Forum towarzyskie »

zima 2009/2010 meldunki

A soczek malinowy masz?  😉
A soczek malinowy masz?  😉

Nie,ale mam spirytus. Może być?
Hmm no ja dziś jeszcze muszę powozić się L'ką wiec spirytus to tak nie bardzo  😁 No ale ok - herbatka wystarczy  😁
Tania, jak z prundem, to ja się piszę  😎
Wy tutaj o herbatkach z prądem, sokiem i innych cudach, a ja muszę wyjść na zajęcia 🍴
Pauli,  ja zaraz też. Ale potem małe voltowe spotkanie, to może jakąś prądową herbatkę się wypije...
Ja mam jakieś szczęście-może  nie jeden Anioł czuwa 😀
Brakuje jednej fazy w prądzie, ale o dziwo tej ,  na której mam tylko górne oświetlenie.
Przydało się, że ktoś głupio rozdzielił i do jednej podłączył ważniejsze urządzenia  , jak piec  . lodówka itp.
I jak zwykle ta faza pada, to od wczoraj  nie mam tej mniej ważnej 😀

Fakt, że wczoraj nie pojechałam do pracy , bo zawiało wyjazd , drogowcy zaspali a ja mam letnie opony.
Ale dzisiaj już z obciążonym bagażnikiem  ( 30-kg bloczek fundamentowy) , nawet letnie opony, tylny napęd i 1800 kg masy własnej samochodu -  podjazd pod górkę, czy poruszanie się po błocie pośniegowym nie jest straszne 😀

Już nie będę stać w kolejkach , żeby zmienić opony na zimowe.
U mnie dopiero dzisiaj spadł śnieg.
Tzn rano troche popadal, gdzieniegdzie coś białego poleżało, a teraz już znowu całkiem buro jest.

ninevet, jak sytuacja?

dzisiaj w stajni sie smialam, ze jakies pospolite ruszenie ludzi z baniakami wody sie zebralo- pradu w stajni niet, wody niet.. skary ze zlosci gryzie swoje poidlo, z ktorego nic nie chce leciec, a przeciez wciska i wciska i nic!
korytarz w stajni przypomine palete w makro z woda 🤣
Dziękuje za wszystkie kciuki i już opowiadam co zastałam.

Domek stoi, jedno drzewo się o niego oparło ale na szczęście już końcówką a nie pniem więc poza pozrywanym tynkiem wszystko ok.
Poza domem nie stoi nic.
Na drodze dojazdowej do niego leżało 10 drzew jak wracaliśmy to już 11ste upadło.
W sadzie nie mam ani jednego całego drzewa, nie mam też ani jednego drzewa przed bramą, obok ani nad domem.
W ogrodzie radośnie leży z 30 trupów.
Szkopka znikła pod grubym dębem.
Brama wjazdowa prawie cała, drzewo się złamało akurat nad nią i wyglądało źle ale po podniesieniu drzewa brama okazała się być jedynie skrzywiona.
Nie mieliśmy odwagi tam zostać, nad domem jest las a z lasu widać, że wisi już z 10 drzew gotowych by się za sekundkę urwać. 
Czekamy aż to minie, nikt tam nie będzie siedział i czekał aż drzewo spadnie mu na głowę.
Co chwile słychać trzask łamiących się drzew od ciężaru śniegu, co chwile któreś upada.
Teraz pozostało mi się modlić by wszystkie które jeszcze mają się przewrócić upadały naokoło domu jak dotychczas...
Znowu tam będę w sobotę, zdjęcia wstawie wieczorem.
Dziękuje za kciuki i proszę by ich nie puszczać, śnieg ciągle pada, jest go po kolana a drzewa łamią się jak  zapałki...  🙁
ninevet, dobrze, ze dom stoi, reszty wiadomo ze szkoda, ale chyba najwazniejsze, ze wam sie nic nie stalo!
Ninevet, szczerze współczuję. Czekanie i zastanawianie się czy dom wytrzyma musi być straszne. Drzew szkoda 🙁
Ninevet -i ja się dołączam do trzymania kciuków i życzeń.
dziękuje bardzo za dobre życzenia. :kwiatek:

zdjęcia:

dojazd do domku tydzień temu i dziś...

widok z balkonu tydzień temu i dziś.

brama i parking...

🤔zok:

o kurde 🙁 bardzo mocno trzymam kciuki, zeby to sie okazalo juz koncem zniszczen 😕
http://annabasiakasia.fotosik.pl/zdjecia/1.html wszystkie zdjęcia z dzisiaj jeśli ktoś ma ochotę pooglądać.
Niektóre bokiem, inne do góry nogami a jeszcze inne się powtarzają ale nie mam siły z tym walczyć.
W Krakowie słoneczko i zielono!
Wszystkim tego życzę. :kwiatek:
W Bydgoszczy piękne słoneczko, niebieskie niebo i w zero śniegu. Powietrze mroźne ale i tak jest fajnie 😉
U mnie ciągle przerwy w dostawach prądu 🙁 Dzisiaj już chyba ze 4. Na szczęście krótkie, bo po kilka/kilkanaście minut. Ale niepokojące. No pracować normalnie nie mogę bo mi co jakiś czas szlag trafia całą robotę 🙁

Ja za oknem nic takiego nie widzę 🙁
Lublin 4 stopnie, co chwilę pruszy topniejący śnieg. Mokro i zimno 🤔
[quote author=Tania link=topic=10280.msg356917#msg356917 date=1255676729]

Ja za oknem nic takiego nie widzę 🙁
[/quote]
Ja już też nie widzę. 🙁
Rano było troszkę.
Do na poszło 🙂

Śniegu tylko jakieś resztki, wiosna przyszła 😉
W Olsztynie śniegu nie ma, ale rano był przymrozek, a teraz jest bardzo mroźnie brrr....
Do na poszło 🙂

Śniegu tylko jakieś resztki, wiosna przyszła 😉

O,żesz.... oddawaj!  🏇
po weekendzie ok? 😉
u nas dzis rano 2 stopnie, pruszył śnieg
potem się w miarę rozpogodziło ale zimno brrr
pod wrocławiem 4 stopnie i cały dzień albo padało albo siąpiło
Żuławy mroźne, ale póki co w miarę pogodne 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się