Forum towarzyskie »

Wybory 2015 i to co po wyborach.

Smok10, oczywiście, ze wiedział. Na tym polega populizm.
Problemem jest ewidentne oszustwo , bo jak to inaczej nazwać.Tyle że u nas oszustwo wyborcze nie rodzi absolutnie żadnych konsekwencji , a co najśmieszniejsze jeszcze jest na to przyzwolenie i poparcie. Bo ludzie chcą zmian , tylko na co ?

P.S Jedziecie tak na Kopaczową a nie wiem czy pamiętacie jak była Ministrem Zdrowia i przyszło do zakupu szczepionek przeciwko ptasiej grypie. Jako jedyna w Europie powiedziała że nie zakupi tego niesprawdzonego gówna . Wbrew krzykom opozycji i wbrew  calej Europie jako jedyna odmówiła dorabiania koncernów farmaceutycznych i jak się okazało jako jedyna miała rację i nie naraziła na gigantyczne straty budżetu państwa , wszyscy potem utylizowali szczepionki na potęgę. Do rządzenia trzeba mieć jaja nawet jesli się jest kobietąi podejmować niepopulistyczne decyzje. Najprosciej jest naobiecywać maluczkim a potem udawać Niemca .
Problemem jest ewidentne oszustwo , bo jak to inaczej nazwać.Tyle że u nas oszustwo wyborcze nie rodzi absolutnie żadnych konsekwencji , a co najśmieszniejsze jeszcze jest na to przyzwolenie i poparcie. Bo ludzie chcą zmian , tylko na co ?

To już jest masochizm, co robisz, powinieneś iść na jakiś kurs asertywności, albo co. Musisz polubić siebie.

Donek (ryży i mściwy, jak mówią o nim koledzy z SLD)  obiecał np. 3x15 (tj. że kluczowe podatki w tym VAT będą wynosiły 15%) - a podatki podnosił, w tym VAT do 23%.
Potem była wersja z podatkiem liniowym, który pełnił funkcję św. Graala. Na tle wszystkich obietnic Donka Duda jest wręcz ascetyczny w swoich.

Jednego nie rozumiem - jaka jest twoja teza - że Duda dużo wyda i spowoduje budżetowe perturbacje - czy, że tylko obiecał, a nie wyda - więc czujesz sie oszukany, bo liczyłeś na te pieniądze.

Też widziałem na mieście plakaty z emerytami, z cyklu "przytulamy, przytulamy".
Nestor, problemem jest przekonanie, ze Duda będzie inny=lepszy. A będzie taki sam=taki sam.
Problemem jest to że na fali Dudy może dojść do tragedii jak do władzy dojdzie reszta jego kolegów. Póki co wydymał na obietnice kilka milionów Polaków ,ale to ich problem bo póki jest Prezydentem niewiele to zmienia , problem bedzie wtedy jak te kilka milionów tak samo uwierzy p. Szydło. Wtedy premierem zostanie pan Kaczor. Durny elektorat zapyta, no jakto przecież premierem ma być p. Beata , bo przecież na nią głosowaliśmy  😂 Tylko że ci ludzie nie pamiętają jak to się robi. Sam pan K w życiu nie wygrał by wyborów , bo wie że jednak poza twardym elektoratem PIS reszta ludzi ma jednak instynkt samozachowawczy , dlatego wystawił p. Beatę Sz.I problemem jest że p. Beata może porwać nowy elektorat , dokładnie tak jak zrobił to premier Marcinkiewicz , skądinnąd bardzo dobry premier który pomimo że totalnie nie z mojej opcji wzbudzał mój wielki szacunek. Tyle że sielanka nie trwała długo , skoro był taki dobry i budził szacunek nawet u zdeklarowanych wrogów , to wyleciał z hukiem a pan K objął jego stanowisko. Dokładnie taki sam scenariusz kreśli nam prezes K. i smieje sie w duchu że durny naród poraz drugi może dac się zrobić w jajo.

