Poszukuje lekarza sportowego w woj slaskim ktory wystawia takie zaswiadczenia (waznosc rok). poniewaz obdzwonilam dr Ptaka Bielsko, Pszczyna na Antesa, Chorzow na Wolnosci oraz Zory- wedlug Ministra Sportu i Zdrowia kazdy sportowiec powinien przechodzic badanie kontrolne co 6mcy
Dziewczyny,potrzebuję mojemu wyrobić paszport FEI plus licencje.Czy dobrze liczę,że to 750 zł za paszport plus opłaty za licencję dla darmozjada i siebie,i to jest obok kosztów standardowo licencji pzj?
DressageLife, obawiam się, że dobrze liczysz, też mi coś tak wychodziło. Koszyk podaje 750+100j+100j, plus opłaty ogólnopolskie. O ile naprawdę potrzebujesz FEI, bo startując na CliterkaI wyłaćznie w kraju nie zawsze trzeba, ale coś mi mignęło, że w ujeżdżeniu trzeba. Może w koszyku PZJ złożysz zapytanie ofertowe? Czy potrzebujesz FEI w twojej sytuacji?
Pilne! Na jaki mail wysyła się do PZJ dokumenty do zamówień złożonych w systemie opłat?
halo, na mail oplaty@pzj.pl A propos tego o co pyta DressageLife, startując w CSIYH* (np w Ciekocinku) muszę mieć ja i koń lic FEI czy nie? Bo juz całkiem głupieję czytając propozycje i przepisy.
somebody, można mieć licencję fei bez paszportu/rejestracji w fei ? Czyli jak to wygląda jeśli chodzi o opłaty? 100 za mnie i 100 za konia ? Nie za bardzo rozumiem ten system opłat fei.
anai w skokach startując 1* lub 2* u siebie w kraju potrzebujesz tylko licencji. Czyli 100 za Ciebie i 100 za konia, można wyrobić licencję bez paszportu FEI, wtedy w bazie danych masz zaznaczone, że koń posiada tylko 'registration number', bez 'recognition card'. 😉
Cześć. Wyjdę na oszołoma, ale zapytam. Z góry przepraszam, jeżeli powtarzam pytanie, które gdzieś już tutaj padło, ale wyszukiwarka mi nie wyszukała, a nie mam życia czytać tylu forumowych stron 😉 Chcę zakwalifikować 4-latka na MPMK w skokach i potrzebuję informacji na jakich zawodach takowe kwalifikacje się odbywają. Muszę wiedzieć w miarę wcześniej, bo będę potrzebować chwili czasu na organizację transportu i zabezpieczeniu funduszy na ten cel. Interesują mnie szczególnie województwa wschodnie, w miarę blisko lubelskiego. Grzebałam na stronach i kalendarzach tamtejszych związków regionalnych i nic nie znalazłam. Na stronie PZJ oczywiście też nic nie ma. I nie wiem jak żyć :P Czy problem może jest w tym, że to ja jestem ślepa, albo nie umiem tego wszystkiego czytać ze zrozumieniem? Z góry dziękuję i będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc 😉
Na stronie PZHK są podawane takie informacje. Jak na razie podano terminy dla ujeżdżenia. Dla koni 4-letnich najczęściej takie konkursy są organizowane przy ZR w danych regionach.
Na stronie PZHK są podawane takie informacje. Jak na razie podano terminy dla ujeżdżenia. Dla koni 4-letnich najczęściej takie konkursy są organizowane przy ZR w danych regionach.
To to ja wiem. Pytanie tylko kiedy się pojawiają ich terminy, propozycje itp. I czy jest jakaś baza zbiorcza na całą Polskę czy trzeba grzebać aż się wygrzebie?
To ja też dorzucę swoje pytanko. Czy na Puchar Polski Młodych Koni w Ujeżdżeniu (konkursy dla koni 7-9 lat) trzeba brać udział w eliminacjach podobnie jak jest w przypadku MPMK, czy wystarczy tylko zgłosić konia na zawody jak już będą propozycje?
Gladiatrix niestety trzeba zaglądać do nich na stronę, innego wyjścia nie ma. Podejrzewam, że jeszcze nie ustalono tego w ośrodkach, które będą je organizować.
Hej 🙂 Moze pytanie wydać się dziwne , nie znalazłam ODP w wyszukiwarce: czy do egzaminu na odznakę brązowa/ srebrną można przystąpić z dwoma końmi - ujeżdzenie na innym , skoki na innym?
Jeśli w poprzednim sezonie zarówno ja, jak i koń byliśmy zarejestrowani w Opolskim Związku Jeździeckim, to czy w tym muszę na nowo płacić za rejestrację w Śląskim? Czy wystarczy, że wykupię licencję?
eterowa Moim zdaniem niestety musisz płacic za rejestrację bo w śląskim zarejestrowana nia byłaś, a nie możesz dalej zostać w opolskim? chyba, że zmieniłaś klub to i tak byś musiała się 'przerejestrowac' ale koń może zostać w opolskim bo tutaj miejsce zamieszkania nie ma nic do rezczy jedynie mistrzostw okręgu nie pojedziesz zarejestrowana w innym wzj🙁
Słuchajcie, mam ważne pytanko. W jakim województwie musze się zarejestrować skoro pochodzę z mazowieckiego a trenuję i startuje w warmińsko-mazurskim (klub jest z warmińsko-mazurskiego) ? 🙂😉))
Hej, przeszukałam stronę PZJ w poszukiwaniu regulacji odnośnie używanych kiełzn w skokach i ujeżdżeniu, ale tamte pliki nie rozwiały moch wątpliwości. W kwietniu wybieram się na Akademickie Mistrzostwa Warszawy i Mazowsza w obu dyscyplinach, a znajomi powiedzieli mi, że nie mogę wystartować w swoim wędzidle. Konkursy mistrzostw są jednocześnie konkursami regionalnymi. Jeżdżę na oliwce podwójnie łamanej, z obrotowym portem, firmy MylerBits. W Stanach to wędzidło jest dopuszczone do startów, ale nie mam pojęcia jak w Polsce. Gdzie to można sprawdzić? U kogo się dowiadywać? A może macie jakieś doświadczenia z tymi wędzidłami? Dodam, że w październiku startowałam na tym wędzidle w zawodach regionalnych i nikt się nie przyczepił, ale może po prostu uszło mi na sucho przypadkiem. 🤔