Forum konie »

Interpretacja zdjęć- koń+jeździec :)

Siadasz na tylni łęk, może dlatego że siodło ma za krótki tybinki do twoich nóg i stąd też może koń wygięty. Widać też że siodło anglezuje razem z tobą.
pierwsza sprawa to taka, że to nie jest rekreacja a jazda u trenerki na jej koniu.
daję zdjęcie do interpretacji bo po prostu jestem ciekawa, no i chyba nikt mi nie zabroni 😉
i generalnie dzięki, co chciałam wiedzieć to się dowiedziałam.
[quote="casines"]pierwsza sprawa to taka, że to nie jest rekreacja a jazda u trenerki na jej koniu[/quote]
No.... i? To nie zmienia faktu, że siodło mogłoby być lekko cofnięte, a koń mógłby tych gum nie mieć.
casines, a wiesz czym różni się jazda rekreacyjna od sportowej? Rozróżniasz te dwa terminy? Ja znam całą masę INSTRUKTORÓW i ICH KONI, którzy jeżdżą rekreacyjnie.
pierwsza sprawa to taka, że to nie jest rekreacja a jazda u trenerki na jej koniu.

no to fajny kon. tak wygięty robi te "trenerskie" elementy 😉?
jaki "trener" taka jazda. 😉
Pójdę z tym do "co mnie wukrza", ale muszę też tu napisać, jak bardzo ludzie się nie chcą przyznać do tego, że są klepodupami rekreacyjnymi?!  🙄 Ja z tym problemu nigdy nie maiłam. Co to za ujma się uczyć? Koniec  🚫
A czemu nie można wkleić zdjęcia sprzed dwóch lat? Może nie widziała swoich błędów, była ciekawa oceny innych jak wtedy jeździła?
Kwestia ułożenia siodła jest kluczowa... Że to nie trening widać po osiodłaniu, kompetentna osoba od razu by to zobaczyła ( a pomyśl casines, widzi to rekreacyjny dupoklep czyli ja). Inne błędy mogą się poprawić/zniknąć po odpowiednim osiodłaniu😉
chodzilo mi o to, ze dla mnie rekreacja to jazda w kolku w zastepie 🙂

edit : to jest straszne jak  Wy mające sie za takie super jeżdzące (nie wiem jak jest w rzeczywistosci, nie oceniam) tak  strasznie naskakujecie na osobe ktora po  prostu nie ma mozliwosci do jazdy, chcąca  sie tylko grzecznie zapytać jakie błędy popełnia podając załączone zdjęcia w wyniku zwykłej ciekawości. okej, może jestem rekreacyjnym dupoklepem, ale to wyłącznie moja sprawa i nie prosiłam o ocene tego kim jestem, tylko jakie błędy popełniam.
Ja jeżdżę sama po kółku, ósemkach, woltach i.t.p. i to też jest rekreacja 😉
okej, rozumiem. ale tu chodzi teraz wylacznie o to, ze przez cale zycie dla mnie rekreacją była jazda w zastępie a takei cos, to jazda indywidualna i tyle. mam widocznie inne spojrzenie na to, ale to nie jest powod  zeby odrazu tak naskakiwac na mnie.
🙂
Nikt na Ciebie nie naskakuje w tej kwestii 😉 A to co miałaś to była indywidualna jazda rekreacyjna 😉
chodzilo mi o to, ze dla mnie rekreacja to jazda w kolku w zastepie 🙂

casines, trening to dla mnie jazda regularna, z trenerem, rozplanowany każdy miesiąc, dostosowane odpowiednie ćwiczenia, coś po czym widać, że koń pracuje, a nie wozi klientowi tyłek i po 2 latach "pracy" koń wygląda tak samo (nie ma progresu).
Punkt widzenia zależy od punktu siedzienia...
Siodło rzuca się pierwsze w oczy, a dodatkowo pewnie sporo osób jest uczulonych na słowo "trening". 😉 nie ma się co spinać
byc  moze, tak sie poczulam. ale z drugiej strony nie napisalam trening, tylko 'jazda u  trenerki na jej koniu'.. 🙂
casines,  widzisz, słowem "trener" tez się czesto zbyt łatwo rzuca 😉

