Forum konie »

ABC formalności OZJ/PZJ i startów na zawodach

nie wiedziałem że masz pełnomocnictwo żeby wystepować na internetowym forum w Jego imieniu...ciekawe czy On chociaż wie. 😁
Jako Bóg (stąd wielka litera, prawda?) powinien wiedzieć wszystko 😀
Mam takie pytanie, może się orientujecie 🙂 Jak długo trzeba czekać na dokumenty rejestracji w PZJ? I jeżeli mam licencję regionalną WZJ, to i tak rejestruję się od początku w PZJ?
Z góry dzięki za pomoc  🙂
Biuro PZJ zobowiązuje się do załatwienia wszelkich formalności związanych z rejestracją i licencjonowaniem w ciągu 14 dni od daty otrzymania kompletu prawidłowo wypełnionych dokumentów.

a tak na prawdę,to kwestia kilku dni (u mnie to na przykład była doba :lol🙂 - warto zadzwonić i zapytać jak się sprawy mają, wewnętrzny 22 i 23 zdaje się 😉 ja wysyłałam skany wszystkich dokumentów,miła pani od razu odpisała - warto wysłać komplet,co by nie musieć czegoś dosyłać i przedłużać- czyli druk o rejestrację,druk o licencję roczną,skan książeczki zdrowia i numer polisy ubezpieczeniowej oraz potwierdzenie przelewu.

cześć druga - niestety,musisz zapłacić jeszcze raz, regionalna nie przechodzi ani w żaden sposób nie obniża kwoty wpłaty 😉
Ktoś- dzięki za odpowiedź, jutro muszę to załatwić bo potrzebuję ich na 21.06- OOM  🙂 mam nadzieję, że wszystko sprawnie załatwią.
dzwoń i poproś ładnie,to może Cię od ręki załatwią 🙂

edit: na el. do OOM nie potrzebujesz licencji ogólnoplskiej,nie chce mi się teraz sprawdzać,ale coś mi chodzi po głowie,że i na finały nie trzeba 😉
Ktoś- ooo to muszę szukać dokładniejszych info na ten temat. Potrzebne mi praktycznie tylko na OOM dla mojej podopiecznej w dodatku jeszcze na kuce więc bez sensu rejestrować ją jak nie trzeba, bo regionalną licencję ma. Mi będzie potrzeba licencja PZJ na koniec sezonu, ale chyba najpierw zacznę zbierać kasę na nią, bo w porównaniu do opłat WZJ to jest ładna różnica 😀
na szybko takie info mi na stronie pzj wyskoczyło: http://pzj.pl/modules/news/article.php?storyid=1100&keywords=Olimpiada+M%C5%82odzie%C5%BCy

zadzwoń,zapytaj,nie ma co przepłacać 😉

i znów edit,bo dziecko w wannie siedzi :http://pzj.pl/modules/wfdownloads/singlefile.php?cid=12&lid=697

regulamin na ten rok,tam powinno wszystko być.
Ktoś- to zaszywam się w lekturę regulaminu 😀 i na wszelki wypadek tak przedzwonię jutro do PZJ 🙂  dziękuję za pomoc  :kwiatek:
czy na ZR w tym samym konkursie może jeden przejazd jechać trener, a drugi przejazd zawodnik, na tym samym koniu oba przejazdy ?
jeżeli jest to LL lub L (ale tylko te,w których koń może iść 2 razy) - to można tak zrobić.
tak, to LL; dzięki!
karolciaequilano  licencja PZJ jest chyba potrzebna  tylko do startów w zawodach ogólnopolskich (ale nie ZODiM,tylko te 120 w górę :>😉
edit. chodzi mi o to,że z licencją regionalną można startować w ZODiM'ach  i chyba OOM-ach itd. a PZJ jest konieczna dopiero na te wyższej rangi ZO.
zalcia97, nie pisz bzdur! z licencją PZJ można jeździć normalnie wszystkie zawody ZR i ZO bez względu na ich rangę.
oczywiście,że można,chodzi mi o to,że można startować w zawodach ogólnopolskich ZODiM i tych właśnie mniejszych z licencją regionalną,a że PZJ jest potrzebna dopiero na ZO tych wyższych.  No nie?
po rozmowie telefonicznej i przeczytaniu regulaminu wiem, że osoba, która jedzie na początku półfinały OOM może mieć licencję regionalną, natomiast w finale jest już wymagana licencja PZJ  🙂
...bo tak mówi regulamin OOM,doczytałam 😉
czy do startu w ZR w ujeżdżeniu może być taki układ:
koń z licencją z WZJ
jeździec z licencją PZJ?  help
a dlaczego nie?
licencja PZJ obowiazuje na ZR i wyzej.
a ja mam pytanie, czy w konkursach LL z trafieniem w normę czasu, przy dwukrotnym starcie jednego zawodnika na jednym koniu, liczy się przejazd pierwszy czy lepszy?
Art.5 pkt. 4 regulaminu podaje, że w konkursach, w których o zwycięstwie decyduje czas przejazdu (a tak jest w konkursie z trafieniem w normę czasu) zalicza się wynik tylko pierwszego startu.
Ok, bardzo dziękuję Ktoś, proszę jeszcze o wyjaśnienie czy może być taki układ: koń niezrzeszony + jeździec zrzeszony ? 🙂
Tak,o ile maja wykupione licencje :-)
ok, wielkie dzięki halo  :kwiatek:
Ktoś, bardzo dziękuję. Mają, mają wykupioną licencję 😉
Kto wie na ile przed minimum muszą ukazać się szczegółowe zatwierdzone propozycje zawodów ogólnopolskich? Na miesiąc, dwa tygodnie przed?
Do eOOM są wymagane jakieś specjalne zgłoszenia, czy na normalnym druczku (http://pzj.pl/modules/wfdownloads/singlefile.php?cid=33&lid=101)? :kwiatek:
Mam pytanie odnośnie badań konia. Czy są one konieczne do startu w zawodach i jakie to badania (bo szczepienie oczywiście mamy). Szykujemy się do naszego debiutu już zarejestrowałam konia opłaciłam licencję ale podobno muszę jeszcze wykonać badanie konia, a nie bardzo wiem czy chodzi o badanie krwi na nosicielstwo chorób zakaźnych czy o coś innego 🙄
Zdaje się, że w 2009 zniesiono obowiązek tzw. wyjazdówek, czyli badania weterynaryjnego koni przed zawodami? http://pzj.pl/modules/news/article.php?storyid=1232
Odyssey a nie chodzi o opisanie konia do paszportu sportowego?

Jeśli tak to pzj wydaje tzw. paszport sportowy - tam weterynarz z uprawnieniami opisuje konia - znamiona, wicherki, maści etc - i dopiero potem PZJ podbija paszport i wydaje licencję dla konia.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się