Forum konie »

ABC formalności OZJ/PZJ i startów na zawodach

o chociaż tyle zrobili w kwesti badań, skąd to cytat martyna?
Z przepisów ogólnych PZJ na 2014
Dzięki, już znalazłam🙂 Nie zauważyłam, że już opublikowali aktualne regulaminy.
Jeśli mam konia z zagranicy, który ma paszport FEI  i hodowlany i chciałabym rozpocząć na nim starty to muszę mu wyrabiać nowe dokumenty? orientuje się ktoś? jeżeli nie ten wątek to proszę o przekierowanie do właściwego
Najlepiej zadzwonić do PZJ. Chociaż jeżeli koń ma paszport FEI, to nie trzeba będzie wyrabiać nowego, bo jak sama nazwa mówi, jest to dokument międzynarodowy 🙂
justyna - moj kon ma paszport niemiecki i fei. to wystarczy, zeby wykupic licencje
Ponoć licencyjny wrócił na 100 cm?
halo, tak, 100cm w licencyjnym.
mozna gdzies zobaczyc wszystkie zmiany w jednym miejscu?

moze ktos podlinkowac gdzie mozna sprawdzic artykuly dot konkursow skokowych?
margaritka, samych zmian nie ma jak dotąd chyba nigdzie wypunktowanych. Tu masz regulamin skoków na 2014: klik
Poza powrotem do "regionalnych" konkursów w wkkw,ktoś zauważył jakieś istotne zmiany?nie miałam jeszcze czasu poczytać 😉
Ktoś, na razie tylko dwie wspomniane wyżej zmiany- badania lekarskie dla osób od 23 rż co rok, konkurs lic. 100cm.
anai, pytam o wkkw,ale ok 😉
wie ktoś, ile lat ważne są paszporty?
PZHK - bezterminowo
FEI, PZJ - 4 lata
a hodowlany zagraniczny też bezterminowo?
Pewnie zależy od związku hodowlanego. Nie znam zasad hodowli wszystkich ras koni świata  😉
Ktoś ja znalazłam jeszcze punkt o tym, że preferowana kolejność prób to ujeżdżenie, skoki, kros ale nie mam teraz pod ręką żeby przytoczyć jak to tam dokładnie sformułowali i czy tyczy to wszystkich konkursów/klas bo wczoraj tylko spojrzałam na szybko.
jeżeli chodzi o aktualizację paszportu PZJ - dobrze rozumiem, że mam wysłać paszport i dowód wpłaty na Lektykarską? :kwiatek:
żaczkowa, dodaj do tego, co wymieniłaś jeszcze skany / kopie stron 3-8 z paszportu hodowlanego.
anai, jeżeli mam paszport niemiecki, to chyba inne strony (?), bo np. "świadectwo rodowodowe" (zuchtbescheinigung :P ) jest na str. 2-3...
żaczkowa, to lepiej zadzwoń. Ja wysyłałam str z rodowodem, właścicielem i opisem konia.
żaczkowa, ale prócz czerwonego niemieckiego masz jeszcze paszport PZJ ?? A nie wlepkę PZJ wewnątrz niemieckiego paszportu ??
Czy dobrze widzę, że zmienił się przepis dotyczący ubezpieczeń NNW? Żeby pojechać w tym roku jakąś regionalną Lkę muszę sobie wykupić dodatkowe ubezpieczenie?  🙄
Klami, mam czerwony niemiecki z wlepką PZHK o zmianie właściciela + PZJtowski ze szczepieniami 😉
Przy licencji konia w PZJ jest kwota 54 zl bodajze, rozumiem ze to jakies ubezpieczenie? Ale jest chyba nieobowiazkowe? i Czego dotyczy?

A tu pytalyscie o wnioski do rejestracji :
http://www.pzj.pl/plikoteka?type=1&field_kategoria_za_cznika_tid=98&field_kategoria_za_cznika_tid_1[0]=105
a jeżeli koń nie będzie startował w zawodach innych niż ZR i chciałabym go zarejestrować w moim WZJcie, to muszę autoryzować paszport PZJ (w nim są szczepienia)? czy wystarczy paszport niemiecki z wlepką PZHK? 🤔wirek:
Do rejestracji w wzj dostajesz  taka karte do konia, ze jest zarejestrowany, a szczepinia robisz dalej w 1 paszporcie! Paszportu pzj nie musisz wteyd autoryzowac, bo ebdzie zarejestrowany w wzj.
crazy, nie dało się znaleźć wniosku o paszport. I chyba nadal się nie da.
Ja mam jakies wnioski na kompie,, wypelnione , ale moze da sie cos z tym zrobic ? a jak nie o trzeba pisac meil do pzj
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się