Wracam do koni po dość długiej przerwie, a tu tyle pięknych nowości!
Zauważyłam, że eskadron przestał być już tak popularny (?) Przestali produkować kolekcje nici, oraz czapraki o profilu SR? 🤠
Ps. Planujecie już jakieś nowe komplety na święta, pod choinkę? 😅
Każda kolekcja oprócz CS wiosna/lato oraz jesień/zima ma jakby rok "daty ważności" i pod koniec tego okresu zaczyna być wyprzedawana. Sklep dostaje tyle, ile zamówi, więc ilościowo to bardzo różnie wychodzi dla każdego sklepu.
Dziewczyny, czy czaprak Kentucky VS velvet podejdzie pod siodło ujeżdżeniowe? Czy zupełnie nie będzie pasował? Niestety nie mogę go wymienić ani zwrócić a zakupiłam przez pomyłkę i jeszcze nie dotarł.
Ps: jeśli się wbiłam do złego wątku to dajcie znać. Jestem tu nowa 🙂
Notyourimage, Wejść wejdzie ale ...no nieeee... będzie to kiepsko wyglądało i tyle. Różnica jest w przodzie głownie więc jeśli Tobie to nie przeszkadza..
_Karolina_, przychodzi mi do głowy ten
z Deca, nie wiem ile to te miliony monet , ale ten jest fajnie wykonany i ładnie wygląda na koniu:
[[a]]https://www.decathlon.pl/p/czaprak-dla-konia-i-kuca-fouganza-900/_/R-p-331942?mc=8757621&c=Be%C5%BCowy[[a]]
(Nie wiem co się stało że ten link nie chce się normalnie wstawić)🙈
_Karolina_, - ja mam akurat tylko velveta od nich, wersję ujeżdżeniową, ale trzyma fason, nie zjeżdża, nic mu sie nie dzieje w praniu. Widuje dużo sprzętu kentucky na zawodach i w stajni, prezentuje się super.
keirashara, z tego co zrozumiałam to _Karolina_, zależy na poziomych paskach czyli na pearlsach. Serio nie są to czapraki do codziennego ciurania, reklamowałam już 2 bo pękają koraliki lub żyłka na której są, trzeba je prac w specjalnych workach itp. Do codziennego używania velvety/woole/glitery niezniszczalne - ale nie ma poziomych pasków.
Może przypilnować Cavallerie na BF 😎
keirashara, z tego co zrozumiałam to _Karolina_, zależy na poziomych paskach czyli na pearlsach. Serio nie są to czapraki do codziennego ciurania, reklamowałam już 2 bo pękają koraliki lub żyłka na której są, trzeba je prac w specjalnych workach itp. Do codziennego używania velvety/woole/glitery niezniszczalne - ale nie ma poziomych pasków.
Może przypilnować Cavallerie na BF 😎 Kuniaa,
Ja miałam te poziome paski. Po jednym użyciu zaczął mi się mechacić już przy popręgu.. znajoma ze stajni go kupiła ode mnie i po kilku ambitniejszych użyciach już cały był zmechacony tam gdzie siodło leży. Trochę słabo jak za czaprak za 600 zł
dairoxroxi, mam dwa i jest dokładnie to co mówisz, bardzo delikatne, okazjonalnie super ale trzeba uważać i jak już to na głębokich promkach kupować bo nie są warte 600pln
A jak z trwałością kantarów Kentucky? Chciałam sobie kupić z wyprzedaży, ale po tych komentarzach o tych czaprakach to nie jestem teraz przekonana. Eskadrony, które miałam były niezniszczalne, i raczej takich szukam