Forum konie »

konie małopolskie

uff to się pewnie po nowym roku zobaczymy🙂
Perlica no bo on w końcu Szaaaaloooooonyyyy 😉 Musze mojej brzydkiej Szkrabce  zrobić zdjęcie.

Karla🙂 Wiwacika jeździłam pełną siostrę, super kobyłka w robocie.
Perlica no bo on w końcu Szaaaaloooooonyyyy 😉 Musze mojej brzydkiej Szkrabce  zrobić zdjęcie.

Karla🙂 Wiwacika jeździłam pełną siostrę, super kobyłka w robocie.

Potwierdzam!!! W piątek jak zobaczyłam na żywo Pannę W. to aż mi się oczy zaświeciły - piękna lalka!
nasze maluchy

Witek

siostra Witka

i mały D. wkkwista 😁

Junior pozdrawia kącik - ze szczególnym uwzględnieniem Constantii i karli 😉

w trybie śpiącym

i szperającym (szybko załapał, że marchewki rosną w ... kieszeniach u mego męża)

Hehe łasuch  🙂 Widać, że mu dobrze. Cieszy mnie to bardzo.
Fajny !

Moja Bonieczka odsadeczka

.
Tak, zgadza się, przyznaję się do Lechii 🙂
.
mój też już dojechał 🙂
Na razie został w boksie, odpoczywa i zajmuje się głównie intensywnym dożywianiem 😉

edit: zapoznanie z Wielkim Bratem również się odbyło 😉

PS. jak się robiło, żeby pokazywało miniaturki zdjęć?
Czy znajdzie się tu jakaś osóbka, która miała/ma styczność z końmi po ogierze Grom (po Empiku od klaczy Granica)?
Jeżeli tak, to byłabym wdzięczna za informacje  :kwiatek:
montana

Bardzo podobają mi się Wasze źrebaki po Bonie. Cieszę się, że do Was trafił  🙂
Miło mi, też się cieszę 😉

bazzylia, potomstwo Groma to głównie okolice Krakowa, możnaby spytać w krakowskich wątkach.

BON

Witam
Jestem nowa na tym forum ale postanowiłam napisać ponieważ szukam konia małopolskiego na sprzedaż. W wieku 4-6 lat, zajeżdżony przynajmniej wstępnie, między 160-165, nie ogier. Koń ma być do rekreacji, mały sport, tereny, ważny jest charakter - przyjazny, bezpieczny (czyli posłuszny), odważny no i oczywiście zdrowie. Czy możecie doradzić mi gdzie najlepiej szukać?
Pozdrawiam wszystkich.
Prudnik
Prudnik x 10000

Nasz Junior prudnicki to już ukochany 'syn' męża - ma mega dobrą głowę. Jeśli kiedykolwiek będę się wybierać po kolejne młodziaki to zdecydowanie będę uderzać w pierwszej kolejności do Prudnika.

Taki jest miziasty na padoku
A jaki zakres cenowy za zajeżdżonego 4 latka/ niezajeżdżonego 2-3 latka?
kasiakliczkowska Jeszcze raz gratuluję zakupu! Będzie pociecha 🙂

Zimowy Malachit (Emetyt - Mafia po Beforest)

tuch dziękuję, pociecha już jest wielka- koń ma bardzo dobry charakter- dokładnie taki jakiego oczekiwałam (przyjazny, ale żwawa iskierka). Nie mamy jeszcze hali, a pogoda nie rozpieszcza dlatego na razie byliśmy tylko na spacerze z ziemi po okolicy połączonym z oswajaniem młodego z kawecanem. Z innych nauk było jedzenie z ręki- zaliczone 😉 oraz nakładanie derki polarowej i derki plandeki (stoimy obecnie w stajni angielskiej, nieocieplonej, a konie cały dzień na dworze)- również zaliczone 😉 Czy możesz napisać coś więcej o Malachicie? Nie śledziłam wcześniej wątku małopolskiego zbyt pilnie mimo, że mamy jeszcze drugiego małopolskiego 6 latka (od źrebaka 🙂 )

