Nie znam się na ornitologii, ale skojarzyło mi się z tłuszczem na skrzydłach. Mają go ptaki pływające (i nie namiękają), nie wiem, czy mają go latające 😉 Drugi strzał to kulka w ustrzelonym ptaku (jak ustrzelony, to nie lata, a jak w oceanie, to w ptaku, więc sucha) - no ale to średnio część ptaka 😉
Maja była profesjonalistką w swoim zawodzie, zawsze uważna. Jednak pewnego dnia w pracy przekroczyła próg drzwi i zapomniała policzyć. Chwilę później była martwa. Jak to się stało?
Czy ona zawsze liczyła? Czy ma zanaczenie że liczyła? Czy jest ważne CO liczyła? czy jej śmierć ma związek z tym że nie policzyła? Czy ma znaczenie że była w pracy? Czy ma znaczenie że przekroczyła próg?
Czy liczyła pomieszczenia, żeby wiedzieć do którego wejść? Czy jeśli dobrze policzyła to wchodziła do bezpiecznego pomieszczenia? Czy pracowała w zoo, źle policzyła i weszła do pomieszczenia z tygrysami? 👀
Hmm to jeśli mogę to zadam zagadkę z rozmowy o pracę 🤣 Pewien mężczyzna słuchał radia jadąc samochodem, nagle zatrzymał samochód na środku drogi wysiadł z auta i popełnił samobójstwo. Dlaczego?