lalasatan, platinum navy to moje marzenie. Za późno się obudziłam. A w tym roku nie ma granatu w platinum, a do siwego nic mi innego (oprócz czerni) nie pasuje 🙁
ekuss, niezły ten hibiscus. Faktycznie ty jeszcze siodłasz względnie, ale jak czasem widzę te koniki osiodłane prawie na zadzie i zasuwające toltem wink to aż mnie wszystko boli (słusznie? jak to wygląda później z ich plecami, nie mają problemów?) Czy jesteś jedyną szmatoholiczką na Islandii? :-P
Pare razy jak jechalam na koniu wlasnie tak osiodlanym (glownie kiedy jechalam w teren z jego wlascicielem i on powiedzial,ze kon ma tak byc osiodlany)- tragedia, pospinany, zad gdzies w stodole... no,ale coz- w Polsce znowu zauwazylam tendencje do siodlania na lopatkach- Islandie mozna porownac troche ze swiatem teneese walking horse.
Co do szmatoholizmu na Islandii- jak juz ktos ma czaprak (w obecnej stajni nie zauwazylam ani jednego,a w poprzedniej na chyba 5 osob byl jeden 😁 ) to i tak go nie uzywa i zazwyczaj jest to czarny, wyciety nn. Owijek nie znajdziesz w zadnym jezdzieckim- kaloszki? Biale i czarne gumowe. Teraz pojawily sie jakies ochraniacze w ilosci 2 szt na sklep- i to w rozmiarze M i L 😂 Nie znam islandera na ktorego by pasowaly. Tenórowi,ktory byl dosc spory jak na islanda kupilam M i byly za duze... Tak wiec moge powiedziec,ze jestem jedynym szmatoholikiem na Islandii...
a ja tryskam dzisiaj szczęściem! Tak bardzo mnie bolało że nie wyszły Big Square Petrol.. a jednak okazało się że wyszły ale tylko na Niemcy 😵 ale poradziłam sobie 💃
tulipan, a o który pytasz? Ten czerwony mega, po praniu dalej wygląda super. Za to tego navy nie polecam (to jest jakiś inny model, wybaczcie nie ogarniam, wypadłam z obiegu) i już mam dziurę przy przystułach, a czaprak używam na zawody tylko. I miałam go moze 6 razy na koniu? Pomijam to że po praniu jest jakby wygnieciony? I źle leży
Swoja droga- nie udalo mi sie znalezc owijek hibiscusa i nie wiem jakie zalozyc w tych co mam... biale? Moze granat? Nie mam brazowych zeby do lamowki pasowaly