Forum konie »

ABC formalności OZJ/PZJ i startów na zawodach

Na zwykłych regionalnych zawodach nikt się przecież nie czepia aż tak strasznie. Wiadomo fraczek białe bryczesy muszą być 😉
koszula może być wg. przepisów z kołnierzykiem- musi być biały kolnierzyk,  sama koszula moze byc  kolorowa, ale stojka i kolnierzyk biały
sztylkpy oficerkowe- jest jasno kreslone skora licowa.
U nas kilka razy upomniano jezdzca za czapsy treningowe- te zamszowki,widzialam tez  sytuacje, ze w wyzszych konkursach kazano zmienic, bo bylby nie dopuszczony do startu
madziarek19, http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,7044.0.html

tu chyba znajdziesz większość odpowiedzi.

co do koszuli z kołnierzykiem - można po męsku,ale wtedy trzeba krawat....ładniej dla kobiety i podobnie tanio można to załatwić plastronem dopiętym do normalnej bluzki czy golfa...w niskich konkursach przejdzie.co do sztylp - tak jak Karla mówi,w niskich klasach przejdzie...
🙂
mogą być szare leje.
mam pytanie co do przerejestrowania.
jestem zarejestrowana w pomorskim ZJ, chcialabym sie przrejestrowac do warminsko-mazurskiego ZJ. czy place w takim wypadku tylko za przerejestrowanie czy tez osobno za rejestracje ?
Dzięki 🙂 za odp i za linka . Przeczytałam wszystkie 9 str ale nie znalazłam odp czy białe bryczeesy moga być z szarymi lejami?? 

mogą:
Ktosina, co sie chwalisz, no co?  🤬
lata mi się zachciało 🙂
przepraszam, jeśli moje pytanie już wcześniej padło..

w końcu dostałam wszystkie moje papiery i jestem załamana. Chciałabym wrócić do startów w zawodach, ale ostatnie składki mam zapłacone za 2007r. Wcześniej po prostu dawałam pieniądze na składki właścicielce klubu, w barwach którego startowałam i ona wszystko załatwiała. Czytałam instrukcję na pierwszej stronie, ale dalej nie mam pojęcia z której strony zabrać się za to wszystko. Mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć co mam zrobić?  😡 Przepraszam za narzucanie się.. Nigdy wcześniej nie byłam tak załamana taką głupotą.

edit: chodzi o skoki.
O jakie składki chodzi? Do klubu? Do WZJ?
do WZJ. Klubu, w barwach którego mogłabym startować, obecnie nie mam. Ale spróbuje się dogadać z kimś.

Generalnie chodzi mi o to wszystko, co powinnam załatwić w WZJ, a co nagle zaczęło mnie przerastać..
Masz kartę "zawodniczą"? A na niej zwolnienie z klubu?
mam kartę rejestracyjną  i legitymację członkowską WZJ.

co mnie dziwi, to fakt, że na karcie rejestracyjnej jest napisane "zobowiązuje się do startów w barwach w/w klubu" i miejsce na podpis. Ale klub nie jest nigdzie wymieniony.

A z dawnym klubem nie jestem w dobrych stosunkach, wręcz nie mam możliwości załatwienia tam czegokolwiek.
Na Twoim miejscu rejestrowałabym się jako niezrzeszona na podstawie karty. To drożej - ale spokój z klubem. Obejrzałaś stronę WZJ i cennik? Zazwyczaj nie uzupełnia się składek, tylko na bieżący rok. Natomiast - możliwe, że trzeba będzie zapłacić opłatę rejestracyjną - to będzie zależeć od uznania WZJ i czy mają twoją dokumentację. Ale niekoniecznie. Fakt - sytuację masz mało typową. Badania lekarskie mieć musisz, dowód ubezpieczenia NW - też (zakładam, że zgoda rodziców już niepotrzebna  😀).
a nie będzie problemów z ponowną rejestracją, jeśli nie posiadam brązowej odznaki? (owszem zdałam ją, ale ktoś gdzieś o mnie zapomniał, ja tego nie dopilnowałam no i po odznace..  🙄 )

dziękuję  :kwiatek:
ale nie masz legitymacji,czy nie ma Cię w protokołach egzaminacyjnych?

i nadal nie rozumiem - masz pieczątkę wzj na swojej karcie czy jej nie masz?
bo jak masz,to tylko przedłużasz (a w zasadzie odnawiasz na 2010 rok) licencję.
Ktoś nie ma mnie w protokołach  😵  po egzaminie na odznakę stajnia, w której zdawałam, powiedziała że przyśle. No i przez rok nie przysłali, pojechałam tam, przewróciłam biuro do góry nogami- inne były, mojego papierka nie. W końcu dałam spokój, bo i tak nie planowałam startów w zawodach- teraz żałuję.

mam pieczątkę wzj, tylko nie wiem, czy mogę po prostu zapłacić za 2010r, czy muszę również za wszystkie lata, które mam nieopłacone.
Spoko, składek się nie uzupełnia. Dlaczego miałabyś płacić za coś, czego nie chciałaś i nie korzystałaś? Zabawne - wynika z tego, że "klub" zarejestrował cie jako niezrzeszoną. Może ten "klub" istnieje tylko na niby  👀?
jeżeli kiedykolwiek byłaś zarejestrowana w WZJ - a wnioskuję że tak,skoro masz pieczątkę wzj,to płacisz tylko za licencję za 2010 rok.

p.s. swoją drogą poprosiłabym organizatora odznak o zwrot kosztów...co najmniej.
A wlasnie. Czy jesli na ten rok nie zaplace za licencje, bo jest mi niepotrzebna to mnie skresla i powiedzmy za rok bede musiala placic nie tylko za licencje, ale i za ponowna rejestracje?
I ta sama kwestia jesli chodzi o konia.
??
halo jak dla mnie, to mógłby w ogóle nie istnieć.

Odnośnie uzupełniania składek- jestem zarejestrowana w Polskim Związku Strzelectwa Sportowego,  i tam gotowi są człowieka zarżnąć sekatorem za niedokonanie którejś z opłat  😵 stąd moje pytanie.

Ktoś zwrot kosztów.. tak, gdybym była mądra i od razu się tym zajęła. A ja nawet nie pamiętam dokładnie, czy robiłam odznakę w 2007 czy 2008.. moje niedopatrzenie, moja strata, trudno  😉
Klami Za licencję.
Klami, - nie,tylko za licencję swoją i konia...ja nie startowałam w 2008 roku i w 2009 po prostu opłaciłam licencję.

smarcik, opłata licencyjna to nie to samo co składki klubowe - nie korzystasz,nie płacisz.
halo, Ktos dzieki.
Czyli to, ze zniknal ze strony nie znaczy, ze bede musiala ponownie rejestrowac siebie i konia. Uf.
owód ubezpieczenia NW

mogę być ubezpieczona w dowolnej firmie? konkretnie- mam kartę Euro 26 SPORT, jest tam wyszczególnione ubezpieczenie od jazdy konnej. Chyba wystarczy, prawda?
Tak, wystarczy.
Koniczka  :kwiatek:
mam problem potrzebuję pilnie przepisać opis graficzny konia z paszportu hodowlanego do paszportu sportowego pzj, mój weterynarz, który się tym zajmował niestety wyjechał na urlop. Nie znacie kogoś najlepiej w Warszawie i okolicach kto mógł by zrobić taki opis ?
Ruffian w Wawie masz sporo lekarzy PZJ np: dr. Kaczorowski, dr. Olga Kulesza, dr Samsel i jeszcze kilku innych, ale tych troje sobie na szybko przypomniałam.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się