Forum konie »

Końska Rewia Mody cz. IX (2015)

Zairka, na tej podstawie (że to była wspólna praca) myślałam, że będzie można wykorzystać nazwę i dotychczasowe zdjęcia. Ale kompletnie nowa inicjatywa też ma swoje plusy 🙂

xymena, łał! Dałabym tylko napis większy w stosunku do strzemienia, żeby wielkość była bardziej podobna - ale poza tym łał 🙂 No i to musi być takie logo, żeby łatwo się je nakładało na zdjęcia (czyli jakiś transparentny gif np.) 🙂

harja, jeśli ja bym robiła stronę to z wyszukiwarką nie dam rady, może emptyline by dała radę w tym temacie 🙂 Ale czy wyszukiwarka jest taka konieczna? Szczerze to ja z niej nigdy nie skorzystałam. Pytam poglądowo, bo może być że jestem w mniejszości 🙂
wątek zamknięty
Też zrobiłam :P (w sumie to podrasowałam pomysł Xymeny tylko)

wątek zamknięty
Dziękuję :kwiatek:
Livia tak tak, tło dodałam tylko do podglądu, żeby było dokładnie widać 😉 finalnie jeśli by się reszcie spodobał podlinkuję na tle transparentnym.
Jeszcze jakieś poprawki oprócz zmniejszenia strzemienia?
wątek zamknięty
xymena, aa, to spoko 🙂 Mogłabyś może spróbować dać jeszcze mocniejszy bling, te promyczki? Jak by to wyglądało? :kwiatek:

budyń, przepraszam, bo wiem, że takie logo to sporo pracy, ale mnie jest w twoim zdecydowanie za mało blingu :kwiatek:
wątek zamknięty
Livia, zajęło mi to 5 minut, więc spoko 😁 Ja wielbię minimalizm, więc zostawiam logo xymenie.
xymena, mniejsze strzemię, ja bym nie usuwała tej części pod napisem, tylko dała przezroczystość na x%, albo dała w ogóle strzemię bezpieczne bez gumki :P Trendy dałabym jaśniejsze, bo zlewa się z "końskie" i jak się zmniejszy, nie będzie widać, że to T.Jak bardzo chcecie bling, to dałabym inną czcionkę, by była kropka nad "i" i z niej zrobiła kryształek i błysk.
To tak wg mnie, żeby nie było.
wątek zamknięty
Livia, ja korzystałam niejednokrotnie 🙂

Dziewczyny, właściwie to też nie ma co przesadzać z tym blingiem, bo najbardziej ma przyciągać uwagę szmatka, a nie logo 😀
wątek zamknięty
bo file.. no źle mi się kojarzy 😁.

hahaha, poprawiłaś mi humor 😂

Livia ankieta super sprawa, można zrobić 😉

xymena super to logo! budyń Twoje też świetne, ale jak mówi Livia - mało blingu :kwiatek: Macie talent, ja to nic nie umiem zrobić z takich rzeczy 😁

[quote author=budyń link=topic=96724.msg2295900#msg2295900 date=1424285014]
Jak bardzo chcecie bling, to dałabym inną czcionkę, by była kropka nad "i" i z niej zrobiła kryształek i błysk.
[/quote]
tutaj też jestem za ... w sumie to ja się zgadzam na wszystko, byleby nie było za dużo i mętliku 😁
wątek zamknięty
budyń, o widzisz, dzięki za fachowe uwagi! 🙂

harja, oczywiście, szmatki są clue strony, ale jak się logo zmniejszy to żeby chociaż ten błysk było widać 🙂 Wstaw tutaj też swoje logo, można z twojego i xymenowego coś fajnego wykombinować!

