Forum konie »

konie małopolskie

galopada_ bardzo ładna liczba! gratulacje!
ta Pani miała w tym wyniku duży udział (11) + 12 w drodze  💃

galopada_ a jakich rodziców mają nadchodzące maluchy? Oprócz Juraty 😉
I za ile będzie najbliższy poród? Chwal się koniecznie 🙂
galopada_ gratulacje dla hodowców !  🏇 Piękna liczba no i wszystkie cukiereczki  😜  :P Podpinam się do pytania Anderii  😉
Mnie ciekawą 2 z listy podanej przez galopadę, mianowicie Huzarki.
Jak się zapowiadają ? Jeśli można już coś powiedzieć.
Katharina
Anderia

porody jakoś kwiecien/maj bo byly dlugie proby inseminacji Davincim, ale nieskuteczne. Tak więc dość pozno udało się z Dionizosem i Dioklesem. Wychodzi na to, że wszystkie 3 maluchy mogą się urodzić jednego dnia 😉)

oprócz Juraty, ktora jest źrebna Dionizosem, tym samym jest źrebna Druzja (Dropia po Cyborg x Baryt) a Dioklesem Dżakarta (Driada po Hegemon x Wiwat).

Perlica Ja jestem fanką klaczki od Juturny. Jest kopią swojej matki, ale z dużo lepszym grzbietem. Ruchowo jedno i drugie super, wiadomo, że na razie są w okresie brzydkiego kaczątka, więc szału nie ma  😁 Będą wysokie, są w długich liniach i fajnym (przynajmniej dla mnie) typie  🙂 jesli pogoda pozwoli to jutro zrobię jakieś zdjęcia

edit. a na razie z lutego:

Jetta

Davanti (nie dosc, ze ma naprawde duzo wyzej zad niz kłąb to jeszcze stanął na małej górce  😁 )

Berlinka

i Sword

edit. No i jak się okazało, kilka godzin może dużo zmienić. Dzień dzisiejszy rozpoczęłam od wyniesienia z boksu zwłok małego Dioklesa  🙁 😕
galopada_ och, co się stało? 😕 
Nie wiadomo. Nic sie nie działo wieczorem, rano kobyła się zachowywała normalnie i przez przypadek z korytarza zobaczyłyśmy malucha. Domyślamy się, że doszło do tego jakoś nad ranem.  🙁
galopada_ bardzo współczuje  🙁 szczerze mówiąc czekałam na niego, byłam bardzo ciekawa co wyrośnie  🙁
galopada_ przykro mi  🙁
No kuźwa co za pech!  😕
no a z tych lepszych wiadomości, to w przyszłym sezonie będzie dostępne nasienie Jusia, bo mozliwe, ze listopad/grudzień pojdzie do Michałowa zeby pobrać i zamrozić  🙂

no i w najgorszym wypadku w przyszłym roku będą u nas 4 Jusie, a możliwe ze 5  😉
galopada_ o mamo ale szkoda... Jaki i po czym by to źrebak nie był, po prostu gigantyczna przykrość... 🙁
W każdym razie czekam na relację z reszty - miejmy nadzieję - szczęśliwych porodów. I zajazdki rocznika 2010 🙂
galopada_ przykre;(
"uroki" hodowli. Teraz mozna tylko trzymac kciuki za pozostale maluchy i skuteczne krycie Jusławem 🙂
poroniła..? kurcze, znam ten bol,  😕 moje sie żrebią polowa kwietnia i poczatek maja.. tez juz nogami przebieram na te pierwszą.. i trzese sie czy nie znajde na padoku rano trupka ;(
Galopada Jetta jest genialna  😍 100% mój typ konia  :kwiatek:

Przypomnę się z moją Aspiracją 🙂

korysindex4, co ona taka chuda?
korysindex4 mysle ze na sprzedaż jesli chcesz kupić  🤣
korysindex4, co ona taka chuda?

to zależy, które zdjęcie masz ją na zdjęciach od 1,5 roku do 3,5. Jest trudna do żywienia.

Teraz wygląda tak : ( zdjęcie z środy)

Galopada Brałbym z chęcią, ale nie mam miejsca, czasu i chyba nawet kasy  😁
Siedziałam już na Bajce  🏇. Jeśli dobrze pójdzie, to w wakacje opanujemy nawet jazdę bez lonży i reagowanie na łydki  😂.
Znacie może ogiera Jasny Poranek?  👀
Podbij do galopady_, Poranek stał w Żabnie 😉
bardzo wesoły koń  😁
galopada_ akurat wysłałam Ci PW 😀
Dziękuję breakawayy 😉
Jest ktoś w posiadaniu dobrego zdjęcia janowskiego Hipokryty? 🙂
Mam tylko jedno o takie:

Cejlon jest jego wnuczkiem 🙂 sama chętnie bym zobaczyła, jak ktoś ma więcej.
Dzięki, ale to akurat znam i też chętnie zobaczyłabym inne. :kwiatek: Jeździłam kiedyś na trzech jego córkach, więc mam pewien sentyment do tego ogiera. 🙂

Mogę za to wrzucić Markiza, ojca Hipokryty, mimo że małopolakiem nie był. 😉 Zdjęcie chyba nie każdemu znane, choć jakość nie powala. 🙂

Skoro temat o małopolakach to i ja się swoim małopolakiem tu pochwalę 🙂

imię: Farys
wzrost: 168cm
ur. 21.05.2008r.
matka: Fiesta (Fala x Pluton)
ojciec: Barnaba (Bawarka x Boliwar)

Bardzo energiczny i żywiołowy koń. Szybko i chętnie się uczy. Można powiedzieć, że ma "końskie ADHD" 😀 Zawsze musi się ruszać, w miejscu długo nie ustoi. Ciekawski, wszędzie łeb wsadzi, wszystkiego musi spróbować, dotknąć, zobaczyć 🙂 Pod siodłem łatwy do prowadzenia, ładnie reagujący na pomoce, szybko się uczy. Trzeba stale coś robić, żeby skupiać jego uwagę. Szybko się nudzi, więc wszystkie ćwiczenia muszą być urozmaicone i nie trwać za długo. W skoku bardzo się stara i chętnie skacze. Ogólnie ładny, sprężysty ruch. Mam go od 2 lat i pracujemy razem od samego początku 🙂
Mała ciekawostka. Farys ma 4 skarpetki, ale na lewej nodze jest widoczna tylko od wewnątrz 😀 Tak więc stojąc z lewej strony ma 3 białe nogi a z prawej 4 :P

Zdjęcia w miarę zootechniczne są akurat sprzed 2-1,5 roku, ale niewiele się zmienił przez ten czas 🙂

Jedno ze skoków luzem:

I aktualne z pracy pod siodłem 🙂

Siwson z soboty  😉 Piękna zima tej wiosny  😎 Na szczęście było tyle śniegu i tak piękne słońce, że można było wyjść na dwór. Ba! To wręcz było wskazane  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się