Thymos,  nie chodzi nawet o naukę, bo to sugeruje, że ktoś "teraz" jest rekreantem, ale ma w planach coś wiecej. ja jestem dożywotnim dupoklepem i jestem bardzo z tego powodu zadowolona 😉 a mnie chodziło, po co wstawiać zdjęcie sprzed 2 lat i "od tamtej pory nie jeżdzę", dwa lata bez siodła to masa czasu, i zupelnie inne błędy mogą wyjść i taka interpretacja to trochę bezsensowne działanie.
[ ja jestem dożywotnim dupoklepem i jestem bardzo z tego powodu zadowolona 😉

zatem:  :emota200609316:
Thymos,  :pijacy: 🙂 wołam ujeżdzeniowego TRENERA, żeby nie robić az takiego kuku koniowi (przyda się znów wizyta), ale jestem szczesliwa, nie mam parcia żadnego na jakikolwiek sport, wrecz mnie to odstręcza, chcę sie bawic dla przyjemnosci, bez presji, że muszę.

jazda rekreacyjna, jak sama nazwa wskazuje, jest jazdą, której głównym celem jest przyjemnosc i relaks, a nie osiągnięcia i wyniki. nie jest to jazda "szkółkowa" zawsze 😉 nie wiem co w tym złego  😫
casines, Nikt. Na. Ciebie. Nie. Naskoczył.

Echh, ludzie są przewrażliwieni.
Ksekresi , pochylona do przodu jesteś, ręce wyżej i cofnij je trochę do tyłu. Wydaje mi się, czy masz za krótkie strzemiona? Mały angaż zadu, tak widać...
Dodaj więcej zdjęć, bo po jednym dość trudno ocieniać 🙂
jak zwał tak zwał. Nawet ucząc kogoś w szkółce można robić to dobrze. Albo źle.
Jakby co dopiero zaczynam prace z  tym koniem , wiem wiem za krotkie strzemiona , ale nie chce na azie dłuzszych bo w krotszych czuje sie troche bezpieczniej . Zmienie to po jakimś czasie .  Tak wiem ostatnio mam problemy z tymi plecami i z pochylaniem sie  🍴  ale  mialam przerwe w treningach i taki jest tego skutek . Ale dzięki za odp. 🙂
Ksekresi , pochylona do przodu jesteś, ręce wyżej i cofnij je trochę do tyłu. Wydaje mi się, czy masz za krótkie strzemiona? Mały angaż zadu, tak widać...
Dodaj więcej zdjęć, bo po jednym dość trudno ocieniać 🙂

Z tymi strzemionami to owszem są krótkie, ale zauważ, że jak zostaną wydłużone to kolano prawdopodobnie nie będzie już dobrze leżeć.
Tak mi się wydaje.
przykro mi ale ten watek osiagnal poziom 12 letnich quniarek interpretujacych sie nawzajem. 🤔
poziom forum galopuje 😉
Fajnie.
Pozdrowienia od 12-letniej quniarki ...
A już miałam wrzucić filmik do interpretacji, ale poczekam na strasze towarzystwo. 🥂
Czasem nie jedna ''12 letnia quniarka'', która wcale nie jestem, może być mądrzejsza od niektórych dorosłych 😉
Katja, czemu tak oceniasz ludzi? Nie jest wcale napisane ''tylko dla świetnych trenerów, reszta wypad''
Filmiki nie w tym wątku  😉
Fajnie.
Pozdrowienia od 12-letniej quniarki ...

no fajnie. Odwzajemniam pozdrowienia.  🙂 I się od razu miło zrobiło. 😉
no to dobrze 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się