ja się wyprowadzałam w styczniu to było 400. Ponoć jak więcej koni to można się targować (ja miałam dwa, ale o tym że można się targować dowiedziałam się na sam koniec :P)
Osobiscie moge polecic rekreacje w Lizawicach. Stałam tam w pensjonacie i nie raz widzialam w jaki sposb prowadzone sa jazdy. Do dzisiaj odwiedzam dziewczyny wiec nic sie nie zmienilo w tej kwesii. Konie nie sa przeciazone, chetne do pracy(czasami chyba az za bardzo;P) i nie ma mowy ze dostaniesz gotowego konia na jazde😉 Rekreacja na wyskim poziomie ( Zairka juz dba o to zeby nie bylo dupo-klepania😉) Warto sie wybrac i sprobowac🙂
Hucuł, nieeeeeee. Może i jestem niepojętna, bo nie nauczyłam się np. siodłać ani nawet porządnie siedzieć na koniu, choć siodłałam setki razy i jeździłam też...... Czas tam spędzony był genialny, spotkałam swoją "końską miłość" i najlepszą przyjaciółkę. Niestety, można tam nabyć ogrom złych nawyków, które trudno wyplewić.
zachodnia strona Wrocławia, kolega mieszka pod Strzelinem.
na wzgórzach strzelińskich jest pełno stajni.(raczej agroturystyki zmożliwością jazdy konnej) 1. wieś Nowina 2. w białym kościele 3. w okolicy wsi Gębczycy 4. w Henrykowie są konie ale tam chyba nie ma instruktora
i na początku wzgórz strzelińskich od strzelina tylko nie pamiętam wioski, na mapie turystycznej kiedyś znalazłam.
raczej tam nie będą strzelać z łuku ale można popytać może ktoś wie gdzie stacjonują bractwa rycerskie i tam spróbować.
katija, a to dawno jak dawno było? rok, dwa, pięć?
Frans, Biały Kościół jest nieaktualny, wiem bo mieszkam 🙂 Kiedyś było parę koni i szkółka, teraz ostał się jeden kuc szetlandzki. No i moje dwa prywatne, ale nie uczę na nich jeździć 🙂 Koło Gębczyc tez są prywatne, nie wiem czy tam uczą jeździć.
A co do bractw przy stajniach- wiem, ze w Hucule coś takiego ma miejsce. Chyba w niedziele tam jeżdżą. W Strzelinie parę lat temu było bractwo rycerskie, ale się rozpadło.
A my się przeprowadzamy do Mikrowa do P. Rafała, już zaklepałam miejsce 😅 Bardzo pozytywny człowiek, zna się na rzeczy, klimat fajny, odrazu polubiłam stajenke. No i blisko z Wrocławia mam 🏇
[quote author=incognito link=topic=170.msg1335669#msg1335669 date=1331560716] Może dla specjalnych klientów 400, ja byłam osobiście i właściciel powiedział 500
400 dla wszystkich. Może bardzo nie chciał, żebyś tam wstawiła konia 😉 [/quote]
To ciekawe🙂 zwłaszcza, że rozmowa rozbijała się o standardowych kilka pytań i parę konwenansów, może moja aparycja jest aż tak odrażająca, że nie zasługuje na "zwykłą" cenę. 😁