P.S Możeszmnie sobie wyzywać ile chcesz , ale spójż prawdzie w oczy. Gdzie od paru miesięcy jest Przes K. Gdzie jest Brudziński gdzie Maciarewicz gdzie reszt ortodoxów ? cisza nawet bojówki zniknęły ,całe to towarzystwo przygotowuje się do przejęcia władzy, dokladnie podobnym schematem który już raz się sprawdził. A jak im zię uda ( co nie daj boże ) to wszyscy popamiętamy. Najgorsze że historia lubi się powtarzać a nikt nie wyciaga wniosków.
Nestor, problemem jest przekonanie, ze Duda będzie inny=lepszy. A będzie taki sam=taki sam.

Skoro będzie taki sam, to gdzie problem - przecież ten "taki sam" poprzedni był podobno dorby - to nadal nie widzę, gdzie jest problem 🙂

p.s.
Smok, histeryzujesz - mężczyzna boi się jakiegoś emeryta?
Nie ważny jest wiek emeryta tylko to jaką ma władzę i poglądy.  😤 Gdybym miał choć cień nadzieji że do władzy dojdzie pani Szydło i młodzi z PIS to nie napisał bym nawet jednej linijki , ale wiem że tak nie będzie . Wyleci po 3 miesiącach tak samo jak wyleciał Marcinkiewicz po to żeby zrobić miejsce panu Kaczyńskiemu , Maciarewiczowi , Brudzińskiemu , Błaszczakowi i całej reszcie . Oni ze swoim programem i poglądami w życiu nie mieli by szans na wygraną.
wiem że tak nie będzie .

Gdybym był hazardzistą, to bym się zalożył - może bym coś wygrał 🙂

Ja nie mam takich jak ty kontaktów w PiS, czy w służbach - nie wiem, co planują - ale skoro ty masz, to dobrze, że ujawniasz niecne knowania.
Jak widzę wróciliśmy do stwierdzenia z początku dyskusji - tego o lękach rzemieślników, co nie nabili na kasę fiskalną 200 złotych - że się nimi ABW zajmie.

To nie za rzemieślnika i 200 zł szef CBA dostał wyrok 3 lat bezwzględnego więzienia i 10 lat zakazu zajmowania stanowisk publicznych ( obecnie 2 ka PIS na liście wyborczej z Warszawy ) tylko za wykorzystywanie służb do walki politycznej. Lepiej się nie zakładaj bo historia i fakty są przeciwko tobie.

P.S Nie wiem czym ty sie kierujesz , bo ja w swoich postach nawiązuje do faktów i niezbyt odległej historii ty za to starasz się zdyskredytować mnie uzywając PIS owskiej retoryki i demagogii . Przekonanie ciebię do wzięcia pod uwagę moich wpisów to jak przekonanie zindoktrynowanego członka jakiejś sekty , więc chyba dalsza dyskusja z tobą mija zię z celem , to jak przysłowiowe kopanie się z koniem.

P.P.S Na razie fakty wskazują na taki sam scenariusz jak poprzednio kiedy PIS doszedł do władzy , tylko osoby się zmieniły Duda za Lecha ,Szydło za Marcinkiewicza a potem pan Jarosław Kaczyńsk na Premiea za Szydło i mamy pełnię władzy ( patriarchalnej ). Mając odrobinę pamięci ( bez początków Alzheimera ) widać to bardzo dokładnie. Ta sama polityka ten sam scenariusz.
Do pełni szczęscia brakowało im tylko samodzielnego rządzenia więc wymyślili aferę gruntową żeby pozbyć się Leppera i Samoobrony ( za co teraz dostał wyrok szef CBA ), tylo nie wzieli pod uwagę że po 2 latach tego knucia i spisków ludzie powidzą dość tego i że przegrają wybory. Do tego doszła tragiczna śmierć brata i całe sny o potedze legły w gruzach , więc teraz po 8 iu latach zaczynają od nowa , licząc na to że ludzie zapomną. Proszę przedstawić inne fakty jeśli gdzieś się pomyliłem , tylko fakty a nie listę pobożnych życzeń.
(...)
W tzw. aferze gruntowej sprawa poszła do ponowniego rozpatrzenia - w obu (także przy pierwszym przebiegu) zapadły wyroki skazujące.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wyroki-ws-afery-gruntowej-grzywna-dla-andrzeja-k-wiezienie-dla-ryby,488187.html
http://wyborcza.pl/1,75478,16964745,Wyrok_za_afere_gruntowa___2_5_roku_wiezienia_dla_Piotra.html
Ten, co dostał grzwnę przyznał się i złożył obszerne wyjaśnienia. Wyjaśniał, co ktoś wymyślił?
Nie wiem, czy są już prawomocne - i mnie to specjalnie nie intersuje.

