Forum konie »

Końska Rewia Mody cz. X (2016)

Mi się podoba ta kolekcja. Może nie wszystkie kolory wpadną do mojej szafy, ale żółty cotton na pewno i dwa BS. Jako całość prezentuje się kiczowato, ale każdy z osobna już ok. Przecież nikt nie założy na raz 6 czapraków, więc bez sensu oceniać jako całość. Choć fakt że wyjątkowo nie współgrają te kolorki.
wątek zamknięty
vissenna, Lavender-Stone też bym chętnie powtórzyła! Piękna ta kolekcja była 😍

Kurcze, zobaczyłam tą kolekcję i jeśli to nie przeróbka, to zero szału niesety...
wątek zamknięty
Jeśli to faktycznie nowa kolekcja Eskadrona to granat z żółtym w lamówce może być fajny. Poza tym, nie moje kolory.

kitty, bardzo fajnie w różu!

Całusek w black z NG

Andorka w plum z Bloom
wątek zamknięty
Cały czas mnie zastanawia czemu na kolor, który na moich dwóch zupełnie inaczej ustawionych monitorach jest pomarańczowy, mówicie "żółty"  😀
wątek zamknięty
Moona, u mnie on jest miodowy. Bliżej mu moim zdaniem do mega ciepłego żółtego niż pomarańczu. 🙂
wątek zamknięty
Ten miodowy żółty jest ładny. Przypuszczam, że może być szał na gniadoszach i rudzielcach.
Ale jako całość - reszta już gdzieś była we wcześniejszych kolekcjach.
Ja czekam na Platinum w takim razie  😎

A właśnie! Widział ktoś derkę polarową Platinum 2015 Arteco w rozmiarze 155/165 w jakiejś rozsądnej cenie albo promocji?
wątek zamknięty
A ja się pochwalę moimi ostatnimi zakupami.

Wstawiam zdjęcie czapki oryginalnej Pikeura i tej przeze mnie robionej.
Z tym że Pikeura jest cienka pojedyncza a moja jest podwójna z podszewką.
Czapka Pikeura kosztuje ok 100 zł a za 3 włóczki zapłaciłam 27 zł  😁

No i jeszcze kantar dorwałam na wyprzedażach Eskadrona 🙂
wątek zamknięty
Siwek w derce caball kolor coś jak royablue Eskadrona 😉
wątek zamknięty
Ja dorwałam na wyprzedaży derke do Big Square dark red jakość tyłka nie urywa ale za to jest przepiękna mam nadzieje, że na siwej bedzie szał  💘
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny  :kwiatek: brązowe owijki muszę kupić, jednak jest mi żal ponad 100 zł na oryginały, a ten odcień brązu jest raczej niestandardowy ... czerwone mają raczej umilić jazdę w ponurą pogodę  🤣 a co do wielkości padu to na sklepie nie było PD, nad czym ubolewam.
kitty super wzór na derkach ! 😀
emptyline Całus w czarnym mi się bardzo, bardzo podoba !! Jak dla mnie chyba wasz najlepszy komplet 🙂

Co do nowej kolekcji to nic mnie nie urzekło, jestem natomiast ciekawa dralona 😀
wątek zamknięty
A mnie rusza niestety ta kolekcja.... A niebieski z czerwonym pasem  😍 😅 🙇
wątek zamknięty
emptyline, głupio mi się powtarzać, ale wg mnie super, obydwa 🙂
RatiNa, gratuluję talentu! Ani trochę nie odstaje od tej Pikeurowej 😀
Ostatnio właśnie mam straszną "fazę" na czapkę fairplayową, ale niestety cena powala, a dziergać nie potrafię i tak myślę i dumam nad tym... Chyba czas się nauczyć 😀 Kantar też super, czekam na foty na Masi!
Misia, bardzo ładnie, klasycznie i elegancko 🙂 Super derka!
wątek zamknięty
Mam Caballa na kobyle  😍 tylko troszku laska się w kadr nie mieści  😜

edit: harja jeszcze jedna fota dla Ciebie  😉
wątek zamknięty
kitty, wyjdź i zamknij za sobą drzwi 😂 ale konia i derkę zostaw, ja się zaopiekuję 😁 CUDO!
edit: dzięki, więcej  😜
wątek zamknięty
harja dziękujemy  :kwiatek: my głównie klasykę uprawiamy  😉
wątek zamknięty
[h]harja[/b], ha ha, a propos dziergania... Ja miałam fazę na granatową czapkę z warkoczowym wzorem i pomponem. Wypatrzyłam dwie, które mi się podobały (Spooksa i Euro-stara) i pokazuję mojej matce (razem z ceną), mówiąc, że może by mi taką zrobiła. No bo kiedyś już mi robiła czapkę (a nawet dwie, bo pierwszą zgubiłam, a to był komplet z szalikiem) i przecież umie dziergać. Stwierdziła, że jak sobie przypomni, ile czasu się namęczyła nad tamtymi dwiema (a splot był prostszy), to więcej nie chce. I woli mi dać na tą sklepową. 😵
Więc podziwiam dziergaczy, że umieją takie rzeczy. I że im się chce. Bo niektórzy wolą dopłacić, byle tylko czapek nie dziergać. 😂
wątek zamknięty
sumire ha, ha... Ja też z tych "nie dziergających" i dziergającym zazdroszczę...
harja ja za długo nie dumałam, bo promo była, to zakupiłam zestaw FP Merida - czapka i komin- i jestem baardzo zadowolona! Przepiękny kolor, czapa z super pomponem i polarem od środka -mega ciepła!

