Reining super horse trail western pleasure western horsemanship barrel racing pole bending alley calf roping cutting ranch sorting working cow horse steer wrestling team penning A to nie wszystko... uważam, że nie ma sensu robić tak rozbudowanej ankiety 😉 Reining to jedyna dyscyplina zatwierdzona przez FEI i podejrzewam stąd podział zaproponowany przez Tanię.
No taki będzie chyba najtrafniejszy. Reining trzeba wyjąć a reszta już orientacyjnie się zmieści w "inne". Tak bez urazy, po prostu ankieta nie pomieści każdej z dyscyplin. :kwiatek: p.s I może dodaj w tytule, że jest ankieta?
Ale chyba skakac i costam z ujezdzenia tez mozna sobie skrobac rekreacyjnie(dla rozwoju konia i nas a nie osiagania medali) a niekoniecznie sportowo 😉
Znam wielu takich rekreantów którzy trenują z dobrymi trenerami a nie mają w planach kiedykolwiek wystartować . O tak dla siebie i podwyższania swoich umiejętności jeździeckich 😉
[quote author=drabcio link=topic=96910.msg2278599#msg2278599 date=1422446893] Ale chyba skakac i costam z ujezdzenia tez mozna sobie skrobac rekreacyjnie(dla rozwoju konia i nas a nie osiagania medali) a niekoniecznie sportowo 😉
Znam wielu takich rekreantów którzy trenują z dobrymi trenerami a nie mają w planach kiedykolwiek wystartować . O tak dla siebie i podwyższania swoich umiejętności jeździeckich 😉 [/quote]
To dlaczego twierdzisz, że z tej ankiety wynika że sport bije resztę na głowę? 😉
Nie wiem o co chodzi z tymi ankietami, ale o ile ta pierwsza (przeznaczenie naszych koni) mi się podoba, tak ta jest dla mnie trochę bez sensu, za dużo w niej nieścisłości. Dokładnie to co smok napisał😉
to jeszcze trzeba przeprowadzić badania jak jest procent sportowców, a jaki tz. rekreantów (uściślić co się rozumie pod nazwą rekreant) na volcie, jaka jest populacja zawodników i rekreantów w kraju. Co gdy ktoś zmieni się z zawodnika w rekreanta (przestaje jeździć sportowo) albo odwrotnie. Albo robi przerwę w jeździectwie, a konia na stanie ma itd 😉