Forum konie »

Cavaliada Summer Jumping

Letnia edycja Cavaliady chyba zasłużyła na swój wątek 🙂

Cavaliada Summer Jumping

Termin: 7-10.07.2016
Miejsce: Kołobrzeg

strona www: http://www.cavaliada.pl/pl/
Juz sie nie moge doczekac  🤔wirek:
Ja też, chociaż leżę zakopana pod fotami, to i tak 😜
Ja Cavaliadą będę kończyć 2tygodniowy foto-trip, do tego śmigamy z jednych zawodów w Tarnowie na noc z czwartku na piątek do Koło więc już widzę jak będę kląć na aparat  😁
Kto będzie??  My prawdopodobnie w sobotę popołudniu. Fajnie byłoby spotkać revoltowiczów.  😀
Ja jestem od piątku rano do końca 🙂
Ja bardzo chciałabym się wybrać. Jestem straszliwie ciekawa jak to będzie, jakie wrażenia z oglądania zawodów jeździeckich przy szumie fal  😍
a nie wybierasz się?
Chciałabym, ale jeszcze nie wiem czy będę mogła
My chyba będziemy 😜
Ja bede w niedziele
Ja mam w planach być od początku do końca 🏇
I ja też planuję być  😀
Dziewczyny, a możecie mi powiedzieć jak to wygląda od strony organizacyjnej, tzn w którym dokładnie miejscu będą stajnie? Znam Kołobrzeg (nadmorską część przede wszystkim) bardzo dobrze, no i hmm, średnio wyobrażam sobie spacery luzaków z końmi wsród tłumów od amfiteatru do Kamiennego Szańca, patrząc na to, że to jest naprawdę kawałek.
Wszystko jest na fejsie.
cóż, jak widać na załączonych mapkach (aż dwóch) organizatorzy jednak wyobrażają sobie spacery 😀
Maps pokazuje 350m... u Roleskiej mieliśmy do dygania ze 150, w Kreuth z najdalszych stajni jest ze 200 (ale stromo pod górę momentami)
także luzakom polecałabym szybko konie przyzwyczaić do rowerów i zaopatrzyć się w a) wygodne buty b) duże plecaki, żeby wszystko mieć przy sobie i nie latać w kółko 😀
Gillian, ale nie ma tutaj odległości i skali 😉

Zastanawiam się po prostu z punktu organizacyjnego, czy dla ekip są przygotowane oddzielone barierkami ścieżki czy jak to wygląda? No i - to pytanie do kogoś kto zna Kołobrzeg - w którym miejscu staną konkretnie namioty na stajnie?

smartini, to będzie jednak trochę dalej - stawiałabym na jakieś 500m bo od samego amfiteatru do knajpy to może i jest te 350m, ale wygląda, że arena jest jednak jeszcze trochę bardziej w kierunku "Arki"
No dobra, dodając kluczenie to 400, nie w tym rzecz 😀 wyraziłam ogólne współczucie dla luzaków, w RR byłyśmy we trzy na 13 koni (luzakowałyśmy i startowałyśmy jednocześnie) i krążenie w te i wewte 150m wbijało nam nogi w tyłki (zaprowadź konia, przyprowadź drugiego, 'zapomniałem kapelusza/ostróg/ogłowia na zmianę, myjki w połowie drogi, 200m do knajpy). Biorąc pod uwagę, że naszym koniom tłumy i inne rozrywki mocno 'latają' to miałyśmy dużo lepsze warunki także serio - współczuję. Jakbym miała ze swoim koniem tak dygać to na rowerze, powaga  😀
Gdzieś na FB widziałam komentarz organizatora, że będą wydzielone specjalne ścieżki 'horses only'

(fota poglądowa żeby było wiadomo skąd cyferki biorę ^_^)
 Znowu rozmiar zdjęcia
Mieszkam w Kołobrzegu 😉 jest średnio, no super blisko nie jest ale jakoś specjalnie daleko też nie. Będzie ok.
z 500m jest do łażenia na Equita Lyon, na NRHA Futurity w Oklahomie z najdalszej stajni też z 500 będzie (impreza taka, że w głównej klasie w kwalifikacjach było ponad 600 koni ostatnio :P)
może się zainspirowali wielkimi imprezami?  😜

http://nrhafuturity.com/2015/map.pdf
takie tam miasteczko zawodów  😂
Ja będę na pewno, tylko nie wiem jeszcze czy jako osoba oficjalna, czy jako widz :/

Swoją ścieżką ciekawa jestem jak daleko jest z parkuru do stajni w Sopocie... bo blisko to nie jest na pewno 😉
_Gaga, 650 m mówi wujek google 🙂 Mierzone do wjazdu na rozpreżalnię
Ee, to mogę łazić na MCP skoro w Kołobrzegu będzie z 500m bliżej w obie strony 😉
W Sopocie przy 6stym koniu na MCP już się ma nogi w... 😁 ale do wetów sporo dalej, niż te 650 m w jedną stronę (MCP jest przy nowym ambulansie przy szkółkach).
Ja będę na wolontariacie 😀
Kilometraż niezły, my też się pewnie nalatamy jak np. będzie trzeba na szybko zwołać wolontariuszy :P
Nirvette, bez przesady, jest duużo bliżej niż w Sopocie 🙂
_Gaga, nie wiem jak to wygląda w Sopocie, bo tam niestety nie udało mi się dotrzeć 😉
Drodzy revoltowicze, ma ktoś namiary na jakieś noclegi blisko cavaliady?  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Właśnie! Gdzie śpicie? bo ja się poddałam i wzięłam noclegi w ustroniu... Tu albo w centrum miasta, albo ceny mnie zabiły....
Zna ktoś jakieś fajne noclegi koło Kołobrzegu, my zawsze na wariata więc na ostatnią chwilę szukam .  :kwiatek:  Będę bardzo wdzięczna  😀 
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się