Forum konie »

Westernowa Rewia Mody

.
też fajne ale jednak jestem wierna bieli na końskich nogach  😉
Te z gwiazda Teksasu mi sie podobaja... 😍
Nie powinnam zagladac na ten watek, jak jestem na scislej diecie zakupowej!  🤣

A to zdjecie bezpiecznego kantaru , po tutejszemu breakaway halter
Muchozol, te ostatnie kaloszki okropne 😁 A tych pierwszych byłoby mi żal używać - jak żyć? 😜 😁

Planta, i faktycznie puszcza ta skóra, a nie taśmy w przeszyciach?
.
Livio-faktycznie. Pasek skory przerwal sie tuz nad klamra. Dlatego jesli bym musiala uzyc kantara na pastwisku, znowu zaloze ten.  :kwiatek:
niestety wszystkie no-turn to jeden wielki bullshit... mielismy w stajni PC, CE i inne, wszystko sie przekreca i bolec niepotrzebnie uciska koronke :/ jeszcze nie widzialam takich, ktore by sie nie obrocily na naszych treningach, do tego rzepy nie wytrzymuja proby czasu... wbrew pozorom najlepiej sprawdzaja sie neoprenowe Horze, i te cienkie i grube, mustangi z futrem tez daja rade ale na co dzien sie nie nadają bo futro zgineloby smiecia tregiczna po miesiacu zapewne
niestety ciezko na rynku o kalosze ktore przezyja wiecej niz tuptanie :/
(wybaczcie brak polskich znakow, z telefonu pisze)
komputer powinien blokować mi dostęp do tego wątku  😵  jestem bliska stania się kryminalistką- ile razy tu wejdę, to za każdym razem myślę, który bank obrabować najpierw  😜 😜  jak nie koszule, to paski, ostrogi, kalosze...

Planta powiem Ci, że żyjesz w raju  i piekle jednocześnie  🤣  tyle pięknych rzeczy i tyle pokus... ciekawe czy bym wytrzymała :P
.
PC przy stopach doslownie fruwaja po calej hali ale przekrecaja sie nawet przy treningach bez elementow a z samym szybszym galopem... wiem ze wyglada to ladnie i estetycznie ale dla mnie niestety ich tendencje do przekrecania sie calkowicie je skreslaja. Jak juz ma mi sie cos na konskich nogach obracac to bez zadnych sztywnych bolcow bo tylko sprawia to dyskomfort. Także nie sa warte swojej ceny. Wole dac mniej i miec wygodne, dlugowiecze kalosze. Moje horze nekane co sezon przezyly ich az 3.
.
no niestety :/ na Janiowym bylo ok 6-7 kompletow, roznych modeli i wszystkie sie przekrecaja. Dotego rzep jest 1) za cienki i sie urywa 2) za slaby i po czasie przestaje 'kleic'
ale na szczescie da sie znajezc te wygodne, praktyczne,  dlugowieczne i ladne 😉
smartini wiesz co, ja mam kalosze z...decathlonu. I są zawalaszcze  🙂 może spróbuj tych, mi się nigdy nie przekręciły, rzepy są mocne mega
krysiekx, akurat jestem wierną fanką kaloszy od Horze
grubsze

cieńsze
[img]http://demandware.edgesuite.net/sits_pod24/dw/image/v2/AATB_PRD/on/demandware.static/-/Sites-hz-master-catalog/default/dwa2f42192/large/19768_BL.jpg?sw=1200&sh=1200[/img]
nie umierają,  nie odbierają,  wytrzymuja naprawdę długo,  mają mocne rzepy
do tego łatwo je wyplukac i wysuszyc co jest konieczne po ciezszym treningu, w szczególności latem, bo wtedy wszystko na nogach jestmokre i zgnojone (tu tez swietnie się sprawdzają neoprenowe podkładki pod owijki)
Budyń jest wybitną księżniczką (wrazliwiec i hipochondryk) a w zaden sposób mu nie wadzą, nawet jak sie przekreca wiec przestalam widzec potrzebe szukania tych nieobracajacych się 😉
na starty miałam mustangi przez 2 sezony ale teraz pójdą na 'zajechanie' na treningi.

Genralnie fajne, rzep super ale na biale sie nie nadaja (najgorzej doprac wlasnie rzep) a i 'skora' nie wytrzymala kilku spokan z podkowami wiec szukam czegos nowego na show 😉 pewie padnie na ktores z poprzedniej strony forum 😉
Ja uzywalam na Babe kaloszkow neoprenowych przez pierwsze miesiace po kupnie. Jej kopyta byly w okropnym stanie, wiec na zmiane smarowalam je roznymi specyfikami i zakladalam kaloszki do boksu i na jazdy, zeby sie ladnie wchlonelo i piasek na arenie nie przyklejal.
Od tamtej pory leza ale po czytaniu waszych postow chyba je wyciagne ze skrzyni i umyje  🤣...Jak juz bede mogla jezdzic.

