Mam takie pytanie, może się orientujecie 🙂 Jak długo trzeba czekać na dokumenty rejestracji w PZJ? I jeżeli mam licencję regionalną WZJ, to i tak rejestruję się od początku w PZJ? Z góry dzięki za pomoc 🙂
Biuro PZJ zobowiązuje się do załatwienia wszelkich formalności związanych z rejestracją i licencjonowaniem w ciągu 14 dni od daty otrzymania kompletu prawidłowo wypełnionych dokumentów.
a tak na prawdę,to kwestia kilku dni (u mnie to na przykład była doba :lol🙂 - warto zadzwonić i zapytać jak się sprawy mają, wewnętrzny 22 i 23 zdaje się 😉 ja wysyłałam skany wszystkich dokumentów,miła pani od razu odpisała - warto wysłać komplet,co by nie musieć czegoś dosyłać i przedłużać- czyli druk o rejestrację,druk o licencję roczną,skan książeczki zdrowia i numer polisy ubezpieczeniowej oraz potwierdzenie przelewu.
cześć druga - niestety,musisz zapłacić jeszcze raz, regionalna nie przechodzi ani w żaden sposób nie obniża kwoty wpłaty 😉
Ktoś- ooo to muszę szukać dokładniejszych info na ten temat. Potrzebne mi praktycznie tylko na OOM dla mojej podopiecznej w dodatku jeszcze na kuce więc bez sensu rejestrować ją jak nie trzeba, bo regionalną licencję ma. Mi będzie potrzeba licencja PZJ na koniec sezonu, ale chyba najpierw zacznę zbierać kasę na nią, bo w porównaniu do opłat WZJ to jest ładna różnica 😀
karolciaequilano licencja PZJ jest chyba potrzebna tylko do startów w zawodach ogólnopolskich (ale nie ZODiM,tylko te 120 w górę :>😉 edit. chodzi mi o to,że z licencją regionalną można startować w ZODiM'ach i chyba OOM-ach itd. a PZJ jest konieczna dopiero na te wyższej rangi ZO.
oczywiście,że można,chodzi mi o to,że można startować w zawodach ogólnopolskich ZODiM i tych właśnie mniejszych z licencją regionalną,a że PZJ jest potrzebna dopiero na ZO tych wyższych. No nie?
po rozmowie telefonicznej i przeczytaniu regulaminu wiem, że osoba, która jedzie na początku półfinały OOM może mieć licencję regionalną, natomiast w finale jest już wymagana licencja PZJ 🙂
a ja mam pytanie, czy w konkursach LL z trafieniem w normę czasu, przy dwukrotnym starcie jednego zawodnika na jednym koniu, liczy się przejazd pierwszy czy lepszy?
Art.5 pkt. 4 regulaminu podaje, że w konkursach, w których o zwycięstwie decyduje czas przejazdu (a tak jest w konkursie z trafieniem w normę czasu) zalicza się wynik tylko pierwszego startu.
Mam pytanie odnośnie badań konia. Czy są one konieczne do startu w zawodach i jakie to badania (bo szczepienie oczywiście mamy). Szykujemy się do naszego debiutu już zarejestrowałam konia opłaciłam licencję ale podobno muszę jeszcze wykonać badanie konia, a nie bardzo wiem czy chodzi o badanie krwi na nosicielstwo chorób zakaźnych czy o coś innego 🙄
Odyssey a nie chodzi o opisanie konia do paszportu sportowego?
Jeśli tak to pzj wydaje tzw. paszport sportowy - tam weterynarz z uprawnieniami opisuje konia - znamiona, wicherki, maści etc - i dopiero potem PZJ podbija paszport i wydaje licencję dla konia.