Tobie może normalnie. U mnie wrzask o zarażeniu wirusem i przekierowanie na pliki do pobrania.
Poza tym naprawdę wierzysz., że Komorowski jest tak głupi żeby gadać o wypchanej kaczce u Wojewódzkiego? Oglądałaś wczoraj ten program ?
Oglądnęłam sobie dziś i Wojewódzki powiedział o wypchanym cietrzewiu, na co prezydent odpowiedział,że mogłaby być to wypchana kaczka (chodziło o prezenty) Także palnął w formie głupiego żartu 😉
a potem zwolennicy PO wierzą w to, że Pis to tylko krzyż, Smoleńsk i wojna z Rosją 😂 i nie zagłosują na Dudę, bo te 3 rzeczy będą dominować w polityce 😀
Serio są jeszcze ludzie, którzy tak myślą? Tak płasko i krótkowzrocznie? 👀
Ale serio Cię to dziwi? 👀 Dla mnie sam udział głowy państwa w taki programie, z prowadzącym który wsadzał flagę w psie odchody, jest nienormalny, a to co gadał ... szkoda słów 😵
Tonący brzytwy sie chwyta ze tak powiem - probuje ocieplić swój wizerunek takim programem, pokazac jakim jest człowiekiem. Jal dla mnie wcale głupio nie gadal, ale do glosu na siebie mnie nie przekonał żadnym z ostatnich działań, podobnie zreszta jak Duda. Zostało parę dni a oni robią wszystko by na nich nie głosować 😀
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 20 maja 2015 10:15
Tania, niestety. Moja koleżanka głosowała już w pierwszej turze na Komorowskiego i teraz też będzie. Jej jedyny argument "bo Kaczyński, krzyż i Smoleńsk" .
branka, no właśnie im bardziej czytam i słucham tym bardziej się zastanawiam, gdzie uciekać 🤔 niestety w moich oczach udział w tym programie był strzałem w kolano
Tania przyznaje bez bicia - do niedawna i ja tak myślałam. Wstyd mi, bo to były wiadmości podawane na tacy a też się za bardzo nie interesowałam żeby sprawdzać na własną rękę. Ale naprawdę byliby aż tak nieostrożni, żeby ta sama kobieta skandowała pod krzyżem, a po 5 latach szeptała za plecami Komorowskiego w obecności wielu kamer? Mam straszny mętlik w głowie, a nie mam czasu się teraz tym zajmować 🙁 znów ta bezsilność - co my właściwie możemy?
Wielbiciele Dudy - kandydat chce ponownego obniżenia wieku emerytalnego. Prócz tego, ze wszyscy ekonomiści twierdza, ze bez podnoszenia wieku emerytalnego, system cały system padnie juz za chwile, z systematycznym podnoszeniem ma jeszcze szanse troche pociągnąć. Ponowne obniżenie bedzie skutkowało obniżeniem emerytur dla mężczyzn o ok 17%, dla kobiet o 30%. Albo ZNACZĄCYM podniesieniem składek emerytalnych. Naprawdę za tym jesteście? Uważacie, ze to świetny pomysł?
Przy "maturzyście" co dwa lata starał sie o pracę: kobiety 55 lat (Duda 60 lat), mężczyźni: 60 lat, Duda 65 lat Przy studencie: 5 lat więcej (Duda i Komorowski to samo dla kobiet), przy mężczyznach też to samo (65 lat).
Pytanie: skąd Komorowski weźmie na to pieniądze - i pytanie pomocnicze - min. fin. Szczurek ogłosił niedawno, że VAT można obniżyć - a nawet, że ta obniżka jest już zaplanowana na 2017r. To samo pytanie - skąd Szczurek weźmie na to pieniądze? (Odpwiedź: Szczurek ma to w d..., bo wtedy będzie rządził Kaczor i to on będzie winny - PO będzie szczekało, że oni obniżali podatki, a zły Kaczor to blokuje)
Może być tak, że Petru z Balcerowiczem wyliczyli Brąkowi, że jak wliczą 10-15 lat na bezrobotnym - to wychodzi, że kobiety: 70-75, mężczyźni: 75-80.
Nestor: Tak. I to samo dotyczy płac w budżetówce. Nie rewaloryzowanych od 6 lat. Nagle pani premier ogłasza, że UE coś nam blokowała i już odblokowała. I w 2016 będą podnosić. Takich pułapek na wypadek przegranych wyborów jest wiele. Tylko to trzeba śledzić drobne informacje i wyciągać wnioski.