Rany, nie znam się na grafice kompletnie, także musicie mi wybaczyć, mówię jak czuję 😁
wątek zamknięty
Kobyła ma 2,5 roczku więc należy zacząć zbierać sprzęt  😀 wiedziałam, że należało kupić konia w tym samym kolorze co pierwszego....  😁
wątek zamknięty
budyń :kwiatek: baaardzo cenne uwagi!
wersja udoskonalona w dużym rozmiarze: KLIK
i podgląd jakby to wyglądało na zdjęciu (posiłkowałam się fotą Livii :kwiatek🙂
wątek zamknięty
Livia, ale ja właśnie o tym mówię - Twoje zdjęcia sa jak najbardziej ok - jest cały koń, ustawiony do foty, pokazane co trzeba, tak jak pisze harja. 🙂 Chodzi mi o takie zdjęcia na zasadzie "na odwal się" - a sporo takich się jednak znajdzie. Ja mam po prostu lepszy aparat, ale to nie znaczy, że, tak już mówiłam, tylko foty lustrzankowe można wstawić. Mnie wkurzają np. takie:

No przecież ten koń mógł mieć łeb w górze, prawda? 🙂

Logo takie w porzo, tylko ja bym je jednak zrobiła rysunkowo/graficznie, a nie realistycznie. 🙂

I też jestem, tak jak mówi zairka za nowym wątkiem.

edit: nie no, jednak jest spoko to logo, wygląda komicznie, ale o to chodzi. 🙂

wątek zamknięty
xymena, teraz lepiej! Ja bym jeszcze ciut zwiększyła napis / zmniejszyła strzemię, i wtedy już będzie idealnie dla mnie :kwiatek: Na zdjęciu wygląda bardzo fajnie!

emptyline, w takiej sytuacji się absolutnie zgadzamy co do poziomu zdjęć 😀 Nowy wątek ja bym odpuściła, a wykorzystała jednak stary, żeby nie dublować za mocno. Chyba że chodzi o wątek ustaleniowy nowej strony - kurcze, żeby tu non stop nie śmiecić, może ustalimy jakieś luźniejsze miejsce? Bo PW chyba się nie da do kilku osób naraz wysyłać 🙂
wątek zamknięty
Livia, zawsze jest facebook? 🙂
wątek zamknięty
emptyline, racja 🙂 Możemy się przenieść z konkretnymi rozmowami tam, a tu już zostawić miejsce dla kolejnych pięknych zdjęć 😉
wątek zamknięty
xymena ale logo będzie w prawym dolnym rogu, jak kiedyś? bo w lewym górnym wygląda troszkę dziwnie :p i odwraca wzrok od konia. ale ogólnie, to jest świetne.  :kwiatek:
wątek zamknięty
xymena no i mi to logo pasuje tylko tak jak mówi szasta - na dole :kwiatek: 😉
emptyline, Livia co do poziomu zdjęć to jak najbardziej się zgadzam. :kwiatek: ps; nie mam nikogo z forum na fb 😁
wątek zamknięty
Jak dla mnie to logo może być obojętnie w którym dolnym rogu, nie musimy się trzymać tylko jednego 🙂
wątek zamknięty
xymena, strzemię optycznie leci w lewo. Obróciłabym, ciut mniejsze i tak, żeby ' nad Ń wypadało na strzemieniu.
wątek zamknięty
Dziękuję Wam za miłe słowo :kwiatek:. Ze wszystkimi waszymi uwagami wygląda to podglądowo tak:

Mi tam obojętnie w którym rogu 😉 aczkolwiek osobiście nie lubię jak coś zasłania konia, więc skłaniałabym się do wrzucania loga tam, gdzie jest miejsce.

halo leci na lewo bo foto strzemienia było zrobione na ukos 😉 a "ń" niestety tam nie wlezie, bo wtedy "k" znalazłoby się na strzemieniu.
wątek zamknięty
[s]Dalej strzemię wielkie. To ma być dodatek do napisu, nie odwrotnie :P
[/s]A to na fejsbuku da się w kilka osób gadać? Czy na grupie?
halo, strzemię ma lecieć, bo jest pod kątem ustawione.

