Dziewczyny ! chyba wyleczyłam się ze szmatocholizmu 😕 wczoraj miałam bardzo zły dzień więc postanowiłam kupić sobie czapraczek a tam nie było nic kompletnie nic co by chociaż próbowało skraść moje serducho 🙁
Nique w ogłoszeniach mam wypisane czego szukam 🙂 Euphorycznie dziękuję, jak go zobaczyłam to przepadłam... musiałam go mieć! 😁 Tak wg to są dostępne w Pasi-Koniku w wersji z futrem i bez 😀 Na prawdę polecam, trzyma się lepiej niż zwykły kolekcyjny futrzany kantarek, przynajmniej ja mam takie odczucie.
Owszem HKM ma fajne modele, jakościowo i trwałościowo, ale mam czaprak Pro-Team, który za każdym razem na jeździe przesuwa się w tył. A popręg wiadomo dociągam starannie, wszystkie rzepy zapinam, przewlekam przez pasek na popręg, a nadal mi zjeżdża do tyłu 🤔 Możliwe, że to tylko jakiś felerny źle uszyty model, ale w razie czego nie polecam czapraków na polarze - strasznie grzeją a odprowadzanie potu jest takie sobie 🙁
Możliwe też, że masz źle dopasowane siodło. 😎 Też mam jeden HKM na polarze*, pod za szerokim siodłem wyjeżdżał (co prawda jako jedyny z moich czapraków, ale jednak). Zmieniłam siodło i jakoś zostaje na swoim miejscu.
*I szczerze go nie cierpię 😂 Nic innego mi tak sierści nie zbiera jak on... Więc w okresie linienia mogę zapomnieć o używaniu go. :/
Ja sobie firmę HKM chwalę 🙂 i nie tylko jeśli o czapraki chodzi. Wiem, że niektórzy narzekają na brak trwałości, ale ja z tym nigdy problemów nie miałam, więc polecam.
emptyline, szczęściara! 😀 Blaki, koniecznie się pochwal tymi cudami na koniu 😍 ekuss, ja też wolę coś żywszego, średnio mi się widzi, ale to tobie ma się podobać, więc skoro taki wymarzony i wyczekay kolor... to nic nikomu do tego 😀 Ale konie masz przeurocze 🙂 kitty, obydwu ładnie w tych kompletach, ale Maniek szczególnie wymiótł! 🙂
A do mnie dzisiaj przyszedł mój pierwszy caball 😅 Wizualnie baaaardzo mi się podoba, obawiam się trochę tego śliskiego spodu i tego, czy nie będzie mi wyjeżdżać spod siodła, ale mam nadzieję, że nie. Póki co posiedzi u mnie w szafie, wyciągnę go po powrocie z koniem do naszej stajni, bo póki co jesteśmy na emigracji 😀
Libeeerte to super, bo bałam się, że będzie mi zjeżdżał jak np polopad eskadrona :P A tak btw to przepiękna, oryginalna derka! Uwielbiam takie niepowtarzalne rzeczy 😀