Nestor: Tak. I to samo dotyczy płac w budżetówce. Nie rewaloryzowanych od 6 lat. Nagle pani premier ogłasza, że UE coś nam blokowała i już odblokowała. I w 2016 będą podnosić. Takich pułapek na wypadek przegranych wyborów jest wiele. Tylko to trzeba śledzić drobne informacje i wyciągać wnioski. Tania tylko że tylko nieliczni to robią. Większość łyka to co TV podaje na tacy. Wracjając do Smoleńska.... Wszyscy tym Smoleńskiem straszą i ja nie rozumiem dlaczego. Przecież nie wiemy co tam sie stało. Jest masa niejasności. Osobiście uważam że należy wyjaśnić dlaczego zginęło tyle wartościowych osób. A PO tak zohydziło temat że większość chce zapomnieć i ma w d* ie co naprawdę sie stało. Smoleńsk = beret. Smutne. Wojna z Rosją... Naprawdę Zwolennicy PO nie widzą zagrożenia ? I nie chodzi o to żeby iść na wojnę tylko to zagrożenie dostrzegać. Krzyż. Tego też nie rozumiem. Skoro są tacy którzy wierzą i sie modlą to komu to przeszkadza ? Ludzie są różni. Szanujmy sie nawzajem.
Bronio żąda pytań debaty jakie będą u Kukiza buhahaha karteczki musi przygotować. Teraz wiecie dlaczego mieścił się w czasie i miał karteczki w poprzedniej? Znał pytania.
Nestor, czyli jednak po staremu nic nie rozumiesz 🤣. Twojej definicji herezji nie skomentuję, chyba dość powiedzieć że dla prawosławia to my jako katolicy jesteśmy odstępcami, a jeśli uważasz, że herezja ma jakikolwiek związek z rozwiązłością, to polecam lekturę chociażby o skopcach, czy w ogóle większości staroobrzędowców z pewnymi wyjątkami... dziwnym zbiegiem okoliczności tak się składa że musiałbyś tego poszukać w dziale o historii Rosji. Ale to nie ten temat, tak tylko mnie ubawiło że nawet Ty nie możesz się oprzeć porównywaniu komunizmu rosyjskiego do sfery szeroko pojętego sacrum - tak bardzo jest to sugestywne, że aż należy użyć terminu "herezja" 🤣
Majowa, masz rację, niezależnie od tego, jaka była przyczyna katastrofy - czy to zamach, czy to kosmici, czy też po prostu błąd pilota wynikły z nacisków Kaczyńskiego - skandaliczne jest to, w jaki sposób to śledztwo było i jest prowadzone. Najbardziej chyba bulwersujące było, jak przed wyborami samorządowymi nagle technicy po kilku latach odkryli, że mogą odsłuchać nagrania w innej metodzie próbkowania i uzyskać rewelacje dotąd nieznane, bo niby "wcześniej nie dało się odczytać". Nie wiem, jaka interpretacja tego cudu nad taśmami jest bardziej bulwersująca - to, że nad katastrofą, w której zginęły najważniejsze osoby w naszym państwie, pracowali technicy kretyni, którzy nie byli w stanie wcześniej wpaść na to, żeby odsłuchać taśmę inaczej. Czy też to, że władza trzymała sobie taką bombę kilka lat i wypuściła w odpowiednim momencie.
bobek, nie wiem czy z tą dociekliwością to był przytyk, ale jeśli nie, to po prostu interesowałam się tą książką z tej prostej przyczyny, że nadal mi się w głowie ta sytuacja nie mieści. Że można napisać o prezydencie takie rzeczy i media gdzieś tam półgębkiem wspomną, zwykle z dotkliwymi konsekwencjami dla wspominającego. Że prezydent udaje, że nic się nie stało. Że ten rząd w ogóle bez zająknięcia przetrwał taką burzę. Już po aferze taśmowej patrzyłam zdumiona na to, że właściwie nic wielkiego się nie stało nikomu. Co do Empiku, to w przeciwieństwie do TVP i Lisa nie są utrzymywani z publicznych pieniędzy. Musieliby im pogrozić nalotem wszystkich możliwych służb, co byłoby bardzo ryzykowne bo takiego giganta trudno byłoby posłać na dno bez wzbudzania zainteresowania w narodzie. A pieniądze z bestsellera są nieliche - zwłaszcza że jeśli pogrozili nieoficjalnie, to wystarczyłoby, by jedna księgarnia się wyłamała i jednak sprzedawała, by zgarnąć wszystkie zyski.
Cierp1enie, nasz prezydęt każde pytanie musi mieć wcześniej przedstawione, a i tak udaje mu się popełnić gafę bo coś źle przeczytał 😜. Jan Paweł III, zbrodnie żołnierzy wyklętych na ludności cywilnej i tym podobne kwiatki przecież naszemu kochanemu prezydentowi już się wcześniej przydarzały. Teraz musieli wypuścić pokraka spod żyrandola i bieda, oj bieda w sztabie wyborczym 😂
Bronio żąda pytań debaty jakie będą u Kukiza buhahaha karteczki musi przygotować. Teraz wiecie dlaczego mieścił się w czasie i miał karteczki w poprzedniej? Znał pytania. Ale to raczej powszechna praktyka, że kandydaci znają pytania. Chyba nigdy nie ma tak, że idą na żywioł (zresztą nikt by wtedy na taką debatę nie przyszedł). Jest to raczej tragiczne, ale tak jest.
bobek, nie wiem czy z tą dociekliwością to był przytyk,
Przytyk tak, zyczliwy i z autoironia bo gdybym moala czas to sama bym tak rozkminiala. po prostu interesowałam się tą książką z tej prostej przyczyny, że nadal mi się w głowie ta sytuacja nie mieści. Że można napisać o prezydencie takie rzeczy i media gdzieś tam półgębkiem wspomną, zwykle z dotkliwymi konsekwencjami dla wspominającego. Że prezydent udaje, że nic się nie stało. Że ten rząd w ogóle bez zająknięcia przetrwał taką burzę. Już po aferze taśmowej patrzyłam zdumiona na to, że właściwie nic wielkiego się nie stało nikomu.
