Forum towarzyskie »

zima meldunki

-1 bialutko dużo śniegu i ciągle pada. Nie ma wiatru, jest pięknie 🙂
wątek zamknięty
Kraków biały, i ciąągle sypie  😲
trzeba się ruszyć drogę odśnieżyc..
wątek zamknięty
za krwakowem w strone zakopanego dokladnie 10 km za wieliczka, drogi zasneirzone 60cm sniegu plus zaspy do metra, caly czas sypie do tego wieje wiatr. drogi zasnierzone ok 10-15 cm sniegu na drogach. plugi nei jezdza, jeden od rana stoi pochylo w rowie przed stajnia i nie moga go wyciagnac.

szanowny pan soltys gdy dzwonilam do niego ze jest zasniezone jezdzic sie nie da auta w robei odpowiedzial mi: " bo wie pani nas troche zima zaskoczyla, nei spodziewalismy sie sniegu" !!!

ale zrehabilitowal sie tym ze moja pol kilometrowa droga kamieniowa jest lepiej odsniezona niz glowne drogi :P
wątek zamknięty
Warszawa rano była piękna teraz...no cóż topniejące breje i błotko 😉 Ale z góry leci już kolejna partia, szkoda tylko, że ciagle +1st  👿
wątek zamknięty
Lublin piękny śnieżek  😅 bez rewelacji jeśli chodzi o ilość, ale JEST.

a tak wygląda zima w Southampton:

wątek zamknięty
Biała Podlaska -4, mroźno i wieje silny wiatr.
wątek zamknięty
Miało sypać w Krakowie całą noc i co? I nic nie dosypało  😕
Wczoraj wieczorem poszłam na spacer do parku, śniegu 20-30cm było.

Śnieeeegu więcej chcę  🏇
wątek zamknięty
A ja przez ten  😤 śnieg wylądowałam w Bydgoszczy zamiast w Gdańsku .. 
wątek zamknięty
A ja już nie narzekam, poszłam na spacer, zaliczyłam opady śniegu i solidną śnieżycę  😅
Na łąkach śniegu 30-40cm, piękny biały puch, nawet bałwana z mamą zrobiłyśmy  😀

Zdjęcia wrzucę potem, jak aparat odtaja.
wątek zamknięty
sanna, jak to?  🤔

U mnie 0 stopni, coś koło tego. I śnieg. Dużo śniegu! Co mnie juz tak nie bawi! Ja chcę ciepło...
wątek zamknięty
Sankarita, przyjedź tutaj, pomasz sobie ciepło, ja chętnie trochę pod śniegiem posiedzę.

teoretycznie miałam wylatywać do domu za 4 dni (nie licząc dzisiaj), ale projekt muszę zrobić i zaprezentować i musiałam przesunąć o tydzień, ale jeśli chcesz przyjechać zrobić za mnie projekt na zajęcia i zaprezentować to ja nie mam nic przeciwko, chętnie pojadę do domu już (na najbliższe 2 tygodnie) i posiedzę pod śniegową pierzynką 😉  😅 😅 😅
wątek zamknięty
Sankarita mielismy lądowac we wtorek ok 21 na Rembiechowie, juz podchodzilismy do płyty lotniska, w burzy snieznej i mgle - w samolocie zrobiło sie cicho jak makiem zasiał, i nagle pilot poderwal maszyne i polecielismy na Bydgoszcz.. Podstawili nam autobusy i po 3 godzinach bylismy ponownie na Rembiechowie..  😂 Gorzej mieli Ci, którzy mieli lecieć tego dnia tym samolotem  do Dublina.. niektórzy polecieli dopiero  w sobotę, moim powrotnym rejsem   🤔   😵
wątek zamknięty
Dzisiejsze popołudnie pod Krakowem:
🏇
wątek zamknięty
trzymajcie ten śnieg tam - za 12 dni ląduję  🏇
wątek zamknięty
Kaprioleczka, poleży w tej bądź większej ilości jeszcze przynajmniej tydzień  😅

To teraz ja z dziś:

I ja z baiwankiem 😀
wątek zamknięty
😅 😅 😅
róbcie zdjęcia róbcie
😅 😅 😅

mam nadzieję, że dopada... byle tylko dało radę wylądować  🙄
w następną sobotę (nie w tą najbliższa tylko kolejną) o 9;00 będę już krążyć nad Warszawą, ma być śnieg  😅 chcę Kaprikornowy teren zaspowy  🏇
wątek zamknięty
💃  😅 WIĘCEJ ZDJĘĆ!!!

ale super!!! Mam tylko nadzieję, że przestanie padać przed przyszłym czwartkiem, żeby płytę lotniska zdążyli odśnieżyć 😀

A u nas wiosna, jakieś 10 stopni  😁
wątek zamknięty
e tam, jak w zeszłym roku leciałam z Turcji w Marcu to lądowałam w walącym gęsto śniegu i dało radę  👀

ale jaki szok z ciepełka wysiąść prosto na śnieg  😁 no prawie prosto, bo z przesiadką w Londynie
wątek zamknięty
Trojmiasto.

Beznadziejnie. Ni to zima ni to wiosna.
Troche sniegu spadnie, robi sie cieplo. Wszystko topnieje i robi sie chlapa, po czym lapie mroz i mamy lodowisko. Cudownie po prostu.
wątek zamknięty
Mnie dziś Olsztyn powitał zimowo, ale niezbyt mroźnie...
wątek zamknięty
Biała Podlaska -5 bryyy zmino
wątek zamknięty
Tak bylo  w piatek, dzis za to jest jeszcze wiecej sniegu 😜 i nadal sypie, sypie!
wątek zamknięty
Opole - sypie :/

Wczoraj drogi były czarne, śnieg jako - taki, dało się konine ruszyć, bo się nie wbijał (suchy jakiś był, choć nie było mrozu).

Od wczoraj sypie na maxa, do pracy jechałam dwa razy dłużej, bo przez noc tak nasypało, że drogowcy nie nadążają :/

A podobno jeszcze długo zima nie odpuści 🙁 Mam nadzieje, ze chociaż trochę poprawi się stan dróg do popołudnia, bo chciałam do zwierzątek jechać.

Ogólnie zima mi sie podoba bardzo, jest malowniczo, już pokonałam swoją frustrację, że mamy odpoczynek na maxa od normalnej pracy z koniem, tylko spacerki i lekka jazda, jak śnieg i mróz odpuści. Ale do stajni mam 45km po róznej klasy drogach i dojazd jest niebezpieczny ...
wątek zamknięty
A ja dziś jeździłam w koszulce z długim rękawem, ptaszki śpiewają, słoneczko - spring is in the air  😀
wątek zamknięty
DoNiA aLekSaNdRa, skad jestes? aqle u was fajnie malo sniegu, u mnie za krakowem sniegu jest ponad pol metra
wątek zamknięty
Aaaa skąd w Gdańsku nagle tyle śniegu?! Jak wróciłam do domu o 12 to była chlapa, wychodzę teraz i patrze - śnieg sypie  😲
wątek zamknięty
Ślask, jak pisalam tak bylo w pt teraz bedzie pol metra, ale wiecej raczej nie😉
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Gdynie zasypalo.
-3 stopnie i sniegu cala maaaasa
wątek zamknięty
Śnieg  😅  😅  😅

Mogę pojeździć hurra!
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.