Tobie już nic nie pomoże - pisz, że to pisowskie sądy ( w 2014r.) skazały, albo co tam chcesz.

Uważasz, że gdyby to było wymyślone, to sąd w ogóle by procedował, abstrahując od kwestii ewentualnej winy?
Co ty się tak przejmujesz, że polityk politykowi skoczył do gardła? Ten Ryba, to jakaś twoja rodzina i ci działki na Mazurach nie załatwił?

Podejrzewam, bo sie nie znamy - że masz kwas, że jak Duda da dzieciom po 500 zł, albo podniesie kwotę wolną od podatku - to w budżecie nie starczy na dofinansowania do przetargów, z których żyje twoje środowisko - i o to jest darcie mordy. Zarobi kto inny, ale nie ty. Normalny człowiek nie styka się a ABW, CBA, czy CBŚ - tylko ten, co jest "sprytny" - a to sam deklarowałeś, że zawsze, niezależnie od ustroju byłeś sprytny - to i masz sraczkę, że sie coś wyda.
Masz jak zwykle talent do zaciemniania jasnych zpraw. Ci co dostali wyroki byli skazani za powoływanie się na wpływy. Mieli zainiciować aferę ale się nie udalo , a szef CBA dostał wyrok za wykorzystywanie aparatu państwowego do walki politycznej
Nestor ty i Korei Północnej byś powiedziŁ że porządnych ludzi nie zamykają
Ci co dostali wyroki byli skazani za powoływanie się na wpływy.
(...)
Nestor ty i Korei Północnej byś powiedziŁ że porządnych ludzi nie zamykają

Art. 230. kk
§ 1. Kto, powołując się na wpływy w instytucji państwowej, samorządowej, organizacji międzynarodowej albo krajowej lub w zagranicznej jednostce organizacyjnej dysponującej środkami publicznymi albo wywołując przekonanie innej osoby lub utwierdzając ją w przekonaniu o istnieniu takich wpływów, podejmuje się pośrednictwa w załatwieniu sprawy w zamian za korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Dla twojej wiadomości - penalizacji podlega sam fakt - nie trzeba mieć żadnych wpływów, by dostać wyrok.
Mącisz to ty - Ryba i ten drugi najpierw powoływali się na wpływy (a więc popełnili przestępstwo) a potem zainteresowały się nimi organa, a nie odwrotnie.

Musisz sie zdecydować, czy sądy wydają wyroki na niewinnych, czy nie - w innym przypadku twoje wywody, że ktoś został skazany, to jest winny - a inny nie - bo ty tak chcesz, nie mają waloru prawdy.

Na marginesie przypomnę, że twoja ulubiona liberalizacja dostępu do zawodu trenera, to robota Gowina - który już w PO nie jest, oj nie.
Co do tych sądów i wyroków na zamówienie - to zwolennikiem nagrywania procesów był niejaki Ziobro - jak masz nieco obycia procesowego, to wiesz, że to bardzo utrudnia "szlifowanie" protokołow rozprawy przez sędziów - i jakie to rodzi skutki. Kontrola instancyjna opiera się na treści protokołu - a nie na tym, co było na rozprawie.

A z tą Koreą Pólnocną to żeś pojechał 🙂

Minister obrony Choon Yong-Noh ostrzega polskiego prezydenta Andrzeja Dudę: Koreańska Republika-Ludowo Demokraktyczna nie będzie tolerować agresji przeciwko Rosji ze strony zdradzieckich psów.
( http://www.fakt.pl/polityka/koreanczycy-obrazaja-dude-zdradziecki-pies,artykuly,566151.html )

Twoje stanowisko jest zgodne ze stanowiskiem towarzyszy z Korei Pn.
Pier.....sz jak potłuczony.  😲 O czym ty wogóle piszesz  😲

Takie to Prawo i Sprawiedliwośc  😂

http://wiadomosci.onet.pl/opinie/standardy-pis-skazani-prawomocnymi-wyrokami-sadowymi-na-liscie-wyborczej/pdrv9m
Pier.....sz jak potłuczony.  😲 O czym ty wogóle piszesz  😲

Takie to Prawo i Sprawiedliwośc  😂

http://wiadomosci.onet.pl/opinie/standardy-pis-skazani-prawomocnymi-wyrokami-sadowymi-na-liscie-wyborczej/pdrv9m

Che, che... wstałeś o siódmej, by dodać linka - widać ciśnienie urywa klapę od kotła 🙂

Te tzw. "wyroki" są za słowa - w przypadku polityka, to ryzyko zawodowe, że go jakiś michnikoid wezwie przed sąd via prokuratura.

