Zairka, na tej podstawie (że to była wspólna praca) myślałam, że będzie można wykorzystać nazwę i dotychczasowe zdjęcia. Ale kompletnie nowa inicjatywa też ma swoje plusy 🙂
xymena, łał! Dałabym tylko napis większy w stosunku do strzemienia, żeby wielkość była bardziej podobna - ale poza tym łał 🙂 No i to musi być takie logo, żeby łatwo się je nakładało na zdjęcia (czyli jakiś transparentny gif np.) 🙂
harja, jeśli ja bym robiła stronę to z wyszukiwarką nie dam rady, może emptyline by dała radę w tym temacie 🙂 Ale czy wyszukiwarka jest taka konieczna? Szczerze to ja z niej nigdy nie skorzystałam. Pytam poglądowo, bo może być że jestem w mniejszości 🙂
Dziękuję :kwiatek: Livia tak tak, tło dodałam tylko do podglądu, żeby było dokładnie widać 😉 finalnie jeśli by się reszcie spodobał podlinkuję na tle transparentnym. Jeszcze jakieś poprawki oprócz zmniejszenia strzemienia?
Livia, zajęło mi to 5 minut, więc spoko 😁 Ja wielbię minimalizm, więc zostawiam logo xymenie. xymena, mniejsze strzemię, ja bym nie usuwała tej części pod napisem, tylko dała przezroczystość na x%, albo dała w ogóle strzemię bezpieczne bez gumki :P Trendy dałabym jaśniejsze, bo zlewa się z "końskie" i jak się zmniejszy, nie będzie widać, że to T.Jak bardzo chcecie bling, to dałabym inną czcionkę, by była kropka nad "i" i z niej zrobiła kryształek i błysk. To tak wg mnie, żeby nie było.
xymena super to logo! budyń Twoje też świetne, ale jak mówi Livia - mało blingu :kwiatek: Macie talent, ja to nic nie umiem zrobić z takich rzeczy 😁
[quote author=budyń link=topic=96724.msg2295900#msg2295900 date=1424285014] Jak bardzo chcecie bling, to dałabym inną czcionkę, by była kropka nad "i" i z niej zrobiła kryształek i błysk. [/quote] tutaj też jestem za ... w sumie to ja się zgadzam na wszystko, byleby nie było za dużo i mętliku 😁
harja, oczywiście, szmatki są clue strony, ale jak się logo zmniejszy to żeby chociaż ten błysk było widać 🙂 Wstaw tutaj też swoje logo, można z twojego i xymenowego coś fajnego wykombinować!
Rany, nie znam się na grafice kompletnie, także musicie mi wybaczyć, mówię jak czuję 😁
budyń :kwiatek: baaardzo cenne uwagi! wersja udoskonalona w dużym rozmiarze: KLIK i podgląd jakby to wyglądało na zdjęciu (posiłkowałam się fotą Livii :kwiatek🙂
Livia, ale ja właśnie o tym mówię - Twoje zdjęcia sa jak najbardziej ok - jest cały koń, ustawiony do foty, pokazane co trzeba, tak jak pisze harja. 🙂 Chodzi mi o takie zdjęcia na zasadzie "na odwal się" - a sporo takich się jednak znajdzie. Ja mam po prostu lepszy aparat, ale to nie znaczy, że, tak już mówiłam, tylko foty lustrzankowe można wstawić. Mnie wkurzają np. takie: No przecież ten koń mógł mieć łeb w górze, prawda? 🙂
Logo takie w porzo, tylko ja bym je jednak zrobiła rysunkowo/graficznie, a nie realistycznie. 🙂
I też jestem, tak jak mówi zairka za nowym wątkiem.
edit: nie no, jednak jest spoko to logo, wygląda komicznie, ale o to chodzi. 🙂
xymena, teraz lepiej! Ja bym jeszcze ciut zwiększyła napis / zmniejszyła strzemię, i wtedy już będzie idealnie dla mnie :kwiatek: Na zdjęciu wygląda bardzo fajnie!
