Dzionka, ja mam, są spoko 😁 tylko moja prawa stopa nie ogarnia życia i mam ją ustawioną pod kątem lekko po skosie... jeszcze nie odkryłam co z tą nogą nie pasuje 😆
Pati2012, to witamy w klubie 😁 ja do swoich stóp mówię co trochę po żołniersku "prawa, lewa, róóównajjjj!"🤣 Bo tańcują czaczę zamiast do roboty się wziąć😉
A w tych Operach która stronę strzemienia macie na zewnątrz? Ta z flaga czy bez? Czy to nie ma znaczenia? Bo rozumiem, że stopka jest mocniej wysunięta do tyłu a nie do przodu, si?
Też mam i jestem bardzo zadowolona - jedynie przy wsiadaniu trzeba popatrzeć jak się nogę wkłada, bo ja wsiadam ze schodków stojąc tyłem do głowy konia i można się zamotać 🙃
Ta z flagą na zewnątrz
Mnie wkurza jedynie podciąganie strzemion przy rozsiodłaniu (przez te podwójne oczko) - więc nie podciągam, a jedynie przekładam przez siodło
Pati2012,Melanie, no do tyłu przecież, to miałam na myśli!
Chciałam napisać, że z przodu mniej wysunięta albo bardziej wysunięta do tyłu, a mój mózg skleił to w jedno i to niepoprawne 😂😂😂
Perlica, jakbys znalazła gdzieś do kupienia wkładki „tarki” to będę wdzięczna za informację. Właśnie zaczęłam szukać i jestem zaskoczona że nigdzie nie ma, a dawno nie kupowałam…
Słuchajcie, na poprzedniej stronie było pytanie o to, w którą stronę założyć Opery. Też sobie kupiłam te strzemiona ostatnio, ale założyłam odwrotnie, bo pomyślałam, że naklejać flagi nie będę, więc ładniej będzie jak dam napisem Acavallo na zewnątrz. No i tak teraz myślę, czy to faktycznie ma znaczenie w którą stronę są założone? Bo tak jak są teraz, to też stopka wysunięta jest do tyłu, czyli generalnie wszystko się zgadza.
NowaJa, bo masz pewnie prawe i lewe zamienione. Jak stopka się zgadza to ok, ale chyba to otwierane ramię w razie upadku może nie zadziałać odpowiednio?