edit: o masz, ubiegła mnie 😁 Teraz w porządku. Tylko ja bym się trzymała by logo było u dołu strony, nie na górze.
wątek zamknięty
Moim zdaniem logo powinno być tam gdzie najbardziej na danym zdjęciu pasuje. 🙂

Na FB: Monika Januszkiewicz jakby co
wątek zamknięty
xymena, dla mnie teraz jest perfekto! 🙂 A na ciemnym tle widać, jakie fajne to strzemię ma blingi 😍

budyń, wydaje mi się, że można wiadomości pisać w gronie kilkuosobowym, a jeśli nie, to sobie możemy zrobić wydarzenie albo coś 🙂

Logo myślę najrozsądniej będzie dać w którymś dolnym rogu - nie w jednym wybranym za wszelką cenę, ale któryś dolny zawsze jest luźny 🙂
wątek zamknięty
Można wiadomości grupowe
wątek zamknięty
Dobra, to w razie "wu" możecie mnie dorzucić, chociaż logo chyba już jest skończone... 😁

edit: usunełam swoje dane 😉
wątek zamknięty
Dobra, to może zróbmy tak: kto jest zainteresowany stroną i wszystkimi detalami, nie tylko logo 😉, niech napisze tutaj albo mi podrzuci swoje dane na facebooku na pw, ogarnę jakąś wspólną rozmowę 🙂
wątek zamknięty
xymena, nie może być!  🙇 Nie widzę, że strzemię jest pod kątem  🤔wirek:
Napisałam po polsku: OPTYCZNIE leci w lewo (podstawowym powodem zjawiska jest to, że N ma pionową nóżkę a linia strzemienia przy nim jest skośna).
Logo fajne, ale odrobina wiedzy też by się przydała. Grafiki nie robi się "jak jest/było" tylko tak, żeby wyglądała(!) bez zarzutu.
Jeśli logo ma być w prawym dolnym dolnym rogu napis nie może być czarny - bo grunt zazwyczaj ciemny. Warto przemyśleć kontrastowy kontur czcionki. Albo "polecieć" w kolory, których nie uświadczysz na gruncie, albo zrobić wersję ciemną na jasne, a jasną na ciemne.
A może lepszy byłby spory znak wodny?
wątek zamknięty
halo ale po co te nerwy? ja przecież nie jestem grafikiem (ani z zawodu ani z wykształcenia) - po prostu lubię się bawić amatorsko w programie. Może i wiedza by się przydała, ale jej nie posiadam, bo nie zajmuję się grafiką na co dzień. Ale skoro Ty masz tę wiedzę (tak wnioskuję) i wiesz jak ma wyglądać taka bez zarzutu, to przecież możesz zaproponować coś od siebie 😉. Kontrastowy kontur czcionki po zmniejszeniu loga się zleje. Przynajmniej to się stało u mnie, bo próbowałam i w tę stronę. Oczywiście mogę zrobić wersję z białymi napisami i czarnymi, bo to bardziej czytelne niż kolory.
wątek zamknięty
xymena, udzielam ci zwykłej... korekty 🙂 Już na pewno na re-volcie niczego "od siebie" nie zaproponuję. Przeszło mi.
Kontur można przeskalować w raz ze zmianą skali. Skoro nie posiadasz wiedzy, to: a) bądź skromniejsza, gdy z dobrej woli się za coś bierzesz b) nie marudź jak przypadkiem (bonus wynikły z dobrej woli) uzyskujesz wiedzę.
wątek zamknięty
halo ty tak serio?  🤔 tupiesz noga bo ci sie nie podoba i tak byc nie moze? w kaciku, w ktorym wlasciwie sie nie udzielasz? nie ogarniam.
wątek zamknięty
Dziewczyny!  Super, że są plany na reaktywacje strony! Ja chętnie ponogę, nie mam jakichś super zdolności, ale mogę pomóc przy wrzucaniu zdjęć na stronę.  😅
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.