Forum konie »

Westernowa Rewia Mody

Muchozol - ja poczekam, aż będziesz ten jasny kocyk sprzedawać - będzie mi kwiatkami do siodła pasował...  😵 😁
.
Tak Ci się tylko zdawa.  😂
Muchozol, mnie też się ona bardzo podoba! Tylko kurcze same duże rozmiary są, ale to najwyżej jakoś sobie zwężę. Przynajmniej na pewno rękawy będę miała odpowiedni długie 😜
.
Muchozol, co to za siodło? Ładne🙂😉)

A jak ze strzemionami? Są "wygięte" od konia? Na focie nie widać a siodło wygląda na nowe🙂Ale te zdobienia.. czadzik normalnie🙂

na wygięcie puślisk jest prosty patent: ustawiasz tak jak trzeba i na noc wtykasz kij od szczotki! Oczywiście najlepiej działa bezpośrednio po nasmarowaniu :-) są też do kupienia takie łączniki między puśliskiem a strzemieniem (Leszek miał na szkoleniu, może widziałaś) które są albo obrotowe, albo ustawiają strzemię pod kątem prostym do puśliska. Tyle że są do kupienia w Stanach...
.
Magda Pawlowicz, słyszałam o patencie na kij od szczotki- ale nigdy nie miałam odwagi wypróbować.

Bardzo miło było poznać Ciebie i Viridilę🙂😉) Mam nadzieję, że się spotkamy w EZ Ranch na zawodach🙂😉))) i będzie więcej czasu , żeby pogadac.

Muchozol, siodło zacne naprawdę! Choruję na zdobienia , ale jeszcze troszkę muszę poczekać...

A ja kupiłam sobie koszulę na zawody. Białą. I to w używanych łaszkach. No trafiło mi się jak totolotek normalnie🙂
.
mi również miło :-)
jest szansa że się wybierzemy na te zawody, droga naprawdę super! A teraz kobyłę wysyłam tam do krycia!
Muchozol, widziałam właśnie na facebooku, piękne! I chyba dobrze leży 🙂

Złota, pokaż koszulę 🙂

Chyba znalazłam dobry blanket do mojej przyszłej koszuli 😎

Choć pewnie będę musiała pójść w inny kolor (fiolet / chaber / morski), bo koszula czarna, koń czarny i blanket czarny to będzie o wiele za smutno 🙂

edit: mniejsze foto 🙂
.
Muchozol, dzięki 🙂 I mówisz że czarny też ok? Na razie mam jeszcze trochę czasu do namysłu, ale chyba jednak bym poszła w niebieski / fiolet.

No i chyba nas czeka zmiana siodła - mam okazję niezbyt drogo mieć siodło zrobione na miarę i ze zdobieniami jakie chcę, więc tak sobie przemyśliwuję temat pomału 🙂
.
Muchozol, bo masz takie jaśniejsze siodło i faktycznie do niego prędzej brałabym brązy i beże niż niebieski 🙂 Ale przy mojej czekoladzie fiolet czy chaber powinny być ok, czarny oczywiście też 🙂

Co do siodła, nic specjalnego to nie będzie - mam pod bokiem fajnego pana rymarza, który współpracuje z Daw-Magiem. Ostatnio sprowadził do sklepu zrobioną przez DM westówkę i wsiadłam sobie - była naprawdę fajna i miękka. Będę chciała pożyczyć to siodło na testy na koniu, a potem oni są w stanie pomierzyć dokładnie konia i dostosować do tego siodło. Profil chciałabym taki jak teraz, z okrągłymi połami, ewentualnie bardziej w stylu barrel. Kolor tak samo czekolada. Zdobienia z białej skóry jak tu - łęk, horn i strzemiona:

Mam możliwość wzięcia lakierowanej białej skóry jako zdobienie, wtedy ona nie żółknie i łatwiej ją pielęgnować. Jak myślicie, taki lakierek będzie pasował do westu?
.
Muchozol, dzięki 🙂 Dzisiaj, jak się uda, jadę pogadać z rymarzem 🙂 A wy się z Muchą pokażcie w nowym siodle i czarnym padzie pod spodem 🙂

.
.
Tuffy, aaa, przepiękne te gwiazdki! Pamiętasz co to za firma albo gdzie kupowałaś? Przecudowne! 😍

Muchozol, byłam porozmawiać - jeśli dobrze pójdzie, to w przyszłym tygodniu będę mieć siodło do testów, potem pan przyjedzie mierzyć konia i później za jakieś 2 miesiące max. będę miała już swoją nóweczkę 🙂
.
Livia, pad kupiłam jakies 6 lat temu od Karolass, ktora dorwała go chyba w Niemczech.
Dziewczyny, poszukuje porządnych jeansów do jazdy. Mam już dość bujania się w jeansach, które np. nie nadają się do chodzenia w cywilu, czy nietrafionych "do jeździectwa" w Outlecie, H&M czy Re. Chciałabym spróbować, z jeansami uszytymi specjalnie do jazdy.

Wolałabym nie zamawiać za granicą, bo chciałabym je przymierzyć i móc ewentualnie wymienić. Ale jak nie da rady, to nie da rady i zamówię gdzie będzie trzeba. Obejrzałam sobie ofertę PL sklepów, ale niestety same małe rozmiarki, a ja sporym - na szerokość - kobietem jestem.

Any ideas? Gdzie ale przede wszystki co zamówić?  🤔
Sierra o, to to! Dobre pytanie. Ja jestem chora jak mam kupić jeansy w sieciówkach, więc za te do jazdy nawet się nie brałam.
Przeraża mnie ten temat chwilowo...  😵
Sierra, specjalnych do westu to w PL czy wgl w Europie ze świecą szukać...
Rozumiem Twoją niechęć do szukania w 'cywilnych' sklepach bo mnie również skręcało (ja mam inny problem, jestem wysoka i wszystkie spodnie jak jeden mąż były za krótkie, żeby móc wsiąść na konia bez skończenia z nogawką w połowie łydki) ale dopadłam Factory w Wawie
I moje Big Stary i Mustangi kocham nad życie i świetnie mi się w nich jeździ.
Dostałam tam na pęczki spodni
a) z wyższym stanem niż biodrówki
b) z prostą, szeroką nogawką
c) w rozmiarze 28/36, gdzie jak prosiłam w jeansowych sklepach ale w galeriach o taką rozmiarówkę to wszyscy robili wielkie oczy i mówili że takich to nie szyją :P

A tak to Cinch w stanach szyje jeansy do jazdy ale te rozmiarówki jak każde inne są szemrane  🙄

o, mam nawet zdjęcia BigStarów. Mustangi mam z ciut wyższym stanem i szersze
[img]https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/s720x720/11188167_952401298137661_3972600556438256323_n.jpg?oh=12433cb07c8f13089c83f942a08974ca&oe=55D57AC1[/img]
jeny, Budyń tu jak jakiś wypłosz wygląda z tymi resztkami białej zimowej sierści >.< dobrze że już się jej pozbył i będziemy wyglądać bardziej cywilizowanie w RR...
[img]https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/s720x720/11039084_951743828203408_6078239553190907302_n.jpg?oh=51aaa4218b45f1ab364a207fef2da2d2&oe=55C63851[/img]
I większe rozmiary tez da sie tam ogarnac?
.
Tuffy, dzięki za wskazówkę, może gdzieś jeszcze uda się taki upolować 🙂 A jak nie, to kocyk 🙂

Muchozol, ja też 😀 Pochwal się ogłowiem 🙂

O, dobrze że o dżinsach mówicie, bo na zawody się muszę za jakimiś rozejrzeć 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się