Forum towarzyskie »

Jak oceniacie nowego znajomego?

Ja staram się nie oceniać ludzi takich o -spotykanych na ulicy, czy w sklepie (staram się, ale ciężko jest)
Chociaż sa jakies takie zależności, które obserwuje, od których naturalnie występują wyjątki (np. u nas mówi sie, ze BMW jeżdżą tępe karki i w dodatku jeżdżą brawurowo). Widac tez u nas ocenę po tablicy rejestracyjnej 😉
Ale do rzeczy. Ja go w ogóle naiwna jestem, bardzo latwo jest zrobić na mnie dobre, pierwsze wrażenie.
Ja sama za szybko sie nie odzywam, gdy kogoś poznaje.
Nie cierpię witać sie z ludźmi znajomymi czy rodzina przez uścisk dloni.

I mam owczarka 😉
Popieram poprzedniczki, bardzo fajny i ciekawy wątek! 🙂

W moim przypadku pierwsze wrażenie sprawdza się, wiadomo, widząc kogoś pierwszy raz nie mogę wiedzieć o nim wszystkiego, ale to, co z grubsza i orientacyjnie - generalnie okazuje się zgadzać po pewnym czasie. Co do wyglądu, to nie oczekuję od nikogo bycia niebywałą pięknością (jako że samej mi zdecydowanie sporo brakuje 😀), bardziej patrzę na ogólne zadbanie i czy dana osoba po prostu fizycznie mnie nie odrzuca. Bardziej zwracam uwagę na język (jeśli ktoś mówi "wziełem" czy "poszłem", to od razu traci) i ogólną kulturę zachowania. Co tu dużo mówić, nie lubię nieuzasadnionego chamstwa i prostactwa.

Ciężko mi generalizować, bo każdy człowiek jest inny i staram się nikogo pod żaden schemat nie podpinać.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się