quantanamera, dzięki 🙂 chodziło mi o wzmocnienie włosa i jego ochronę (działanie podobne do absorbiny np) a nie nieszczęsne cebulki 🙂 choć po zastanowieniu się doszłam do wniosku, że głupie pytanie, bo przecie włos głównie od środka 😉 mózg jak orzeszek normalnie...
a bardzo się cieszę, że jest dostępny w pl, do tej pory Animalia mi się najlepiej sprawdzała w zamówieniach, super, że można u nich zamówić bez walki o zagraniczne cudowanie.
MTG jest świetny na przyspieszenie porostu włosów 😍, w ciągu miesiąca podcinałam ogon dwa razy 😲 Natomiast druga klacz fatalnie na niego reaguje fatalnie, u niej problemem było wycieranie ogona jak zaczynają się robale, w związku z tym ma krótkie włosy przy nasadzie ogona, po posmarowaniu mtg dostaje szału tak ją swędzi 🙄
a bardzo się cieszę, że jest dostępny w pl, do tej pory Animalia mi się najlepiej sprawdzała w zamówieniach, super, że można u nich zamówić bez walki o zagraniczne cudowanie.
Oświece Cie tak jak mnie oświecono przy okazji MTG, Animalia to sklep Magiczny :kwiatek:
Louisa - kurczę, ciekawe czemu dostaje szału i ją swędzi, skoro w ulotce napisane, że właśnie powinno redukować takie objawy....może uczulona jest na jakiś składnik?....Zamówiłam właśnie MTG w Animalii i liczę na poprawę grzywek u moich rumaków 🙂 A ogier też ma do naprawy ogon, bo lubi sobie pocierać o ścianę z jeszcze nie określonego przeze mnie powodu - mam nadzieję, że jak mu zastosuję ten specyfik, to będzie lepiej 🙂
A myłyście najpierw dokładnie te ogony? Może najpierw zastosować kurację typu dokładnie umyć i przesmarować jakąś maścią typu Bephanten i dopiero pojechać tym MTG... zgodnie z opisem MTG powinno właśnie eliminować i zaleczać tego typu objawy....
Tak , tak umyty. Własnie po to min kupiłam MTG aby uratować trochę ogona. Zobaczymy co będzie dalej. Ale co do moich spostrzeżeń jeszcze to mi zapach nie przeszkadzał bo intensywnie nie pachnie i też bez problemu go nałożyłam.
U mnie też przed nałożeniem ogon umyty - manusanem bo najlepiej na nią działa, system taki był mycie rano, wieczorem mtg rano miotła 🙄 sama z siebie się aż tak nie trze, zresztą ona wyciera ogon tylko latem jak są meszki, ale miałam nadzieję że mtg to złagodzi a chyba byłoby na odwrót 😵 Ranek nie ma na 110%, łupieżu czy innych przypadłości też nie. Ale pomimo tarcia włosy odrastały błyskawicznie. Jak spłuczę np rano jest już znowu w miarę ok (minimalnie się tarła) Też odpuściłam jej.
dziewczyny a po nałożeniu nie puszczacie na słońce? tam jest ostrzeżenie, że nie wolno
Na tarcie polecam - Mahnen liquid z Leoveta.
Mierzyłam wczoraj ogon i grzywy cm i nie wiem jakim cudem wyszło mi, że nic nie uroslo skoro na oko wlosow ma 2 razy tyle. A grzywa wyrosła tak, że jest poniżej linii szyi, te krótkie wlosy na ogonie na rzepie są ze 2 razy dłuższe...
zaraz wstawię zaległa zdjęcia ogonów i grzywki. ale despowi odstawiam mtg na 2 użycia bo zaczęły mu strasznie wypadać włosy z ogona w jednym miejscu i ma łysy placek 😵
Dziewczyny czy komuś jeszcze po MTG zaczął tak masowo wypadać ogon 🙁 na samym srodku rzepa zrobił sie juz łysy plac, 2 koń który go używa też zaczął sie masowo sypać. Nie wiem czy to jakas alergia czy ferelna butelka bo puki co wszyscy zachwalają a Zairowi faktycznie ogon urusł ale też te wszystkie krótsze włosy przy rzepie zaczeły sie MASOWO sypać 🙁
to jest dziwne. z jednej strony włosy faktycznie urosły itp. ale z drugiej zaczęły nagle wypadać 🤔 dam mu od tego odpocząć i zobaczę co dalej. wymyłam dokładnie rzep i posmarowałam linomagiem, który powinien odżywić skórę i ukoić. mam wrażenie, że to jakieś zapalenie mieszków włosowych. wygląda trochę jak odparzenie. dodam, że konie, które u mnie są na mtg nigdy nie miały go nakładanego na dzień. zawsze na wieczór. ALE też później całe dnie stoją na padokach... drugiego konia też chyba zdejmę z tego i dam skórze odpocząć.
sei to nie chodzi o słońce u Nas na pewno, bo Zair z racji kontuzji 23h stoi w boksie.... 🙁 włosy pokojnie urosły z 3 cm, robię sobie porównanie na grzywie po 1 stronie kantara (0d grzywki) smaruje, po drugiej od strony grzywy nie, po 2 użyciach jest z 1,5 cm roznicy 😲 Ale ogon sypie się masowo!!!! przejeżdzam ręką i cala jest we włosach, do tego na jego różowej skórze pojawiły sie czarne plamy jakby odparzenia? poparzenia? 🙄
kurde dziewczyny wystraszyłyście mnie tym wypadaniem, zamówiłam mtg, ale jak ma mi zacząć łysieć 😤 w szczególności, że u nas każdy włos na wagę złota a może na początku lepiej posmarować jakiś fragment łopatki , może to reakcja uczuleniowa ? ale dziwne, że aż tyle koni
mnie się wydaje, że to jest odparzenie. jeżeli u despa wrócę do mtg to będę po prostu po nim ogon myła za każdym razem. czyli np. nakładam we wtorek, w czwartek myje. kolejne nalozenie we wtorek itp. itd.
Ja już jestem w połowie butelki MTG, ogon obcinałam już 3 razy. Nakładam na wieczór raz w tygodniu/raz na 10 dni. Żadnych odparzeń nie ma, włosy nie wypadają a mój koń jest mega alergikiem i wszystko go uczula!