Miałam to samo po katastrofie smoleńskiej. Czytałam rożne rzeczy, np forum lotnictwo.net, a potem porównywalam z maistreamow przekazem i oczom nie wierzyłam, jakie kity pociskaja i jak ichni "eksperci" lza. teraz jak ładnie przykryli kampania Bieńkowska i jej rozkminy u Sowy nt górnictwa itd. Sienkiewicz cos tam pobelkotal u olejnej i temat umarł. Za to Lis z Karolakiem i etat Dudy na okrągło.
Co do Empiku, to w przeciwieństwie do TVP i Lisa nie są utrzymywani z publicznych pieniędzy. Musieliby im pogrozić nalotem wszystkich możliwych służb, co byłoby bardzo ryzykowne bo takiego giganta trudno byłoby posłać na dno bez wzbudzania zainteresowania w narodzie. A pieniądze z bestsellera są nieliche - zwłaszcza że jeśli pogrozili nieoficjalnie, to wystarczyłoby, by jedna księgarnia się wyłamała i jednak sprzedawała, by zgarnąć wszystkie zyski.
Pewnie masz racje ale czysto teoretycznie kazdy biznes moze być powiązany z władza, specjalne traktowanie przez urzędy, wymiar sprawiedliwości, ustawione przetargi i tym podobne.
Majowa, jesteś pewna, że to PO 'zohydziło' Smoleńsk? Bo jak dla mnie stoi za tym głównie szopka wykonana przez pana Macierewicza przy okazji komisji w tej sprawie 😉 Jak dla mnie przebieg tego dochodzenia też jest nie do przyjęcia, ale mi osobiście tę całą kwestię obrzydził PiS, tylko i wyłącznie.
Majowa, jesteś pewna, że to PO 'zohydziło' Smoleńsk? Bo jak dla mnie stoi za tym głównie szopka wykonana przez pana Macierewicza przy okazji komisji w tej sprawie 😉 Jak dla mnie przebieg tego dochodzenia też jest nie do przyjęcia, ale mi osobiście tę całą kwestię obrzydził PiS, tylko i wyłącznie. Gdyby śledztwo było prowadzone w należyty sposób toby nie było miejsca na szopkę Macierewicza. I gdyby nie ta szopka to większości osób nie przyszłyszło by do głowy że coś jest nie tak. Ot kolejna sprawa zamieciona pod dywan.
Tak w sprawie empika... Każdy ma swój interes, nawet taki gigant jest uzależniony od tzw. innych panów. Podaję przykład Cejrowskiego - wiedział koleś jak się po męsku zachować 😉
Majowa, tylko ta szopka nic nie dała, poza zmęczeniem tematu. Ja przez to przestałam oglądać wiadomości, które oglądałam codziennie przez ostatnie 10 lat. Na słowo Smoleńsk dostawałam spazmów. Każdy normalny człowiek zauważył, że śledztwo idzie jak po grudzie... o ile w ogóle. A zrobienie z tego przedstawienia nie przyniosło absolutnie żadnych pozytywnych skutków. Sprawa nie została popchnięta do przodu, a wręcz przeciwnie - jak dla mnie zrobiono z tego groteskę. Tak jak wspomniałam, może w PiSie jest kilku rozsądnych ludzi, ale przez takich pajaców jak wyżej wspomniany pan ogromna ilość osób nigdy nie będzie tej partii brać na poważnie.
vanille, przecież to była celowa robota mediów i jakże skuteczna... Cierp1enie wstawiła super demota stronę temu, wystarczy na spokojnie przemyśleć i przekalkulować 😉
kadyksowa, serio wszystko zrzucasz na media? Czyli Macierewicz jest rozsądnym człowiekiem, który po prostu został brutalnie zniekształcony przez dziennikarzy?
Tak, wszystko zrzucam na media, to one kreują dzisiejszy światopogląd. Jeśli non stop napier... o danym temacie to widz im ślepo zaczyna wierzyć, bo skoro w tv tak zapodają to musi to być prawdą...Przecież media mówią jak jest... 😀iabeł:
Zgadzam się z tym, że media w dzisiejszych czasach są nieobiektywne i manipulują odbiorcą. W sumie manipulacja porównywalna do tej w Rosji, tylko tam to idzie światopoglądowo w inną stronę. To prawda, że o PiSie mówiło się dużo i źle, podkreślało każde potknięcie, nagłaśniano każdą sprawę. Ale prawda jest taka, że ta partia jest pełna szaleńców, którzy mediom materiał podają na talerzu 😉