czesc, szukam sprawdzonego kowala, ktory dojezdza w okolice Kwidzyna, takiego ktory wyprowadzi mlodego konia werkowaniem na prosta, czy ma ktos kogos do polecenia?
Witam, szukam dobrego kowala ze Śląska, który radzi sobie z problematycznymi kopytami (pionowe pęknięcie aż do koronki). Jest to mlody koń, więc szukam kowala z dobrym podejściem do koni.
LAGUNA1988, mogę polecić Oliwie Krzysztofowicz bo ma bardzo dobre podejście do koni i wie co robi. Potrafi wyjaśnić co robi, dlaczego i w jakim celu. Moja klacz była od małego nauczona że kopyta robi facet który mocno trzyma kopyta i równowagi nie miała bo za każdym razem była podstawiona do ściany by oparła się o ścianę podczas robienia kopyt. Dlatego przy zmianie kowala na kobietę miała problem ze staniem grzecznie przez dłuższy czas. Oliwia dobrze na nią wpływa swoim spokojem i cierpliwością. Moja klacz nabrała też do niej szacunku i zaufania. Z każdą wizytą jest lepiej. Także polecam Oliwię 😊 trudno mi powiedzieć z jak bardzo trudnymi przypadkami miała do czynienia, ale z syndromem high-low u mojej klaczy radzi sobie bardzo dobrze 😉
Cześć, szukam terminowego dobrego kowala w okolicach Pustelnik(mazowieckie). Wałach spokojny, nie kopiący. Werkowanie ewentualnie korekta jeśli założenia poprzedniego się potwierdzają.
Częstochowa/Zawiercie - szukam kowala, który dojeżdża w tamte okolice i zna się na kopytach "specjalnej troski". Szukam kogoś, kto ma też wiedzę z zakresu ortopedii itd i ma fajne podejście do koni macie kogoś do polecenia?