Forum towarzyskie »

zima meldunki

Jak o 6 rano wychodziłam było -20 😵 W ostatniej chwili przypomniałam sobie o dodatkowej parze skarpet...
wątek zamknięty
Jak o 6 rano wychodziłam było -20 😵 W ostatniej chwili przypomniałam sobie o dodatkowej parze skarpet...

wczoraj pod Olsztynem o 22 było -28...  😵
wątek zamknięty
wywaliło mi grzejnik na stajni😀 , zalało korytarz , bo zanim się kapli dlaczego zimno , zdążyło zalać ...
komus sie uwidział kulig , w niedzielę sankami po śniegu ryłam a kobył powiedział wysiadka , z ekipą sanek nie ciągnę ... masakra , niby śniegu tyle a beka , jest suchy i sie rozsypuje zamiast ugniatać , czyli za duzy mróz , w dodatku zmroziło wczesniej podłoże i wilgoci nie ma skąd brać ...
stopni - 12 ... a i przestało sypać
wątek zamknięty
podobno do czwartku tylko mróz, a później już odwilż..  OBY!  🙇
wątek zamknięty
zastanawiam sie tylko czy jezdzic w kasku i zamarzac, czy w czapce i miec stresa troche 😉 opaski na uszy niet u mnie 🙁

ja praktykuje kask + kaptur

martynkakoniki, przeciez u nas to juz teraz odwilż, tylko -10  😉
zeby jeszcze nie wiało ;/
(z tym mrozem, to slyszalam dzisiaj, ze do piatku...)
wątek zamknięty
[quote author=magda link=topic=1097.msg139906#msg139906 date=1231241906]
zastanawiam sie tylko czy jezdzic w kasku i zamarzac, czy w czapce i miec stresa troche 😉 opaski na uszy niet u mnie 🙁

ja praktykuje kask + kaptur

martynkakoniki, przeciez u nas to juz teraz odwilż, tylko -10  😉
zeby jeszcze nie wiało ;/
(z tym mrozem, to slyszalam dzisiaj, ze do piatku...)
[/quote]

może teraz -10, ale wczoraj było tragicznie i przedwczoraj  🙂
wątek zamknięty
Rano jak jechałam do stajni było -20. Rozkręciliśmy ogrzewanie w samochodzie na maks (32 stopnie), a i tak zamarzały nam szyby OD WEWNĄTRZ 🤔

W dzień nie wzrosło bardziej niż na -14
wątek zamknięty
pod warszawa rano -25, kolo 15 bylo - 14, na noc znow zaczelo spadac... ;/
wątek zamknięty
Laguna a co to za auto...? Laguna?  😂
wątek zamknięty
Udało mi się uruchomić volvika, pewnie tylko dzięki przetrzymaniu aku w domu przez noc. W drodze słuchałam wiadomości, w tym pogody a tam info: na Helu -2,5  🤔 w tym czasie w Poznaniu było-15 i tendencja spadkowa. Też mi szyby od wewnątrz zamarzły, a ja przez parę kilometrów się zastanawiałam dlaczego, do jasnej Anielki, NIC NIE WIDZĘ!!

... w tej chwili wg pomiaru z Ławicy odczuwalna -23... od południa nadciąga śnieg, może się ociepli? no dobra, IMGW zapowiada na jutro w dzień max. -4!! w nocy min. -19, w czwartek ok. -5, w pt. -2 - zobaczymy...
wątek zamknięty
Wiem że klimat zmienia się niby na bardziej kontynentalny ale gdzie jest to ocieplenie z globalnego ocieplenia???  🤣
wątek zamknięty
jur, przeczytaj link który wkleiłam - u nas to może mieć odmienny skutek  🤔
wątek zamknięty
u mnie
- 24 😤 😤
wątek zamknięty
u mnie -10 i śnieeegggg....
wątek zamknięty
u mnie też snieg... i nie wiem co będzie jeśli dalej będzie padał... bo od piątku zostaje sama i średnio usmiecha mi sie odsneizanie...
wątek zamknięty
Laguna a co to za auto...? Laguna?  😂

Cicho..... 😁 Po prostu było tak zimno, że na odcinku drogi ok 40 km nie dał rady się po prostu na tyle rozgrzać, aby się szyby odmroziły 😂

w tym czasie w Poznaniu było-15 i tendencja spadkowa. Też mi szyby od wewnątrz zamarzły, a ja przez parę kilometrów się zastanawiałam dlaczego, do jasnej Anielki, NIC NIE WIDZĘ!

WIDZISZ WAWREK!! Nie tylko ja miałam ten problem 😂

A jak zamykałam bramę od stajni to mi rękawiczka do niej przymarzła 😂 Zupełnie jak w "głupim i głupszym" 😉 język do wyciągu
wątek zamknięty
Warszawa - Ursynów : - 14
Mam nadzieję że to nie potrwa długo ...
Ja jestem taki zmarźlak że mi już przy -1 jest ciężko funkcjonować a co dopiero jak jest taka zimnica.
Wczoraj w stajni łapa mi prawie do klamki przymarzła jak na sekunde zdjęłam rękawiczki  🤔
wątek zamknięty
chess- Warszawa ursynow 9 pietro -17...
mam dosc tego mrozu
wątek zamknięty
Dzięki Bogu że ja mieszkam na 1  😉
Ja tez mam dość ... z własnej inicjatywy zaczynam zakładać rajstopy pod spodnie i skarpety narciarskie.
Ja chce już lato ... albo chociaż wiosnę  🙁
wątek zamknięty
Kraków, 9 pietro tylko -10  😅
wątek zamknięty
Białystok 1 piętro -15
wiec moi drodzy ocieplenie przyszło;]
wątek zamknięty
no myśmy się w Rzeszowie tych wielkich mrozów na szczęście nie doczekali, nie doszły do nas 🙂
Bo -7 czy nawet -12 raniutko to jak dla mnie normalna zima..
wątek zamknięty
Biała Podlaska 1 piętro -17 jest cieplej  😅
wątek zamknięty
Jak dal mnie mogłoby jeszcze trochę popadać w Warszawie.
wątek zamknięty
Pogoda świruje. Zawsze od morza przecież ciągnęło jak z bicza, - 20 na Helu a teraz -2,5. 😁
U mnie -4 ale wiatr taki, że będzie odczuwalne jak -10. I pada.
wątek zamknięty
no to chyba koniec mrozów
W sobotę i niedziele w warszawie ma być +2 stopnie
dziś ma podobno padać śnieg
wątek zamknięty
Opole - minus 18 :/ też słyszałam coś o ociepleniu... ale nie wiem, czy w to wierzyc.

ale trzeba powiedzieć obiektywnie, że aura piękna - słoneczko świeci, jest pięknie.
wątek zamknięty
Pń -17
auto stil alive
wątek zamknięty
Gdańsk -7 i wieje
wątek zamknięty
warszawa, 3 pietro 8 rano -20 o.o
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.