Forum towarzyskie »

Wybory 2015 i to co po wyborach.

kadyksowa, nigdzie nie powiedziałam, że Kaczyński jest złym człowiekiem. Co do Lecha - był w moich oczach zdecydowanie łagodniejszy i bardziej skłonny słuchać ludzi i z nimi rozmawiać, dlatego też zaszedł tak wysoko.
Niestety media mogą być winne tylko w jakimś procencie. Sam Kaczyński swoimi wypowiedziami i zachowaniem daje im pożywkę. Nie da się z człowieka zrobić wariata, jeśli nie ma się wystarczających 'materiałów'. A Jarosław swego czasu dostarczał ich bardzo dużo i na swoją opinię solidnie zapracował.
Nie wątpie też, że media i politycy się go boją. Przydałaby się osoba z twardą ręką ale niestety Kaczyński swoją szansę stracił trochę na własne życzenie.
Obecnie mam 24 lata więc za czasów ich rządów byłam gnojkiem. To, co pamiętam to wprowadzenie mundurków 😀
A w samym rządzeniu nie chodzi o to, żeby osoba rządząca ci nie przeszkadzała i nie wyrządzała bezpośredniej krzywdy, tylko o to, żeby z jej poglądami i wizją państwa się zgadzać.
U mnie w skrzynce pojawiła się taka oto "ulotka"

Co do tego co mnie za rządów PISu osobiście dotknęło to bałagan z maturami. Może głupota, ale dla maturzysty ogromnym stresem były zmiany wprowadzane na chybcika, na początku 3klasy LO nauczyciele nie byli pewni jak matura będzie wyglądać.
Kadyksowa
Jarek jest  dobrym człowiekiem ?
Media zrobiły z niego wariata ?
"I żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne."

Wykrzywiona złością twarz.
On nie jest dobrym człowiekiem.
On jest dla mnie niebezpiecznym człowiekiem.
Wszystko można mu zarzucić ale z pewnością nie dobroć i łagodność,
busch, ale dociekliwa jestes 😉 Zapewne bylo tak jak podejrzewasz, ze sie wyczerpal naklad. O tym, ze empik wstrzymal sprzedaz napisal wczoraj na twitterze oburzony Wybranowski z "dorzeczy" ale nic konkretnego, ktos inny napisal o tym, ze pani ze Swiata Ksiazki twierdzi, ze sciagaja ksiazke z polek, niestety nie zapamietalam kto. Ja mam na tajmlajnie wylacznie politykow, dziennikarzy i blogerow politycznych wiec z gory zakladam, ze info jest z grubsza wiarygodne, tym razem zalozenie chyba nieco na wyrost 😉 Co do reszty: Sluzby w Empiku? no bez jaj.. czy sluzby kazaly Lisowi z Karolakiem wejsc na taki poziom desperacji? Mysle, ze motorem dzialan roznych osob i podmiotow na rzecz obecnie rzadzacych jest utrzymanie przy wladzy tych co im sprzyjaja. Np jak ktos zaklada teatr to liczy na dotacje, a dotacje rzadzacy dadza tym zasluzonym.
vanille, zazdroszczę Ci młodego wieku  😉, ja mam o dyszkę więcej  😉.
Tak, miał on kilka wtop ( inaczej byłby robocopem raczej  😀 ), ale to jest dobry i serdeczny człowiek.
Mundurki super sprawa  😀
Ja wiem, jak teraz młodzież go postrzega, ale naprawdę warto jednak obadać go od strony ludzkiej  🙂
Pozdrawiam Cię serdecznie

szemrana, a kojarzysz głównego obrońcę krzyża na Krakowskim ?
Osobiście co mam do Kaczyńskiego???
Narobił Polsce obciachu dopuszczając takie "egzemlarze" na rządowe salony jak Lepper, Giertych czy Ziobro.
Osobiście wstydziłam się za to, kto nami rządzi.
Takiej rozpierduchy w polityce nie było nigdy wcześniej i nigdy później.
Odczuwałam nieustajacy wstyd i zażenowanie. Osobiście go odczuwałam. 🙂

I żeby nie było - PO nie uważam za chodzące po ziemi anioły.
Ok, takie Twoje odczucia  😉
Co do ś.p.Leppera i reszty wymienionych to polecam zagłębić się w lekturę.
Ś.p Lepper za dużo wiedział i poszedł rykoszetem 

A co do PO, nie uważam jak ktoś jest przeciw PIS to musi być za PO, to błędny tok myślenia moim skromnym zdaniem. Pozdrawiam  😉

Lepper był prostakiem, chamem i ćwokiem.

Polecam obejrzenie. Cóż za bystrość umysłu ? Cóż za inteligencja i wrażliwość.

Ok, na każdego jest jakiś hak, ale bez przesady.
Ja go nie bronię. Przytoczyłam filmik odnośnie zawiłości naszych kochanych politycznych układów, o których szary widz nie ma pojęcia.
Obejrzałaś ? Jeśli tak, to jakie wnioski wysnułaś po tym materiale, tak szczerze ?
Ja akurat jestem na tyle stara zeby pamietac, ze to wyborcy wprowadzili na salony Leppera i Giertycha.
No przecież nie PIS  😀.  Ja też już chyba jestem stara jak to pamiętam  🤣

szemrana, jeszcze raz powtórzę, kojarzysz głównego obrońcę krzyża na krakowskim ?  😉
Lepper był najpierw w ZSMP a potem w partii.
Przyszło nowe to został posłem (jakich setki) i kandydatem na prezydenta - nigdy nie zdobył znaczącej ilości głosów.
Ale dopiero rządy Kaczyńskiego pozwoliły mu zostać wicemarszałkiem Sejmu i ministrem.
Brylował a ja czerwieniałam.
Skończyły się rządy Kaczyńskiego - skończył się Lepper.

Kadyksowa nie kojarzę żadnego obrońcy krzyża z imienia i nazwiska.
Dla własnego zdrowia psychicznego nie chce nawet kojarzyć 🙂
Właściwym miejscem dla (każdego) krzyża jest kościół a nie Pałac Prezydencki, szkoła, urząd czy sala sejmowa.
Szkoda że nie kojarzysz, być może Twoje zdrowie by się polepszyło  po zapoznaniu się z tym czymś  😉 czego Ci szczerze życzę  🙂
Nestor, no proszę, "bolszewicka herezja"! Czy to nie Ty mi próbowałeś wmówić, że bolszewizm nic z religią nie ma wspólnego kiedy tłumaczyłam, że jednak ta doktryna ma wiele powiązań ze zwykłym religijnym kultem?

rozwiązłość+ciężka praca – sakramenty = herezja

To jest jądro herezji i to jest równocześnie program każdej partii socjalistycznej jaka istnieje na świecie.

lub: pycha+ciężka praca dla obcych = herezja (autor: Gabriel Maciejewski, nie ja)

Herezję rozumiem szeroko - jest odstępstwem od religii - lub jest całkowitą negacją religii (przypadek skrajny) - czym jest bolszewizm (również narodowy socjalizm, w kórym występują pierwiastki pogańskie i okultystyczne - ale nie stricte religijne).

Bolszewizm nie jest inną religią, nawet nie parareligią - podobieństwa mogą być tylko zewnętrzne - np. w istnieniu "obrzędów" - ale to podobieństwo jest pozorne.
Rola herezji jest utylitarna - jest nią zinstytucjonalizowane złodziejstwo.

To rozległy i dyskusyjny temat - natomiast w narracji narzuconej przez heretyków (obowiązującej w Polsce, np. na lekcjach historii) herezja uchodzi za reformę religijną. Faktycznie herezja jest metodą na łupienie innych - w skrajnym bolszewickim wydaniu jest wyeliminowaniem religii w ogólności. Przypadek skrajny - zero religii i zero własności prywatnej.

Nie jest to bynajmniej jakiś przeżytek, który zniknął wraz z upadkiem ZSRR, czy istniejący w Korei Płn. - np. red. Żakowski, w czasach kiedy PiS znosił podatek od spadku kwestionował w ogóle zasadę dziedziczenia. Model bolszewicki to leming na etacie w korporacji (lub przedsiębiorstwie państwowym), w wynajętym mieszkaniu (lub państwowym komunalnym czy spółdzielczym, ale nie własnym) - i nie przekazujący majątku następnemu pokoleniu.
W tym kontekście różnica pomiędzy kapitalizmem korporacyjnym a bolszewizmem jest nieistotna - własność jest zawsze w rękach wąskiej grupy ludzi, "Los Perfectos" - "doskonałych", o których mawiał towarzysz Mao - "lud pije koniak ustami swoich przedstawicieli".
Faktycznym gwarantem własności może być tylko i wyłącznie instytucja (organizacja), która stroni od herezji - nie jest nią mit wolnego rynku, regulacje ustawowe, czy demokracja, które są tylko narzędziami.

Ok, na każdego jest jakiś hak, ale bez przesady.
Ja go nie bronię. Przytoczyłam filmik odnośnie zawiłości naszych kochanych politycznych układów, o których szary widz nie ma pojęcia.
Obejrzałaś ? Jeśli tak, to jakie wnioski wysnułaś po tym materiale, tak szczerze ?

Wnioski ? Szczerze ??
Był głupcem. Jeśli naprawdę miał dokumenty, nagrania, świadków to zrobił najgłupszą rzecz na świecie.
Baranek wkroczył na tereny łowieckie wilków. Stanął w środku lasu i pogroził wilkom trzymając w kopytku pejczyk.
Trzeba być durniem, żeby tak postąpić.
Albo durniem albo politykiem, któremu grunt pod nogami się pali więc upatruje szansy w wywołaniu wielkiego BUM.
Swoją drogą to ciekawe skąd miał (jeśli miał) te dowody i materiały.
Spytaj siebie skąd ???? Jakim cudem wszedł w ich posiadanie ?
Ani mi, zwykłemu szaraczkowi, ani Tobie nie będzie  dane w jaki sposób został on posiadaczem tych dowodów i materiałów - nie dla psa kiełbasa  😉, co nie zmienia faktu, że są te dowody oczywiste niż sama oczywistość.

Zaczęła się już się kampania nawiści ( cudzysłów mi padł )  w stylu PO ( nie mylić ze stylem PIS-u  🤣 )

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wpadka-w-programie-Tomasz-Lis-na-zywo-Cytowali-wpis-z-falszywego-konta-Kingi-Dudy,wid,17548287,wiadomosc.html?ticaid=114e51
Kadyksowa 🙂 ten numer z Lisem to już przeszłość.
Cały dzień wałkowali przeprosiny.
Czekam na większe pierdyknięcie 🙂

Kadyskowa
proszę obejrzyj to 🙂
Jakie wnioski ?? Bo moje są takie, że coś tu śmierdzi. I ani ja, ani Ty nie dowiemy się co.
I, że nie ma jednoznacznych odpowiedzi. Że, podlinkowany przez Ciebie film tak naprawdę niczego nie wyjaśnia.

Dobra, jutro czyli dziś się zapoznam  i zabirę głos w tej sprawie B-). Idę lululu i nie mam już siły na cokolwiek. Dobranoc  🙂 Pozdrawiam
Zaczęła się już się kampania nienawiści ( cudzysłów mi padł )  w stylu PO ( nie mylić ze stylem PIS-u  🤣 )

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wpadka-w-programie-Tomasz-Lis-na-zywo-Cytowali-wpis-z-falszywego-konta-Kingi-Dudy,wid,17548287,wiadomosc.html?ticaid=114e51

Link do filmu ze "spotkania" Dudy z Lisem
http://m.fakt.pl/polityka/politycy,11hgql

Kukiz powiedział, że w takiej sytuacji dałby Lisowi w pysk (taki był sens).

Lis zawinił, a Pospieszalskiemu zdjeli program:
http://wpolityce.pl/polityka/245104-kukiz-oburzony-zdjeciem-z-anteny-programu-pospieszalskiego-to-juz-jest-wojna-tu-chodzi-o-skale-systemu-w-manipulacji-rzeczywistoscia

Córka Lisa (info z internetu):  To jest wojna o przetrwanie. Nie ma miejsca na obiektywizm

Bardzo spodobał mi się wpis naszej miłej koleżanki - że "Lis to przeszłość" - i linki do filmów z człowiekiem, który nie żyje od kilku lat. Sam miód.
Dzisiaj jest wczoraj, a jutro już było.

p.s.

Dziadek w Wehrmachcie już był - u tegoż Lisa, wykrył "żyda" w rodzinie żony Dudy.
Dobrze, że nie każe Dudzie jechać na Madagaskar, albo do Syjamu. Moczarowiec jeden.
To jest już bardzo niesmaczne: klik i klik
UWAGA
NIE klikajcie w drugi link. Przekierowuje na stronę z płatnym antywirusem informując o zarażeniu trojanem.

A ty Iwona myśl zanim coś podlinkujesz
UWAGA
NIE klikajcie w drugi link. Przekierowuje na stronę z płatnym antywirusem informując o zarażeniu trojanem.

O, zupełnie jak u Lisa 🙂

Ja rozumiem, że propaganda może zryć mózg - ale żeby zryła komputer, to o tym nie słyszałem.
To jest coś fantastycznego, że instalują wam programy w waszych komputerach, które decydują, co wolno oglądać, a co nie - jestem barzo pozytywnie zaskoczony tym, jak daleko poszła technika.

p.s.
"Wasi" zhakowali Sakiewiczowi portal? Ja człowieka niespecjalnie lubię i mu nie ufam, ale żeby mu od razu hakować stronę?
UWAGA

jakim antywirusem?  👀
mnie normalnie przekierowuje na stronę  👀
Tobie może normalnie. U mnie wrzask o zarażeniu wirusem i przekierowanie na instalkę do płatnego programu antywirusowego.

Poza tym naprawdę wierzysz., że Komorowski jest tak głupi żeby gadać
o wypchanej kaczce u Wojewódzkiego?
Oglądałaś wczoraj ten program ?
Dla tych co panikują, że Pis to oszołomy z pod krzyża

http://demotywatory.pl/4501110/Manifest-wkurzonego-wyborcy
szemrana, owszem padł tekst o wypchanej kaczce

Wojewódzki zapytał, czy PBK ma dla niego jakiś prezent, czy to może strzelba, poroże, wypchany cietrzew, a PBK rzucił, że najwyżej wypchana kaczka.
To znaczy, że jest głupi.  🙂
Ale serio Cię to dziwi?  👀 Dla mnie sam udział głowy państwa w taki programie, z prowadzącym który wsadzał flagę w psie odchody, jest nienormalny, a to co gadał ... szkoda słów  😵
Dla tych co panikują, że Pis to oszołomy z pod krzyża

http://demotywatory.pl/4501110/Manifest-wkurzonego-wyborcy

Brakuje jeszcze zdjęcie a Adamem Hadaczem "pisowskim oszołomem spod kryża", jak czule obejmuje sie z Bronisławem - które zostało opublikowane na oficjalnym portalu Prezydenta.
PO hoduje kolejnego Cybę (członek PO, który dokonał morderstwa na tle politycznym ).
Wściekły "pisowiec" w akcji:

http://natemat.pl/64987,andrzej-hadacz-kompromitowal-obroncow-krzyza-na-zlecenie-janusza-palikota-politolog-partie-sa-zdolne-do-takich-manipulacji

i z Bronkiem i innymi:

[img]http://kontrowersje.net/sites/default/files/styles/tresc/public/andrzej_hadacz.jpg?itok=tx6OOXcg[/img]

Nie jestem w stanie zweryfikować, niemniej taka informacja też sie pojawiła:
http://telewizjarepublika.pl/prowokator-andrzej-hadacz-szkolony-przez-sztabowcow-komorowskiego-byl-na-spotkaniu-w-warszawskim-hotelu-mercure,20098.html
a potem zwolennicy PO wierzą w to, że Pis to tylko krzyż, Smoleńsk i wojna z Rosją  😂
i nie zagłosują na Dudę, bo te 3 rzeczy będą dominować w polityce 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się