Forum konie »

Laicy o koniach

dałam na fbl zdjecie mojego Napara wypietego na lonzy i jakas dziewczyna napisała mi,ze ładnie ,ale lepiej by wyglądał gdyby nie miał spietej głowy i szedl by naturalnie... 🤔moze to nie jest jakies laickie ale zdziwilo mnie

jeżeli to jest fotka na którą właśnie patrzę to tak - chyba lepiej by wyglądał bez skrępowania wypinaczami (czy cokolwiek to jest bo nie widzę dokładnie).
No nie teraz to ja też chcę zobaczyć.
Ale tutaj chyba nie chodzi o wygladanie a o prace konia...ale dobra mnie tez sie bardziej podobał jak był wypiety nisko i ładnie pracował z czego fotki sa i na KR i na innych tematach np o wpływie treningu na wygląd oraz w archiwum na fbl😉
incognito, podaj link do swojego pb, bo inaczej nie wiadomo o co chodzi
patataj-wole nie,bo jak znam zycie zaraz bedzie afera i bez sensowne kłótnie,a tego chyba nikt nie chce.
Jesli chcesz to moge dac Ci link do fbl na pw 😉
zaraz bedzie afera i bez sensowne kłótnie,a tego chyba nikt nie chce.
jeśli koń tak naprawdę nie ma spiętej głowy, szyi etc i wygląda normalnie to afery nie będzie...😉
Wcześniej miałam zapytać - a może ta dziewczyna, która zwróciła Ci uwagę, ma rację?
Sankarita-kon głowe spieta ma ale zrobiłam to skrócenie wypiecia na moment po czym znow dałam je tak jak była zapiete pierwotnie 😉
moze i racje ma,ale chodziło mi o samo napisanie tego,ze "naturalnie" by lepiej wygladal
Ada tak "X" ma oznaczać imie konia😀
[quote author=hate me! link=topic=1046.msg296522#msg296522 date=1247513480]
Zawody w ujeżdżaniu.  😵 
http://www.lansik.pl/14190/rusin-ujezdza-konia-zdjecia/
[/quote]
e tam, po tego typu portalach czego się można spodziewać... gorsze jest to, że tvp zaprosiło do 'sprawy dla reportera' Andrzeja Sałackiego i przedstawiło go jako 'wielokrotnego mistrza w ujeżdżAniu' ponadto aby podkreślić jego umiejętności wspomniano o dokonywanym przez niego 'ujeżdżaniu bez uzdy' (no szczyt wszystkiego, żeby w programie który był poświęcony głównie tematyce końskiej zaprosić tak uznanego w Polsce zawodnika i strzelić taką gafę 🤔)
incognito, to wrzuć po prostu samo zdjęcie. Żaden problem, a będzie wiadomo o co chodzi.
Jade sobie przez las. Z naprzeciwka jadą na rowerach lokalne dzieci tak gdzie 8-10 lat. Dziewczynka sie zatrzymuje pyta:

- Proszę pani, a gdzie tu jest zajezdnia dla koni?
- Proszę pani, a gdzie tu jest zajezdnia dla koni?

😂 dobrze że nie powiedziała "krańcówka"
Mój kolega: Ale z ciebie dobra jeźdźca!
Ja: Ale tak się nie mówi...
Kolega: Jeżdźczyni?
Ja: Tak też nie.
Kolega: Jeździejka?

A jak mu wytłumaczyłam o amazonce, to było jedno wielkie 🤔zczeka:
jeździejka  😁
a ja wiem ja wiem !
Jeźdźczyni, prawda ?!!!  😅 😅 😅
Moja mama widząc Shire'a: "Ale ten koń ma fajne grzywy na nogach"

Mój tata kiedyś opowiadał babce w sklepie jeździeckim, że koń na którym jeżdziłąm (pół arden) miał takie fajne chrapy na nogach  😁
"a te takie grube kamizelki sa po to, zeby przy skokach jezdziec byl ciezszy, prawda?"
brzoskwinia- a prawda,prawda, kamizelki są po to żeby przypadkiem wiatr nie porwał jeździejkę lub jeźdzca podczas skoku  😁
Kolega: Jeżdźczyni?
Ja: Tak też nie.

A wiki twierdzi że i owszem, jeźdźczyni jest ok.
ja zamiast wiki bym się prof. Miodka pytała  😉
mój wujek oglądając jakieś zawody skokowe w telewizji bardzo się dziwił, że kobiety razem z facetami startują  😁
Bo jeździectwo to jedna z baaardzo niewielu dyscyplin, gdzie panie mogą startować na równi z panami. Ktoś zna jeszcze jakieś? Bo mi obecnie nic do głowy nie przychodzi....
Np. korfball. Tu drużyny muszą być mieszane.
jakoś na początku wakacji myłam mojemu kopytnemu nogi ... podchodzi do mnie jakiś pan i mówi:
*: a ten koń to jaka rasa?
ja: małopolska

a pan mówi do kolegi
*: słyszałeś małopolska czyli ciepłokrwisty mieszaniec 🤔
zawijam koniowi nogi owijkami. przeuroczy dziadzius:
ooooo, jak pani konikowi nozki zawija, zeby mu nie bylo zimno...  😀
A jakbyście nie wiedzieli to tybinki w siodle to są ochlapniki, a wędzidło to "klamerki w pysku" :P
a sztylpy to nakładki  😂
jakoś na początku wakacji myłam mojemu kopytnemu nogi ... podchodzi do mnie jakiś pan i mówi:
*: a ten koń to jaka rasa?
ja: małopolska

a pan mówi do kolegi
*: słyszałeś małopolska czyli ciepłokrwisty mieszaniec 🤔

jakby na to nie patrząc pan miał rację 😉
kocham ten wątek.  😜 Nie mam czasu żeby łazić po volcie, zupełnie przypadkeim się tutaj znalazłam, ale przyznam, ze chyba stanie się moim ulubionym.

Mój elektryczny małopolakowaty angloarab został nazwany bestią niebezpieczną dla ludzi, która może zabić. No i jest do niczego, bo nie da sie na nim jeździć, a u znajomych to sa takei konie, które można i do bryczki i pod siodlo, i małe dzieci moga na nich jeźdić. a ten mój to jest do d... koń.
hmmm... bo konie to sie rodża już właściwie z umiejetnosicami chodzei a wbryczce, pod siodlem, w woltyżerce, ujeżdzeniu, skokach, i na dodatek wszystkei inne konie oprócz mojego niczego sie nie boją.  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się