Nie mogę dołączyć już zdjęć. Mysmy dzisiaj dostały paczkę z Tackshopu i był tam długo wyczekiwany PsoS black bow. Niby czarny czaprak a jest obłędny. Czaiłam się na niego ze 3 miesiące.
Kobyla wyszła tylko do zdjęć a minę miała wybitnie zachwycona 😅
xxagaxx, haha, ja dzis tak zrobiłam z monaco 🤣 jeszcze woła mnie mahony glimmer żeby założyć na konia 🙈 za dużo tych szmat mam i ciężko wybrać coś później.
Jeszcze dziś kliknięty został ES golden brass 😎
Chcę bana na tackshopa
wątek zamknięty
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 03 lipca 2022 21:57
Rety, rety dziewczyny 😅 azazu93 Monaco na gniadym 😍. Na moim też piknie będzie 😜. Black bow też nie brzydki choć dla mnie te kokardki to trochę za dużo już dobroci 😜 .
Co do żalu rozmetkowywania to ... u mnie takim sposobem na swój pierwszy raz czekają: UWAGA - Wine 😂😅, Monaco, Moss, Darck Sky i ostatnio popełniony Chocolate Chip, który jednak jeszcze swojego urzędowego czasu leżenie nie odleżał ;P . Nakupiłam top szmat, a dalej użytkuje to co do dobicia 🙈 🤷 ...
Aleks, dla mnie te kokardki + posiadanie wałacha też nie przemawiały. Ale ten black bow jest taki poważny, taka stypa że zaryzykowałam i jest piękny 😍
Ps. U mnie na rozmetkowanie czeka (aż 🙈😉 24 szt 🤦 + to co w drodze
Dobrze, że nowy eskadron szału brak 🙏
zembria, Mam tak samo, piąteczka! Uwielbiam robić premiery czapraków 😀
wątek zamknięty
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 04 lipca 2022 08:40
<b>Aleks,</b> ale na fotę można ubrać 😀 xxagaxx,
Ano można, można i trzeba by w końcu sesyje walnąć. Mój koń jest już wystarczająco czysty 😂 .
azazu93 😲 to jeszcze ze mną nie ma tragedii 😅
Co do black bow, nie powiem, czarny i mi by się przydał 😉 takie kolory to nawet bardziej mnie zachęcają żeby ubrać bo nie rzucają się aż tak w oczy 😉 . Z resztą w mojej kolekcji czapraków najbardziej "oczojebny" czytaj nasycony kolorystycznie jest Wine i Monaco i stary już turkus z hkm seaside, który jednak daje wciąż po gałąch i dlatego już w nim nie śmigam, reszta to granaty, beże, szarości i jakieś takie wybitne nudności.
Ja z jednej strony uwielbiam premiery czapraczków, a z drugiej moje kopytka ostatnio robią wyścigi w byciu brudnym 🤡
Dlatego PSoS czeka na weekend i kogoś z aparatem lub trening 😅 Tymczasem wygrzebałam cottona mango z szafy, to zdecydowanie jedna z moich ulubionych szmat 🌞🌻
dairoxroxi, - a co se będę żałować na lato 😁 Wasze stypki jak zwykle przepiękne 😍 xxagaxx, - on ma już z 6 lat, nie był może ciurany (mam za dużo szmat, żeby je jakoś wybitnie ciurać 🤣 ), ale swoje na koniu pobył i jak widać 😉 Sztywny, układa się pięknie, kolor nie wyblakł ani ociupinkę. Kocham starsze cottony całym serduszkiem, bo one właśnie nie tracą w praniu. Ten ma na koncie na pewno z 10 prań, a mam takie, co mają naście czy dziesiąt.
Z tym, że ja piorę na 30 stopni, wirowanie 600/800 i przenigdy nie suszę na słońcu, po treningach też.
keirashara, Super ten mango! "Mój" kolor zdecydowanie 🙂
wątek zamknięty
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 06 lipca 2022 09:20
Ja akurat za takimi kolorami, typu Mango nie przepadam, ale w kwietniu na warsztatach widziałam dziewczynę w Eskadronie Satin Vintage gold na gniadym koniu i ... no przemówiło to do mnie 😝 jeździłabym 😜
emptyline, - łooo matko, prawdziwe 100 lat! Dobrze Was widzieć, ściągnęłaś Całuska do siebie czy wizyta w PL? 😀 Pięknie mu w tej żółci. dairoxroxi, - część mnie pragnie tych różowych, cekinowych podkładek 😂
Doszedł do mnie ostatnio Golden Brass z Niemiec bo w Tackshopie akurat zniknął jak chciałam kupić 🙈
Trochę mi się gryzie z rudą kucyną, aleee mam nadzieje że na jesień jak ją ogole będzie pięknie 🦄
dairoxroxi, moim skromnym zdaniem wygląda ekstra 😉 Cieszę się, że już go mam 😁 Czy ktoś skusił się na Steel Blue? Cały czas się waham czy to na pewno mój kolor …
dairoxroxi, - ja swoje czapraki dzielę na letnie i zimowe 😅 W niektórych mój koń wygląda top w zimie i tragicznie w lecie. Renobiusz, - zestaw jak zwykle piękny 😍
Pożyczony model w PSoS Clear Sky, gigantyczne są te czapraki, eskadron się chowa 😂 Moje siodełko takie tycie się zrobiło na nim!
Za to z minusów - czaprak na raz i do prania, bo tak odprowadza pot na zewnątrz, że są wściekłe zacieki. Gdzie koń nie był jakiś zeszmacony 🙄
Klucha w Antiquegreen Softshell - super opcja na lato, siateczka na linii grzbietu, głęboko wycięta DL … Niestety pod moim siodłem bardzo na styk, więc opcja raczej pod pas do lonżowania …
Renobiusz, - chyba taki mocny 😂 Jeszcze nie prałam, bo zwykle zbieram partię, żeby wyprać je i potem pralkę wyczyścić przed swoimi ciuchami, więc zobaczę jak to zniesie. Generalnie czaprak był bardziej mokry na zewnatrz niż od środka, to z jednej strony super, z drugiej przy tak jasnym kolorze po prostu są widoczne zacieki. Na ciemniejszym pewnie byłoby mniej widać 😉 😦
Antique Green tu wypada w zasadzie jak czarny, faktycznie pod siodłem trochę mało korzystnie 😅