A w ramach pocieszania się podczas kiblowania w pracy od rana do nocy ustrzelilam w promocji Equishopowej Eskadrona Tricolore petrol - przepiękny jest!

Tylko kiedy ja go na konia przymierzę, skoro ciągle siedzę w robocie?  😤
Czy to już się kwalifikuje do leczenia? 😂
wątek zamknięty
Ratina, super czapka! Podziwiam, ja nie mam takich zdolności 😀

emptyline, bardzo fajnie Całkowi w tym zestawie NG 🙂

kitty, na koniu strasznie pstrokata mi się ta derka wydaje - ale tak sobie myślę, że na jednokolorowym koniu (np. karym 😀) będzie tak akurat 😜 😁

wątek zamknięty
A ja powiem szczerze uwazam ( i mam nadzieje) ze to fotomontaz, jest mocno za wczesnie zeby kolekcja wyciekla
wątek zamknięty
też myślę, że za wcześnie.. Ale nawet jeśli to nie jest fotomontaz, to ten pad granatowy z pionowymi pasami  😜 Muszę go mieć  😍 jak on się zwie.. big square?
wątek zamknięty
kitty przesłodka 😍

Ratina gratuluje, świetna wyszła Ci czapka 💘 czemu ja nie mam takich zdolności 🤔

Misia śliczna klasyka :kwiatek:

Moje najnowsze zdobycze 😉 chyba oszalałam, a jeszcze 2 cottony w drodze 🤔wirek: nie wiem jak to się stało, ale sezon wyprzedażowy mnie wykończy  😂

Wie ktoś z jaki to kolor i kolekcja tego cottona? Czapraczek z drugiej ręki 😉
wątek zamknięty
RatiNa  👍 piękna, jak będziesz się nudziła i chciała podziergać daj znać 😁
Kitty Dzidzia ciągle rośnie czy mi się wydaje 🤔? Piękna derka.
emptyline To jest po prostu zestaw szyty na niego 😜
marlin1990 Poszalałaś.
misia uwielbiam takie eleganckie zestawienia.
Ja cały czas szukam czegoś dla kucyka, ale podoba mi się za dużo rzeczy. I zupełnie różnych.
Ostatnio znalazłam na pferdetrends konika podobnego maścią do Księcia i po prostu przepadłam.
Gdyby ten czaprak nie kosztował ponad 200zł to bym go wzięła, ale niestety 😵
wątek zamknięty
lusia722 pięknie byłoby księciuniowi w tym zestawie 😍 teraz można trafić promocje na brillianty, dużo sklepów, niestety dla mnie, mocno poprzeceniało Eskadrona 😉
wątek zamknięty
kitty Super derka. Szał w ciapki, choć może ja bym widziała ją trochę dłuższą...

Też mam ten zestaw z FP czapka i komin i są super a cioram codziennie. Rudy mi raz pompon odgryzł ale już przyszyłam 😀
wątek zamknięty
lusia722, a moze caball glamour ma podobny kolor? 😉 a chyba sa tańsze
wątek zamknięty
marlin1990 nawet na przecenie jest za ponad 200zł
Libeerte mam nawet próbki, ale nadal nie wiem czy któryś jest podobny
wątek zamknięty
ludia722 jak dla mnie żaden z Twojego0 zdjęcia nie jest podobny  😉
wątek zamknięty
lusia722 do tego koloru to najbardziej podobne jest Caballowe "stare złoto", ewentualnie "stary mosiądz", ale on jest ciemniejszy i bardzie chłodny, mam próbki w domu. "Stare złoto" będzie idealne 🙂
Edit. chociaż po namyśle, bardziej podobny jest "stary mosiądz" https://www.facebook.com/caball.twojeakcesoriajezdzieckie/photos/a.593949647404131.1073741828.590316871100742/731317710333990/?type=3&theater
wątek zamknięty
Zembria wg ciebie te dwa kolory są podobne, bo właśnie znalazłam zdjęcia Quantanamery
Caball Stare Złoto
Brilliant Toffee
i oba ciepłe, a na tym z pferdetrends nie wygląda na taki ciepły kolor 😵
Powie mi ktoś czy gdzieś znajdę czaprak w kolorze caffee latte bądź podobnym albo chłodny brąz, zimny beż? (Schockemohle mam)
wątek zamknięty
lusia722 no właśnie poprawiłam u góry, że "stare złoto" jednak nie ale "stary mosiądz" jest właśnie taki chłodny i ciemniejszy, bardzo podobny do tego ze zdjęcia, które wstawiłaś. Mam próbkę przed sobą, może mam monitor inaczej ustawiony?  🙄
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.