Właśnie o to pytałem - skąd ty wiesz, które wyroki sa dobre - i dlaczego te są dobre, a inne niedobre - tzn. jak skazywać Kalego - źle - a jak Kali, to dobrze.

Sam tekst - wyśmienity - poranna porcja jadu ożywia mózg.
Ten Korzysztof Niewiaromski skojarzył mi się pod razu z Eligiuszem Niewiadomskim - ten tu odpowiada za seanse nienawiści.
Współczuję, że zaczynasz dzień od lektury hejtera - "blogera" -  że całą noc czekałeś, by go znaleźć i "dokopać".
Stare ubeckie standardy - ty pewnie pamiętasz Urbana w czasach świetności - i teksty w rodzaju "garsoniera księdza Jerzego".
Postęp jak widać jest - póki co, przynajmniej nie mordujecie, tylko mielecie ozorami.
Jak się z wyborami nie pośpieszą to twoi idole będa wisiać na listach gończych  😁 To nie ja ich skazałem i nie ja feruje wyroki . Jak to ty napisałeś , porządnych ludzi nie skazują   😁 😁 😁

Za słowa powiadasz , chyba nie tylko  😎

http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1410783,Mariusz-Kaminski-skazany-Polityczna-burza-po-wyroku-w-sprawie-bylego-szefa-CBA

Standardy rodem z Korei Płń.

W 2010 r. Prokuratura Okręgowa w Rzeszowie oskarżyła całą czwórkę o przekroczenie uprawnień, nielegalne działania operacyjne CBA oraz podrabianie dokumentów i wyłudzenie poświadczenia nieprawdy. Grozi za to do 8 lat więzienia. Według prokuratury Biuro stworzyło fikcyjną sprawę odrolnienia ziemi za łapówkę, choć nie miało wcześniej wiarygodnej informacji o przestępstwie, a tylko to pozwala służbom zacząć akcję "kontrolowanego wręczenia korzyści majątkowej" wobec podejrzewanych. Na potrzeby operacji CBA sfabrykowało - zdaniem prokuratury bezprawnie - dokumenty, które potem przedłożono do "przepchnięcia" przez resort rolnictwa. Miało też dojść do nielegalnego podsłuchiwania osób m.in. z Samoobrony.
(...)

Uważaj, żeby komu pokrywa od kotła w łeb nie przywaliła 🙂

p.s.
Muszę ci przyznać rację, że trzeba dawać w reklamówkach - a nie w skórzanych, eleganckich teczkach.
Mieliśmy kontrolę z US i panie bardzo sie dopytywały, po co kupiliśmy 80 identycznych, skórzanych teczek.
Tłumaczenie, że to na dokumentację, do tych obrabiarek, co sprzedajemy, nie bardzo je przekonywało.
Powinienem od razu poradzić się fachowca.
Gospodarska wizyta : już od jutra będziemy młodzi, zdrowi i bogaci!  😅
p.s
I riposta
Wniosek do Prokuratury to sobie można składać , to niczym narazie nie skutkuje. Co innego wyroki . Jak by nie patrzył , wasi idole  to są już skazańcy.  😎
Wniosek do Prokuratury to sobie można składać , to niczym narazie nie skutkuje. Co innego wyroki . Jak by nie patrzył , wasi idole  to są już skazańcy.  😎
Wróż Maciej przepowiedział  🤣
Prędzej , ojciec dyrektor prosto z ambony  😁

Ale muszę powiedzieć że podobają mi się te wasze standardy. 😁 Jako normalny śmiertelnik , gdybym dostał wyrok to nie mógł bym być Trenerem czy Taksówkarzem ale bez problemu mógłbym zostać politykiem z waszej opcji a do tego mógłbym sprawować najwyższe urzędy w państwie. 😎 W dodatku mógłbym zawsze na was liczyć , taki elektorat to skarb.
Smok10, trenerem mógłbyś być, chyba że wyrok za pedofilię albo przestępstwa związane ze sportem.
Smok10, trenerem mógłbyś być, chyba że wyrok za pedofilię albo przestępstwa związane ze sportem.