emptyline, w takiej sytuacji się absolutnie zgadzamy co do poziomu zdjęć 😀 Nowy wątek ja bym odpuściła, a wykorzystała jednak stary, żeby nie dublować za mocno. Chyba że chodzi o wątek ustaleniowy nowej strony - kurcze, żeby tu non stop nie śmiecić, może ustalimy jakieś luźniejsze miejsce? Bo PW chyba się nie da do kilku osób naraz wysyłać 🙂
xymena ale logo będzie w prawym dolnym rogu, jak kiedyś? bo w lewym górnym wygląda troszkę dziwnie :p i odwraca wzrok od konia. ale ogólnie, to jest świetne. :kwiatek:
xymena no i mi to logo pasuje tylko tak jak mówi szasta - na dole :kwiatek: 😉 emptyline, Livia co do poziomu zdjęć to jak najbardziej się zgadzam. :kwiatek: ps; nie mam nikogo z forum na fb 😁
Dziękuję Wam za miłe słowo :kwiatek:. Ze wszystkimi waszymi uwagami wygląda to podglądowo tak: Mi tam obojętnie w którym rogu 😉 aczkolwiek osobiście nie lubię jak coś zasłania konia, więc skłaniałabym się do wrzucania loga tam, gdzie jest miejsce.
halo leci na lewo bo foto strzemienia było zrobione na ukos 😉 a "ń" niestety tam nie wlezie, bo wtedy "k" znalazłoby się na strzemieniu.
[s]Dalej strzemię wielkie. To ma być dodatek do napisu, nie odwrotnie :P [/s]A to na fejsbuku da się w kilka osób gadać? Czy na grupie? halo, strzemię ma lecieć, bo jest pod kątem ustawione.
edit: o masz, ubiegła mnie 😁 Teraz w porządku. Tylko ja bym się trzymała by logo było u dołu strony, nie na górze.
Dobra, to może zróbmy tak: kto jest zainteresowany stroną i wszystkimi detalami, nie tylko logo 😉, niech napisze tutaj albo mi podrzuci swoje dane na facebooku na pw, ogarnę jakąś wspólną rozmowę 🙂
xymena, nie może być! 🙇 Nie widzę, że strzemię jest pod kątem 🤔wirek: Napisałam po polsku: OPTYCZNIE leci w lewo (podstawowym powodem zjawiska jest to, że N ma pionową nóżkę a linia strzemienia przy nim jest skośna). Logo fajne, ale odrobina wiedzy też by się przydała. Grafiki nie robi się "jak jest/było" tylko tak, żeby wyglądała(!) bez zarzutu. Jeśli logo ma być w prawym dolnym dolnym rogu napis nie może być czarny - bo grunt zazwyczaj ciemny. Warto przemyśleć kontrastowy kontur czcionki. Albo "polecieć" w kolory, których nie uświadczysz na gruncie, albo zrobić wersję ciemną na jasne, a jasną na ciemne. A może lepszy byłby spory znak wodny?
halo ale po co te nerwy? ja przecież nie jestem grafikiem (ani z zawodu ani z wykształcenia) - po prostu lubię się bawić amatorsko w programie. Może i wiedza by się przydała, ale jej nie posiadam, bo nie zajmuję się grafiką na co dzień. Ale skoro Ty masz tę wiedzę (tak wnioskuję) i wiesz jak ma wyglądać taka bez zarzutu, to przecież możesz zaproponować coś od siebie 😉. Kontrastowy kontur czcionki po zmniejszeniu loga się zleje. Przynajmniej to się stało u mnie, bo próbowałam i w tę stronę. Oczywiście mogę zrobić wersję z białymi napisami i czarnymi, bo to bardziej czytelne niż kolory.
xymena, udzielam ci zwykłej... korekty 🙂 Już na pewno na re-volcie niczego "od siebie" nie zaproponuję. Przeszło mi. Kontur można przeskalować w raz ze zmianą skali. Skoro nie posiadasz wiedzy, to: a) bądź skromniejsza, gdy z dobrej woli się za coś bierzesz b) nie marudź jak przypadkiem (bonus wynikły z dobrej woli) uzyskujesz wiedzę.
Dziewczyny! Super, że są plany na reaktywacje strony! Ja chętnie ponogę, nie mam jakichś super zdolności, ale mogę pomóc przy wrzucaniu zdjęć na stronę. 😅