkami" byłabym przeszczęśliwa 😉
Cóż, pierwsze "outdoorowe" koty za płoty.
lostak gratulacje  😅 mam Wasze zdjęcia, podaj maila przez pw to wyślę
Z ciekawosci.. co to za program CC3?? Szczerze pierwsze widze ze jest taki rozgrywany🙂 Ciekawy dosc przyjemny horeograficznie ale nigdy nie widzialam na zawodach takiego programu. Mala runda to przeciez tradycyjnie CC4, CC7, CC6. Gratulacje oczywiscie dla wszystkich🙂
Fantazja, lostak@op.pl

CC3 - program jak program 😉. nie jest czescia malej rundy, ale Mazovia dressage cup to cos "innego" i robia chyba 6 eliminacji na CC1, CC2, CC3 i CC6 na final
No, gratulacje Lostak, mam nadzieję że wygrasz całą rundę 😅

a tak z innej beczki

najszłam taki filmik i i powiedzmy szczerze nie moge się odeń oderwać. Ja też też tak chcę

nie sądzę, bo w rundzie sa praktycznie same zdecydowanie bardziej doswiadczone pary, ale dziękuję. :kwiatek:

poza tym jeśli eliminacje (a zostało jeszcze chyba 5!) będą w konfliktwym terminie z CDNem lub ZOO to będę chciała próbować sił w malej rundzie, bo chcialabym zebysmy jak najwiecej jezdzili i zdobywali doswiadczenia na 3 dniowych.  a poza tym to CC7.... 😍

edit:  filmik super, jezdziec miodzio, kon nie podoba mi sie w galopie...
A ja się zgapiłam kompletnie i myślałam, że lostak nie startuje 🤔 Tym bardziej jestem zła na siebie, bo akurat miałam trochę wolniejszą niedzielę 😵 No nic, zatem kuźnia? 😀

lostak, a w ogóle to Ty startowałaś wczoraj? Jesteś pewna? Bo wiesz, mignęłaś mi w aro, ale to jeszcze nie dowodzi niczego... 🙄 😍 Sorry, nie mogłam się powstrzymać 😅
"zapie**ol mu tak batem, żeby odechciało mu się oddawać z zadu" (podczas jazdy)
i kopanie konia po brzuchu kiedy nie chciał wejść do przyczepy

-to wywarło na mnie największe wrażenie podczas I eliminacji MDC, a szkoda, bo miało być tak pięknie
lostak, a w ogóle to Ty startowałaś wczoraj? Jesteś pewna? Bo wiesz, mignęłaś mi w aro, ale to jeszcze nie dowodzi niczego... 🙄 😍 Sorry, nie mogłam się powstrzymać 😅

Można było podejść i zapytać - jeśli kazałaby do siebie mówić Losti, to tak, to ona 😁

😎

A na serio - gratulacje za udany start 🙂 Poza tym pogratuluję też na forum udanego startu Dorocie Urbańskiej na koniu Argentino - to kiedyś był mój koń, i jest to zwierz pieruńsko trudny do jazdy, wszystkowidzący i z czasem reakcji mierzonym w nanosekundach. Drugie miejsce (ex aequo) w konkursie N to naprawdę super wynik  🙂
eej, no to reaguje na Losti czy Domi w końcu? 🤔

Quanta: ty to masz jakies szczęście do trudnych koni czy co?
ElaPe, chyba mam 🙂 Ale zaczęłam się już przyzwyczajać 😉

Lostak pewnie ogólnie reaguje na zdrobnienia, ciekawe czy jej koń też 😉

Jeszcze a propos filmika z youtube, wstawionego wyżej - polecam obejrzeć w ogóle cały kanał tego użytkownika, bo tam są same crême de la crême konie - w tym kilka 3 i 4 latków, w które aż trudno uwierzyć. A 5latek z filmu niesamowity - pełno w nim kota, na równym kontakcie, kurcze blade - jak oni to robią?
quantanamera, widziałam tego konika na rozprężalni, fajnie wygląda i fajnie się rusza, z przejazdu widziałam tylko końcówkę
A 5latek z filmu niesamowity - pełno w nim kota, na równym kontakcie, kurcze blade - jak oni to robią?

no i ta muzyka i-de-al-nie pasująca do rytmu ruchów tego konia. A on ten koleś sobie tylko siedzi i nic nie robi i sie wiezie a koń sam pod nim chodzi (jakby to określił pewnie laik jeździecki)

musze mojemu koniu ten filmik puścić - patrz i ucz się jak masz chodzić - może zakapuje 😉

edit: ten koń z filmiku widzę że poszedł na aukcji za 28 000 euro do USA

edit II: a 2 inne konie na tej samej aukcji za wyższe ceny do Polski poszły

http://www.oldenburger-pferde.com/horses/67_3058.php
zen, wstydz sie 🤬, kto jak kto, ale Ty? jutro obowiazkowa kawa w ciagu dnia 😎

raaguje tylko na Domi... 👿   oczywiscie, ze nie jechalam zadnych zawodow...  🥂 

brawa dla Doroty!

jesli chodzi o pakowanie, to najwiekszego pecha mial Otok, wlasnie kiedy jechala w rogu czworoboku panowalo glosne pakowanie, niestety kon sie przestraszyl. a szkoda bo to super konik.

moj wsiadl do przyczepy biegiem, byle szybciej do domu 🙇 skarbeczek jeden!

edit: dzięki ogromnej uprzejmosci Fantazji, ktorej bardzo dziekuje :kwiatek: :kwiatek:
szmatello w roli glownej

lostak, czym go tak nabłyszczyłaś? 😲 😀 Miło na Was popatrzeć, tym bardziej żałuję, że wykazałam się jakimś gapiostwem do potęgi, że nie wpadłam na to, że będziesz startować. Ta zielona bluza mnie zmyliła 🤬

Kawa bardzo chętnie!
lostak, gratulacje!
kiedy następny start? mam nadzieję kibicować na żywo🙂

http://www.britishdressage.co.uk/uploads/File/BD_Rulebook_10_ins_25-35.pdf
wędzidła w obu typach ogłowi i ogólnie wszystko na temat sprzętu  😉

po co szukać tak daleko, w naszych przepisach też wszystko jest.
Witam ! 🙂
Orientujecie sie może w zawodach regionalnych lub ogólnopolskich w maju ? 🙂
A czy ktoś wybiera się na ZO w czerwcu do Swoszowic? 🏇
Strucelka, może ja 😉 a są już propozycje ? :>
Nie, raczej nie. Mają się odbyć 4-6 czerwca, więc jeszcze trochę czasu jest 😉
no tak. Myślę, że będę, bo u mnie nic się nie dzieje aż do lipca, a Swoszowice mam stosunkowo blisko 😉
cieciorka ja jestem "zagraniczna"  😉
Czy na Zo w Swoszowicach będą Eliminacje MPMK?
rtk Tak będą 2 konkursy elminacyjne 😉
a jest gdzieś kalendarz z eliminacjami do MPMK??
dzięki, ślepa jestem, przeglądałam str pzhk i nie mogłam tego znaleźć  🤬
a zna ktoś może dzisiejsze wyniki z Radzionkowa?
wyżej podałam - na dressage.pl i świecie koni są

http://www.dressage.pl/wyniki/20100430_radzionkow.pdf
Ale to z piątku, a nie z dzisiaj.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się