Wracajac do paskow, przy okazji cosezonowego czyszczenia szafek mojej corki z roznych rzeczy, z ktorych powyrastala (trafiaja do wspolpracowniczki meza z mlodszym dzieckiem), znalazlam jej dwa paski kowbojskie  🤣 Kupione za chyba 5$ w sklepie z uzywana odzieza dziecieca-az do tej pory kupowalam jej uzywane, bo wolalam kupic kilka ktore wyciura niz jeden za tyle samo  🚫

Muchozol, to te pierwsze mnie się podobają, reszta już nie bardzo 😀

Planta, no to faktycznie, bardzo bezpieczne rozwiązanie! Lepiej żeby poszła ta skóra, niż żeby koniowi się coś stało, zdecydowanie. Fajnie wam te kaloszki do całości kompletu pasują 🙂

smartini, ja też słyszałam, że te kaloszki z Decathlonu są super - mam kilka koleżanek, które używają, i są mega zadowolone.
ja mam kaloszki te nieprzekręcające PC i jestem zachwycona od wielu lat. inne niszczyły się w tempie zastraszającym, a i koronke uszkadzały. a te nic. i nigdy sie nie przekręcily, a testy mialy solidne. pancerne są. nawet jak koniu ciągle o nie zahacza (po to je mialam). może to kwestia budowy konia? no wiecie - jak wysoko nad gleba, czy ociera, jaka budowa - czy sie kreci, podnosi itd...
* dla mnie np te horze (i tego typu) to najgorsze - 2 jazdy i poszły do kosza... czy po 1 dniu rajdu? (troche ich przerobiłam - nie pamietam już ktore co) 😉 mialam tez neprzekrecajace innych firm, ale tez nie byly dobre (ksztalt nie ten)
To sa te kaloszki. Oczywiscie, ze dobieralam je pod kolor!  😂 🤔wirek:

PS. Czy ktos sie spotkal z takimi wysokimi butkami Showmana? Zastanawiam sie nad zakupem na zime, jedne sa opisywane jako medyczno-sportowe-okrywajace kopyto,(15" wysokosci), drugie sportowe (13"😉
Planta, ja bym najpierw dobierała ze względu na solidność kaloszków, a dopiero potem kolor, dlatego napisałam że fajnie pasują - w sensie że udało ci się dobrać i fajne kaloszki, i kolorystycznie pasujące 😉
Solidnosc byla nr 1. Bo miala chodzic w nich non stop przez w zalozeniu kilka miesiecy.

A ja ponawiam pytanie, bo maz chce wiedziec, co kupic mi na Gwiazdke no i mysle o tych ochraniaczach Showmana! 😍
Dziewczyny, waham pomiedzy bialymi a czarnymi ochraniaczami dla bulanego konia. Czarne to wiadomo, klasyka, ale do bialych ochraniaczy ciagnie mnie od zawsze i w zwiazku z tym pojawia sie pytanie: jak czesto musicie swoje prac, zeby wygladaly porzadnie? Dojscie na hale mamy w tej chwili przez bloto, na hali podloze reiningowe- zastanawiam sie po prostu, czy biale bylyby strzalem w kolano.
zdecydowanie strzał w kolano 😉 biel się nadaje tylko na zawody/pokazy, wyrzucisz kasę w błoto, bo przy reiningowej nawierzchni będą się wiecznie brudzić, błoto dopełni dzieła a po kilku praniach przestaną się dopierać i pozostaną w odcieniu... tła na forum :P
w Rzeszowie mamy kilka chraniaczy i kaloszy białych, które z racji braku śnieżnej bieli skończyły jako treningowe... wyglądają stracznie i nijak nie idzie ich dobrać, mimo moczenia w wybielaczach i innych zabiegów  🍴
jak chcesz od czasu do czasu się 'odwalić' w biel to lepiej kup kilka kompletów białych owijek i podkładki :P taniej wyjdzie i dłużej będzie białe
funny-groom-fact: dużo lepiej dopiera się biały polar niż biały elastyk  🙄
moja niepełna kolekcja :P mam już nową torbę <3 (jak nie kochać Ikei?)
wiedźma, popieram smartini, biel bielą, ale zajedziesz się z praniem, a efekt będzie marny 😉 Lepiej czarne!

Do mnie dotarł zamówiony napierśnik z dots - na żywo jest jeszcze ładniejszy! Może w weekend uda mi się jakieś zdjęcia zrobić. Ale ciągle jeszcze "woła" mnie ten drugi z wzorem w kwiaty 😁
II ja dolaczam do chorku przeciw bieli. Fajnie wyglada ale doprac...i to jeszcze po trawie, bedziesz tylko klela.  🤔
jakby ktoś kiedyś miał zagwozdkę jak przechowywać sprzęt
seria SKUBB z Ikei jest idealna *_*
do małej torby wchodzą owijki a na nie podkładki
do dużej idealnie wchodzą showpady (mieściliśmy po 7-8 w jednej na spokojnie)
normalnie jakby były robione na miarę dla nas <3

To jest swietna myśl z tymi pojemnikami!!! Że też wcześniej na to nie wpadłam...
A tak btw... Była Cavaliada... zgrzeszyłam. Przekopałam wszystkie stanowiska i jest i ono...
ja je uwielbiam. wszystko się mieści, leżą sobie jedno na drugim na co dzień a jak jadę na zawody to tylko wrzucam je tak jak leżały w siodlarni - do auta :P
umyć można 'z węża' latem, mają wywietrzniki więc nic nie kiśnie w środku, mają rączki żeby dało się je nosić. czego chcieć więcej ;D

fajne to ogłowie ^ ^

no to weszłam na ebaya i utknęłam :C

[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Po raz kolejny za duże zdjęcia
Smartini, ale widzę w Twojej torbie fajne kolorystycznie buty 🤣 wygodne są?
smartini ten kmplet z napierśnikiem boski jest i w ogóle te trzy pierwsze ogłowia! Lubię kolorowe kamyczki.  😜
Smartini, ale widzę w Twojej torbie fajne kolorystycznie buty 🤣 wygodne są?

najwygodniejsze na świecie *_* Cinch Wave 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się