PS. proszę się nie śmiać ze mnie- mam na sobie pół szafy (-16), a jestem w 6tym mies ciąży 😉
tuch, mały pięknie zczarniał na zimę 🙂 i ewidentnie mróz mu służy. Ucałuj go od cioci.
kasiakliczkowska Też bardzo rzadko się udzielam w tym kąciku. Malachita nabyłam drogą przypadku dzięki ludziom z forum, którzy odkupili go od hodowcy w tragicznym stanie. Do mnie trafił jako świeżo wykastrowany, surowy, 5,5 latek. W tym roku suknie mu już 9 lat (kiedy to zleciało?). Ma skubaniec wszechstronne predyspozycje. Poskacze, potupta na placu i da czadu w terenie, skryty WKKWista. Ma szwung, lubi galopować, bywa nadpobudliwy, na padoku wszystkich zaczepia i próbuje ustawiać ale w obejściu to prawdziwy misiek... Można go w największą wichurę i ulewę wziąć na spacer do lasu jak psa i będzie szedł jakgdyby nigdy nic. Emetyt z niego wychodzi uszami.

bera7 Ucaluję na pewno! Pierwszy raz od 3 lat nie jest derkowany, zarósł jak mamut, futro ma po zbóju. Codziennie wali sobie taką panierkę na padoku że ręce odpadają. Je za trzech i humor mu dopisuje 🙂

Tuch dawaj go na WKKW!!! Nasz też ma równo pod czupryną i w stajni Misiek69 nie może się go nachwalić- przez co mąż za każdym razem wyjeżdża od młodego spuchnięty z dumy. A ja się tylko śmieję, że chyba będę musiała sobie kolejnego kupić :P

kasiakliczkowska widzę, że jesteśmy na podobnym etapie edukacji - my ostatnio pomierzyliśmy Juniora (bo przecież mrozy i mój mąż zaczął się stresować, że Senior ma tyle derek, a młody nic i na bank chłopak zmarznie) i okazało się, że mamy konia w wersji XXL bo teoretycznie powinien biegać w derkach 165 - poza tym odnoszę wrażenie, że chłopak rośnie jak na drożdżach. Bywamy u niego raz w tygodniu i za każdym razem odnoszę wrażenie, że jest większy.

lenalena warto zadzownić do Prudnika, główna hodowczyni super kobieta - najlepiej udzieli Ci informacji. Pełną ofertę koni na sprzedaż masz na stronie.
bjoork Fajnie by było mieć taką możliwość ale póki co zasoby finansowe są ograniczone. Pomocy z ziemi brak. Musimy się pogodzić z jeździectwiem "za stodołą", choć trudno teraz to tak nazwać mając do dyspozycji czworobok z kwarcem. Może jeszcze kiedyś się przyfarci i trochę poskaczemy. Póki co, własnymi siłami, powoli, powoli coś tam rzeźbimy.
bjoork mój jest na razie nieduży ogólnie mam nadzieję, że wiele nie urośnie, bo chciałabym konia do 165cm. Derki mam na niego 135cm, ALE.. no właśnie- zimowa jest po moim drugim małopolaku, kiedy był w wieku Sokratesa. Teraz ma 170 😉
tu wreszcie zdjęcie bez dery, oswajania z kawecanem c.d. 😉 Na łące dało się dzisiaj lekko pokłusować na lonży, ale podłoże zupełnie bez szału.. dobrze, że stawiają nam halę  😅 Główka taka malutka, że będę musiała dobić dziurki w nachrapniku od kawecanu...
Ja za miąc będę miała trochę pracy zdjęciowo-filmowej, ale za to bede miała jakieś aktualne fotki młodzieży 🏇 no i w końcu wrzucimy coś do ogłoszeń, bo jest kilka telefonów w miesiącu o konie na sprzedaż, a tu pustki na stronie 😁

bjooork, z ciekawością będę śledziła postępy Twojego młodziaka! 🙂
galopada- widzę, że Żabno? Być może z Tobą rozmawiał mój tata w sprawie wysłania klaczki i ogierka na sezon pastwiskowy z okolic Puław? 🙂
kasiakliczkowska, rozmawiał nie ze mną, ale jestem od blisko 18 lat doszywanym dzieckiem No1 rodziców B. więc wszystko o tej sprawie wiem 😁
Chętnie przyjadę odwiedzić maluchy jak już będą na pastwiskach 🙂 Nigdy nie byłam w Żabnie!
kasiakliczkowska, zapraszamy 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się