Gdańsk -11 😲 edit: a z bazy w Rębie chowie pokazuje -15 😲 Ktoś oglądał pogodę w TVN? Mówili, że 30 lat temu była zima stulecia i że potem w miesiącach jesiennych przyszło na świat 700 000 Polaków 😁
Tu gdzie mieszkam, w Irlandii, nie istnieje taka pora roku jak "zima".. teoretycznie.. codziennie rano ( a często również wieczorem, po wyjściu z pracy), zeskrobuję z szyb autka warstwę lodu, zupełnie jak za dawnych czasów, jeszcze w Polsce.. Puchowa kurtka, czapka, szalik, grube rękawice, grube getry naciągnięte na dżinsy.. istny niedźwiedź polarny.. 😕 A jak tu przyjeżdżałam, wszyscy zapewniali mnie, że tutaj pada, i owszem, ale żeby zimno było, przenigdy.. kłamczuszki.. 🤬
Opole - śniegu 20-30cm na drodze :/ padał od wczoraj. Mimo to pogoda przyjemna, taka zimowa aura, choć nie sprzyja jeździe konnej 😉 Temperatura niewielka - minus 4 w dzień, w nocy ma być podobno nawet minus 13.
olsztyn, rano -19, w radiu mowili, ze nawet -22. teraz: -14. u nas taaakie mrozy zapowiadali conajmniej do czwartku.
niedzielny teren - bajkowy! dla mnie jest ok, jak nie sypie snieg i nie wieje wiatr. jakos przezywam, chociaz z konia schodzilam wyjatkowo ostroznie ;P nie mialam pewnosci, czy stopy jeszcze działają (;