Forum konie »

Pożar w Ośrodku Sportowym Drzonków k/Zielonej Góry

Ty razem konie udało się uratować...  ..

http://www.tvn24.pl/-1,1635259,0,1,pozar-w-slynnym-osrodku-sportowym,wiadomosc.html

Ktoś ma jakieś wieści?
Żabeczka popraw orta w tytule....

na szczęście skończyło się tak jak się skończyło...
Spłonal bar i biuro konie z pobliskiej stajni ewakuowano bo  bylo sporo dymu, nikomu nic sie nie stalo.
I Bogu dzieki ze tylko tyle !  ja po porannym telefonie mało na zawał nie zeszłam.

PS.  Drzonków przez RZ  😉
Wybaczcie jak to pisałam byłam dość mocno poruszona
Następny pożar... Co się dzieje?  🙄
co się dzieje? stare instalacje, samoróbki do ogrzewania? w jednej stajni tak mocno palone bylo w kominku, cegły tak się rozgrzały, że w środku nocy zajęła się zewnetrzna drewniana ściana. na szczęście były czujniki, stajenny szybko z gaśnicą przybiegł, nie obyło się bez straży i termo-kamer żeby sprawdzić czy w środku wszystko dogaszone. Wtedy były mrozy -30.
to tam gdzie są konie rasy haflinger?
Mój Boże... co się dzieje? Fala pożarów...
Nawet w ŚK i KP pojawiają się już reklamy Agencji Ubezpieczeniowych z ofertami dla stajni m.in. pod kątem pożarów.
Do czego to doszło?
Zaczynam się bać, firmy ubezpieczeniowe będą miały teraz coraz większą rzeszę klientów,bo podejrzewam,że boję się nie tylko ja  😲
firmy ubezpieczeniowe beda bardzo dokladnie i indywidualnie podchodzily do kazdego osrodka ktory bedzie chcial sie ubezpieczyc. miedzy innymi dlatego, ze stajnie sa powiazane sznurkiem.  beda ubezpieczane tylko te, ktre trzymaja normy i standardy.  miedzy innymi tej listy, ktora zamiescilam w watku o zabezpieczeniach przeciwpozarowych.
z końmi nic nie jest bo rozmawiała z koleżanka która miała tam konie ale spaliły się doszczętnie wszystkie papiery PZJ I OD PIĘCIOBOJU I TENISA

Ale bar chyba powinien mieć coś takiego jak wykrywacz dymu !
same pożary....
jak zobaczylam temat wątku to myslalam ze stajnia spłonęła... na szczęście nie tym razem, ale napewno straty i tak ogromne. dobrze, ze zadnej zywej istocie sie nic nie stalo

Raczej nie mogl miec takiego wyrywacza skoro można bylo tam palic
[quote author=akaamaa link=topic=13552.msg415747#msg415747 date=1261758958]

Raczej nie mogl miec takiego wyrywacza skoro można bylo tam palic
[/quote]

ofzywiście, że możesz mieć wykrywacz dymu, tylko wtedy inną czujność się ustawia. U nas w hotelu też są wykrywacze dumu, a można palić  😉
To przepraszam nie wiedzialam, w takim razie dziwne ze tego nie bylo
nie ma i nie bylo w tej stajni haflingerów, stoja tam moje konie, nic sie stajni ani koniom nie stało. zostały wyprowadzone w bezpieczne miejsce...
astri-dzięki Bogu!!!  :kwiatek:
Buziaki,Kochana  😀
Wspaniała świąteczna niespodzianka 5 min drogi od mojego domu  😕
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20141226/POWIAT16/141229853
Powinni takim ręce ucinać.
Szczęście w nieszczęściu, że podpalili "tylko" wiatę, a nie całą stajnie czy budynki....
Odrobina wolnego i ludziom się w tyłkach przewraca...
No jak tak można  👿 Całe szczęście, że koniom nic się nie stało. Ktoś reflektuje się pomóc im z sianem?
Całe szczęście, że w pobliżu nie było żadnego dziecka.
Przykre, iż pomagającym ludziom, aż tak podkłada się kłody pod nogi...
Siana jak na razie mają na jakiś tydzień, coś na pewno pomogą okoliczne stajnie a co dalej to będą pewnie myśleć jak się wszystko uspokoi.
Całe szczęście, że w pobliżu nie było żadnego dziecka.

Z tego co wiem to właśnie jakieś dziecko jest podejrzewane o to podpalenie
o Boże, jak dobrze że udało sie konie uratować.. jak przeczytałam tytuł to mi nogi zmiękły  😵 co sie dzieje z tymi ludźmi  😤

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się