korysindex4, no ale co mamy ci powiedzieć? Bardzo przykro, że dostałeś niemiłego e-maila. Nie wiem, czemu komuś mają służyć takie docinki - ale może niektórzy muszą sobie tak na kimś odbić swoje niepowodzenia... Nie wiem. A może to wyjęte z kontekstu i źle to odebrałeś? Klacz faktycznie ma słabe plecy (wyglądają na zdjęciach jak karpiowate), nie bardzo nimi pracuje (też po zdjęciach - jak naprawdę, nie wiem). Czy pokraka? No ja mam trochę inne wyobrażenie pokraki, dla mnie fajna, do roboty, wyrobi się 😉
Moja też ma słabe plecy, ciężko ją zaangażować, to jeździmy w tereny i powoli się budujemy. Też usłyszałam, że długa, że coś tam... Ma do tego lekkiego francuza na przodach, ale osoba, której bardzo ufam w tych sprawach mocno mnie zrugała za takie szukanie dziury w całym... 😉 Ważne, że koń jest fajny, ja wiem swoje, spełnia moje potrzeby/wymagania, no i nie ma co się przejmować innymi. A z konia jestem naprawdę zadowolona. Jestem przekonana, że za 2-3 lata pracy złośliwe głosy ucichną 🤣 Jeszcze raz mogę podziękować i polecić serdecznie Janów - super obsługa, duże zaangażowanie i zainteresowanie losami konia. :kwiatek:
50 lat LKJ Lublin 😉 Cala stara gwardia była praktycznie. W ramach pokazów jechalam 2 czworoboki pod muzyke(na ogłówiu i kantarze) i 2 parkury. Musze się pochwalić, że nie spodziewałam się tak pozytywnej opinii Pana Wojtka Markowskiego, który stwierdził, że dawno nie widział tak technicznej jazdy i takiej cierpliwości 🙂
falletta, kojarzę ojca czyli Welgrima,prudnicki ogier, biegał wyścigi na torach we Wrocławiu. Nie był to łatwy koń do jazdy, taki trochę wielki wypłosz, chodził w okularach.
falletta, Welgrim był jeden w SK PRudnik i ten z linku to ten o którym piszę. W dawnych czasach 🙂 czyli wtedy kiedy on biegał nie oznaczało się rasy małopolskiej tylko właśnie był angloarab, więc wszystko się zgadza ( była inna nomenklatura kiedyś).
breakawayy Jestem zakochany w tej kobyle 😍 Więcej zdjęć.... więcej 😀iabeł: :kwiatek: esperado Super koń ! 🙂 Opowiesz mi coś o nim ? tyskakonik Jestem fanem Etera już dłuższy czas ! Genialny koń 😅
Ruda pod Martą z dzisiaj 😉
W ubiegłym tygodniu Ruda zaliczyła pierwszy parkur WKKW- szła jak stara, jestem z niej zadowolony. Szła o wiele pewniej niż moja druga kobyła, która jak myślałem, jest odważniejsza 😀
Nie wiem czy to odpowiedni wątek, wiem że kiedyś był jakiś o paleniach koni, ale nie mogę go znaleźć, a wyszukiwarka nie jest zbytnio pomocna.. Czy wiecie może z jakiej stadniny mogą pochodzić dwa konie, angloaraby, z numerami na lewym siodle 50 i 53 oraz z R pod koroną na lewym biodrze (nie jest to Racot, bo mówią, że to nie ich konie).. Konie są prawdopodobnie po jednym ojcu.. Chodzi o jakieś namiary na stadniny, pisałam już do Racota i mówią, że to nie ich konie, napisałam do Walewic, ale jeszcze nie dostałam odpowiedzi.. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł skąd mogą być to proszę o odpowiedź tu albo na priv.. :kwiatek: Z góry dzięki i jeśli ktoś ma linka do wątku o paleniach to proszę o przekierowanie :kwiatek: