Forum towarzyskie »

Wybory 2015 i to co po wyborach.

No prosze, to sie juz tak porobilo, ze wywiad z Sumlinskim mozna na stronie RMF przeczytac. Szok i niedowierzanie 😉

A propos skojarzen serialowych nie wydaje wam sie, ze Dude wizerunowo zrobili na Franka, a jego zone na Claire Underwood?
bobek, Duda jest ulepiony. Literalnie ulepiony. Jest sztuczny, wytresowany. I to jeszcze kiepsko, bo nie umie udawac naturslnosCi. Jest tylko sztucznosc. I zero charyzmy.
Za to Komorowski ma tyyyyle charyzmy i wyczucia sytuacji, że hooohoo  😂
Czy to przemowa wygłaszana na święto narodowe, czy życzenia świąteczne, czy mowa pogrzebowa, cokolwiek-wszystko w tej samej intonacji, zero emocji, klasy, ot takie przeczytanie tekstu od początku do końca. Ciężko wsłuchać się w ten jednostajny bełkot.
On ani sztuczny, ani wytresowany, ani udawać nie umie, ani naturalny, taki bezbarwny. Jest jak chorągiewka na wietrze, obraca się tak jak wiatr zawieje..
Śmieszne jest to ciągłe gadanie, że za Dudą stoi Kaczyński (jakby on był jakimś diabłem wcielonym), a za Komorowskim kto stoi? Tusk albo cholera wie kto tam jeszcze.

Nie mogę doczekać się dzisiejszej debaty  🙂
iwona - dokładnie, ja tam nie widzę sztuczności w Dudzie, za to o Bulu Komuchowskim można to napisać.. tchórz bał się przyjechać do Lubina na zaproszenie Kukiza heh, wiedział, że górnicy by go zjedli 🙂
Uważam, że boi się takiej prawdziwej, bezstronnej konfrontacji z kontrkandydatem. On jest pchany w tą prezydenturę na siłę, nie jest przygotowany, widać po tym jak jest zmieszany i jakich odpowiedzi udziela na pytania zadawane przez lud  🤣
Ja też z niecierpliwością czekam na wieczorną debatę  😉

Duda sztuczny? Eeee, co w nim widzisz sztucznego?

Może przybliżę mój obraz Andrzeja Dudy, przyszłego prezydenta  😀 :

- człowiek solidnie wykształcony,
- inteligentny,
- umiejący się wysłowić,
- budzący zaufanie,
- człowiek o wysokiej kulturze osobistej,
- posiadający dużo osiągnięć zawodowych i bogate doświadczenie w działalności zawodowej,
- mający jasną i ambitną wizję prezydentury,
- umiejący rozmawiać a przede wszystkim słuchać obywateli.

Jak dla mnie też niezrozumiałe jest straszenie Kaczyńskim 🤔wirek:, jak to słusznie zauważyła iwona9208. Za Komorowskim stoją.... hmmm..
wrzucam do poczytania studioopinii.pl/krzysztof-lozinski-klamczoholizm/
A może dodasz do tego jakieś własne przemyślenia ?  😎
Bo wiesz, możemy tak sobie pisać na zasadzie kopiuj-wklej kopiuj-wklej itd ale czy to wtedy będzie miało jakikolwiek sens ?  😉
Widocznie nie mam nic do powiedzenia. Chętnie posłucham jakie przemyślenia mają inni.
bueheh śmieszna ta debata
Nie da się tego słuchać.
Czy Pan Prezydent potrafi udzielić normalnej odpowiedzi na jakieś pytanie? Bo jak na razie tylko atakuje: Pan kolega to, pana ugrupowanie tamto, wypominanie jakichś spraw, w której sam kontrkandydat nie brał udziału.
Przypomina mi się sytuacja z Rancza-palnąć taką głupotę, z której jak najtrudniej będzie się wytłumaczyć  😉
Takie same mam odczucia, Komorowski pluje jadem ( i ten jego biskupi ton),  a ponoć to domena Kaczyńskiego  😉
Też mnie to wszystko bawi. Serio, jestem daleka od bycia pro-pisowcem, ale Bronek wypada tu po prostu śmiesznie, za to wypowiedziami, postawą i kulturą Duda pozytywnie mnie zaskoczył.
Bronek jak tonący co brzytwy sie chwyta, słuchać się go nie da.
Ja pierniczę, ale Bronek teraz pojechał.... Duda pełna kultura.
Dla mnie to jeden i drugi unika rzeczowych odpowiedzi na pytania.