Aleś mnie pocieszyła  😁

Wole być niekarany ! . 😉 A trenowaniem niech się zajmują trenerzy a nie politycy czyi ojciec dyrektor  😉
Smok histeryzujesz. Wstawiłeś fragment wypowiedzi jakiegoś oszołoma, nie związanego z kościołem , który kościołem straszy. O co chodzi ? Każdą wypowiedź można w dowolny sposób interpretować. Rozumiem że ta interpretacja do Ciebie przemawia. OK. Bój sie jak lubisz  i słuchaj etatowych manipulantów TVN. Wolno Ci, mamy demokracje przecież.
Ja histeryzuję ??? A ile ty masz lat ??? Nie pamiętesz jak to było ? Co się działo na Krakowskim Przedmieściu ?  😤 Ja nie chcę państwa wyznaniowego . Jak ktoś chce iść do kościoła się pomodlic to jego sprawa ,ale nie potrzebuję żeby kościół wper....ł się we wszystkie sfery życia. Jestem wierzący i jak potrzebuję się pomodlić to mam od tego kościół i na tym koniec. To czy moje dziecko pójdzie na religię to za;eży tylko i wyłacznie od jego rodziców i od niego samego , nie potrzebuję narzucania religii w szkołach . Tym bardziej wpieprzania się do władzy.  😤 To nie jest chisteria , tylko fakty !!!

To samo z wyjazdami młodych . W temacie praca dziewczyna cieszy się że wyjeżdża do Szwajcarii i pomimo że ma mozliwości stażu u siebie woli wyjazd na staż do Szwajcarii i uważam że to wspaniale że młodzi ludzie chcą się kształcić , pracować i uczyć się od najlepszych . 😉 Potem cały świat jest dla nich otwart i Polska też . 😉
Smok10, zastanawiam sie czy ty tak na powaznie, czy napiszesz cokolwiek byle twoje zdanie bylo ostatnie w watku?
Zaczyna się  http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/pis-do-wladzy-a-kosciol-bedzie-rzadzil-naszymi-myslami-i-polityka,1451773.html?playlist_id=12681

Czyli jednak bolszewik i komunista.
Może powinniście internować prymasa - albo zatłuc jakiegoś klechę.

Tak z ciekawości - bo ostatnio niemiecki portal dla Polaków napadł na Kornela Makuszyńskiego - autora "Koziołka matołka".
Czy do koziołka matołka też coś masz?

To po prostu niepojęte, jak trzeba mieć zryty beret, by o 7😲0 rano zaczynać dzień od oglądania "publicystyki" TVN-u i ekscytowania się tym.
Ten Kurkiewicz, co go tak kochasz - to typowy "oddelegowany do "pracy na odcinku" - lewacki bojówkarz medialny.
Związany ze środowiskiem Krytyki Politycznej - czyli finansowany z budżetowych pieniędzy.
Rozumiem, że na tego capa pieniądze w budżecie są - a na niedojadające dzieci - nie ma?

Twoja "tradycja": https://pl.wikipedia.org/wiki/Departament_IV_MSW
Tak na marginesie - Andrzej Hadacz (ten "spod krzyża"😉 - to kumpel Bronisława Komorowskiego - ten ze spotu wyborczego PO z poprzedniej kampanii - i ściskający się z Komorowskim w ostatniej - to ta sama osoba - prowokator.
W zdarzeniech brała też udział "elita" pod wodzą niejakiego Dominika Tarasa - która dała popis kultury.
Ciekawe, czy ty chodzisz po cmentarzach i szczasz na znicze - bo sądząc po tym, z kim sie identyfikujesz, to przynajmniej masz na to ochotę.

