Hm... jeśli chodzi o west jestem kompletną ciemną masą, ale ponieważ nie mam możliwości od kogoś pożyczyć na kilka jazd siodła w celu dobrania najlepszego dla konia... spytam tutaj chociaż wiem że to średni pomysł... Jakie siodło westowe dla małopolaka dość mało wykłębionego, krótkiego... myślę o trenowaniu coś ambitniej ale na razie takie świeże początki. Kasy niestety na siodło nie mam max. 1000 zł. Myślicie że mogę coś znaleźć ? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc i trochę wdrożenie mnie w świat sprzętu westowego i co byłoby mi niezbędne na takie początki....
Raqel, za 1000 zł nie kupisz nawet znośnego westwego siodła. nawet używki. to jak klasyczne za ...300 uzywane-500nowe. w takich nie da się jeździć w komforcie swoim i bez szkodzenia kopytnemu.
horse_art ma rację w całej rozciągłości. W miarę fajny Wintec to 1800 zł. Z tysiącem nie masz nawet czego szukać, chyba że nie szkoda ci konia.
Dworcika, ash tak napisała bo do tej pory to w wątku west właśnie się pytało o wszelkie siodła i ogólnie westowe sprawy. Nie ma tu tak dużo westowców, więc ten wątek to taki worek na wszystko 😉