Swoją drogą fajnie poobserwowac ich mowe ciała i mimike. Bronek jak się denerwuje to przegląda swoje kartki i tam się patrzy, za to Duda zwiększa częstotliwość mrugania kilka razy 😉
Też to zauważyłam  🤣. Ale i tak wolę mruganie niż nieodłączną kartkę 😉
Komorowski  swoje podsumowanie debaty poświęcił na atak i mowę nienawiści.
Porównajcie jedno i drugie podsumowanie - Duda konkrety a Bronisław jeden wielki bełkot.
Duda konkrety?  🤣 Że żydzi sie sami w Jedwabnem pomordowali?  🤣 I wyliczanie wszystkich stanowisk Komorowskiego na pytanie o armie? Faktycznie, konkrety.
Mowa końcowa Bronka podkreśliła dokładnie to czego się boję jak wejdzie PiS. I niestety Duda troszkę to potwierdził, bo ta pamięć o historii i szerzenie patriotyzmu to może nie być takie różowe. Tu Komorowski ma mój punkt, idźmy dalej, nie roszczyniajmy się nad tym co było.
No i napewno wiek emerytalny obniży, wypowiadał się ostatnio ekspert w tej dziedzinie i mówił, że nie ma szans na niższy wiek i dobre funkcjonowanie państwa, bo zwyczajnie bardzo zwiększyła się średnia wieku i nie da się utrzymywać ludzi ponad 20 lat na emeryturze, gorzka prawda.
Emigracja jest nieszczęściem Komorowski 17-05-2015
Ja bym emigracji za pracą nie traktowała w kategorii dramatu. To jest też jakaś szansa. Komorowska 15-05-2015

To w końcu nieszczęście, czy szansa? Ktoś tu nie ustalił jednej wersji 😉

Sama nie wiem co o tej debacie sądzić. Jeden i drugi bez konkretów  🙄
Niestety Duda strzelił sobie w kolano na końcu tą mową o historii i patriotyzmie, nie że uważam to za coś złego ale w przypadku Pis-u to juz jest rodzaj obsesji którą dało sie zauważyć w końcowej wypowiedzi.
Presja, true story.
Bronkiem ktoś w końcu potrząsnął, bo w moim odczuciu zmiótł Dudę z powierzchni ziemi.
Niestety Duda strzelił sobie w kolano na końcu tą mową o historii i patriotyzmie, nie że uważam to za coś złego ale w przypadku Pis-u to juz jest rodzaj obsesji którą dało sie zauważyć w końcowej wypowiedzi.

Tak samo jak nasz papierz Jan Paweł II, kościół itp...

Chyba trzeba zagłosować na Króla Juliana...
No najlepiej dopisać sobie kratkę z dopiskiem, różowy jednorozec na kolorowej tęczy  😉

Napisałam to co widzę, Komor postawił na jawny atak, Duda oaza spokoju która będzie wałkować jak ciasto na pierogi tematy pt. Katyń, wojna, obozy. Wybór jest dla mnie taki: Gwalcic czy być gwalconym, sorry.
Ta patriotyczna obsesja jest sztucznie napędzana przez tefałeny i i nne tego typu stacje. Tu jest doskonały przykład http://joemonster.org/filmy/69009/Antypolskie_wartosci_jury .  Jest to celowa robota polegająca  na obrzydzeniu tego słowa i wartości jakie ono w sobie niesie. Takie programy najczęściej ogląda młodzież, a czym skorupka za młodu nasiąknie...

Ja nie za bardzo rozumiem...Jak Komorowski atakuje to jest git, a jak Duda jest oazą spokoju to bleee... Chyba jakiś czas temu ponoć było na odwrót  🤔wirek:
Ot, to...
Młodzież ma od tego rodziców. Jeżeli ktoś myśli, ze telewizja nauczy dziecka patriotyzmu...to źle myśli. Poza tym młodzież przez większość czasu siedzi w internecie. Z jej wpisów można wywnioskować, że patriotyzm (przynajmniej ten idący w parze z prawicowymi poglądami) wśród młodych ma się dobrze.
A dla mnie ta debata to jeden wielki bełkot.
Ani jeden ani drugi się nie popisali i tyle.
Takie wytykanie co bylo mnie nie interesuje. Mnie interesuje co będzie, i jakie plany ma przyszły prezydent.
Debata nudna, jałowe wypowiedzi.
Tak swoją drogą, ilość ostatnich wpadek PO jest tak pokaźna, że już pojawiły się teorie spiskowe:
https://www.youtube.com/watch?&v=nj4QwzIQiaA

Niby człowiek nie chciałby wierzyć w takie przekręty, ale z drugiej strony faktycznie wyciągnęli z głębi d*** Balcerowicza i już jego partia ma 11 procent  :oczopląs:
http://300polityka.pl/news/2015/05/13/ibris-dla-rz-partia-kukiza-18-balcerowicza-11-po-traci-13-pkt/
skąd, ja się pytam, skoro o tej partii nikt jeszcze tydzień temu nie słyszał?  🤔  A starsze pokolenie jeszcze powinno pamiętać z jakim hukiem skończyła się ostatnim razem bytność Balcerowicza w mainstreamie?
Averis, doskonale wiesz że takie programy ogląda głównie młodzież, która jest bardzo podatna na trendy jakie serwuje im np. ulubione show itp. Jeżeli tam powiedzą że coś jest niemodne i zostanie to przy wszystkich i ze wszystkimi wyśmiane ( tu patriotyzm ), to tak wg nich będzie... Czy wszyscy ich rodzice dopilnują aby tak nie było?Wątpię..
Ja nie myślę że telewizja uczy dziecko patriotyzmu, ja wiem, że jak telewizja poprzemyca pewne treści to zasieją się one w co niektórych głowach i zaczną kiełkować a następnie kwitnąć i pylić. Prosty mechanizm.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się