Dla twojej, bolszewickiej ciekawości - w UK w izbie wyższej tamtejszego parlamentu, z rozdzienika, bez jakichkolwiek wyborów zasiada 26 biskupów anglikańskich - i tylko anglikańskich.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Lordowie_duchowni
Smoku
Fakty są takie że większość Polaków to katolicy. Kościół jest ważny dla większości i zabiera głos w sprawach sumienia. Dla mnie to naturalne i nic dziwnego w tym nie widzę . Twoim zdaniem kościół nie ma prawa ( robi to w kościołach ) wypowiadać sie na tematy ważne dla ludzi wierzących ? Czyli na kazaniach ma sie mowić o pogodzie ?
I jeśli jesteś wierzący tak jak napisałeś to powstrzymuj sie od bluzgów ( wielokropek jest łatwy w interpretacji ), bo z tego trzeba sie potem spowiadać  😁 
Sorry , wymiękam , nie lubię kopac się z koniem  😵
Dodam tylko że wg najnowszych sondaży , większość chce.rządów PIS z Premier Kopacz na czele. Ciekawe jak ich zadowolić. 😎 😁
Sorry , wymiękam , nie lubię kopac się z koniem  😵
Dodam tylko że wg najnowszych sondaży , większość chce.rządów PIS z Premier Kopacz na czele. Ciekawe jak ich zadowolić. 😎 😁

Pewnie chodzi o to:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sondaz-szydlo-czy-kopacz-ktora-lepiej-pokieruje-rzadem,567815.html

Jako człowiek dorosły i bywały powinieneś wiedzieć, że w Polsce sondażownie są dwóch typów - jedne - obsługują rynek postkomunistyczny, nazywany niezbyt elegancko ubeckim - i te drugie, co reprezentują interesy korporacji. One niczego nie badają, a wytwarzają produkt, jaki odbiorca zamawia - przecież to nie "społeczeństwo" im płaci.

Pierwotnie istotą badania sondażowego był stwierdzony doświadczalnie fakt, że można z dużym prawdopodobieństwem, na podstawie reprezentatywnej próby, przewidzieć zdarzenie przyszłe, o nazwie "wynik wyborów".

Istotą współczenych badań sondażowych jest stwierdzenie faktu, że wykorzystując rozpropagowaną, powyższą wiedzę można publikując dowolne, nawet wymyślone sondaże - wpłynąć na wynik wyborów - czyli nie badać rzeczywistości, a ją kreować.

Ostatnie wybory pokazały, że ta metoda ma ogranicznone mozliwości - gdy społeczeństwo zakwestionuje prawdziwość sondaży i powie "sprawdzam" - i pójdzie do urn i zagłosuje, jak chce.
Jedynymi zdziwionymi są emerytowane tuzy PRL-u w rodzaju Wajdy, czy znani alkoholicy - jak Olbrychski.

Inną funkcją sondażowni i mediów - jest stygmatyzacja elektoratu w imieniu mocodawców - tj. wyciąganie takich wniosków, jak twoje - że wyborcy to banda niegramotnych idiotów, którzy są tak głupi, że wymagają "światłych pasterzy" - kapłanów - zgodnie z protrestancką tradycją dla krajów zależnych - najplepiej jak to jest jakaś bolszewicka swołocz.

Ty zupełnie nie odrabiasz lekcji - historia 1920r. świadczy dobitnie who's who - cały kapitalistyczny, a zwłaszcza protestancki świat był po stronie ZSRR - za wyjątkiem Francji (kraj po części katolicki) - i "faszystowskich" Węgier. Obecnie też to jest oczywiste - jak  miłujący Putina Tusk i Komorowski z dnia na dzień zostali wepchnięci w rolę chłopców do bicia - dyżurnych wrogów Rosji, w opozycji do ugodowych i miłujących ją Niemców. Zniszczenie Kościoła jest tylko celem pomocniczym - kolejnym, głównym jest dobranie się do naszych portfeli.

Dla rozluźnienia atmosfery - by pokazać, jakimi durniami są posłowie PO:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/posel-henryk-siedlaczek-pisze-interpelacje-ws-gwiezdnych-wojen,569603.html

Dlaczego Polacy mają zobaczyć najnowszą część "Gwiezdnych Wojen" później niż reszta świata? - z takim pytaniem poseł PO zwrócił się w swojej interpelacji do minister kultury i dziedzictwa narodowego. (10 dni później, dop. mój)

To jest poziom, który nie nadaje sie nawet do leczenia farmakologicznego.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się