Jeśli mam konia z zagranicy, który ma paszport FEI i hodowlany i chciałabym rozpocząć na nim starty to muszę mu wyrabiać nowe dokumenty? orientuje się ktoś? jeżeli nie ten wątek to proszę o przekierowanie do właściwego
Najlepiej zadzwonić do PZJ. Chociaż jeżeli koń ma paszport FEI, to nie trzeba będzie wyrabiać nowego, bo jak sama nazwa mówi, jest to dokument międzynarodowy 🙂
Ktoś ja znalazłam jeszcze punkt o tym, że preferowana kolejność prób to ujeżdżenie, skoki, kros ale nie mam teraz pod ręką żeby przytoczyć jak to tam dokładnie sformułowali i czy tyczy to wszystkich konkursów/klas bo wczoraj tylko spojrzałam na szybko.
Czy dobrze widzę, że zmienił się przepis dotyczący ubezpieczeń NNW? Żeby pojechać w tym roku jakąś regionalną Lkę muszę sobie wykupić dodatkowe ubezpieczenie? 🙄
a jeżeli koń nie będzie startował w zawodach innych niż ZR i chciałabym go zarejestrować w moim WZJcie, to muszę autoryzować paszport PZJ (w nim są szczepienia)? czy wystarczy paszport niemiecki z wlepką PZHK? 🤔wirek:
Do rejestracji w wzj dostajesz taka karte do konia, ze jest zarejestrowany, a szczepinia robisz dalej w 1 paszporcie! Paszportu pzj nie musisz wteyd autoryzowac, bo ebdzie zarejestrowany w wzj.