Budka nie ostatni raz gra. I teraz tylko pytanie, czy Cugowski obmyślił taki sposób na ponowne rozkręcenie czy sentymentalnie wie, że powinien a ze sceny zejść nie potrafi. Nie ujmując nic Budce, bo można powiedzieć, że wychowałam się na ich piosenkach.
Epikea, nie mam pojęcia. Znalazłam to zdjęcie wpisując "arab ogłoszenia" w grafice google. Ogłoszenie jest archiwalne, ale z maja tego roku. Tutaj link.
dar, ale właściwie o co chodzi? Że nie każdy arab ma taki papier, że medale same z nieba spadają? No nie każdy. Trudno, żeby każdy. To rasa jak każda inna, "arab" nie równa się "czempion", i co z tego. Natomiast pierwsza klacz, którą wstawiłaś, to akurat jak kulą w płot. Zdecydowanie jest to klacz, której pochodzeniem, papierem i osiągnięciami można by się było chwalić.
Konie arabskie mogą się podobać lub nie, kwestia indywidualna. I jak w każdej rasie znajdzie się gorszej budowy i "brzydszy". Dla mnie ideałem jest Magic Magnifique i jak dla mnie jest się czym chwalić. http://magic-magnifique.com/index2.php?option=gallery&lang=en
Murat, nie widzę sensu chwalenia się arabem, który ma gorszą budowę niż champion. Piję tylko do tego lansu z posiadania araba, przecież gdyby rzeczywiście chodziło o zakup to chyba nikt nie musi pisać nazwy stadniny koni arabskich bo chyba każdy laik ma nawet pojęcie, że w Janowie Podlaskim jest. Jak ktoś chce championa bo pokazy to chyba wiadomo gdzie pukac. A te zabiedzone można znaleźć na olx po prostu. Tyle.
Alten, piona. Takie z prostym profilem jeszcze ok, ale ten Magic tragiczny, jakby go ktoś w pysk kopnął. I na niektórych fotach zero proporcjonalności :P Ale co kto lubi.
No nie wiem ale wydaje mi się że on ma prosty profil tylko fakt że na zdjęciach chcą wyolbrzymić że niby mega szczupaczy, bo taka moda panuje na "zachodzie".
I dla porównania "nasz" Pogrom na tym zdjęciu(i wielu innych podobnie wyjdzie jak ktoś chce).
Mnie osobiście zastanawia czemu aż tak idą w kierunku aby nawet klacze miały tak mega długie "łabędzie" szyje, patrząc na klacze hodowlane z x lat temu widać tę tendencje. Ale właśnie to jest chyba kwestia gustów.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Wielkość zdjęcia
Roxy prostego profilu to on zdecydowanie nie ma, co widać choćby na 9 fotce w galerii. Prostego profilu to on z daleka nie widział. I to jest przegięcie, i to już nie jest ładne. Moim zdaniem przynajmniej. Jak chcesz, to mogę wieczorem wrzucić zdjęcie kuhailana z rzeczywiście prostym profilem pyska, zobaczysz sobie różnicę.
A w ogóle to pierwsze zdjęcie jest bardzo ciekawe pod względem dywagacji o ewentualnej użytkowości tego konia. Miejsce na siodło? Jakie miejsce na siodło? 😁
Mnie zaskoczyła jak w tym roku w Janowie jako przezent został podarowany Afas Maidaan. Arab przywieziony z Arabii od księcia, wiec już bardziej arabski być nie może. A jest przeciwieństwem tego do czego dąży europejska hodowla. Był też na pokazie na cavaliadzie, nasze arabki tańcowały, a on szedł sobie dostojnym stępem 😉
TheWunia a mnie się ten koń podoba. Zdecydowanie w starym typie, solidny kawał konia, nie pudelek na sznurku. Nie wiesz czegoś więcej o nim? To ogier? Jest udostępniany do krycia?
nekti zmiana tytułu sprawi, że ten wątek straci sens. Przeczytaj sobie wcześniejsze komentarze 😉 Murat ogier na pewno i będą kryć nim swoje klacze, bo tak mówili na Pride, wiec być może udostepnią nasienie. Mi się najbardziej podoba złoty środek, nie zbyt "panieneczka", ale ten juz dla mnie troszke zbyt masywny, choć niewątpliwie kariere rajdowca by zrobił i chyba w tych pustynnych rajdach startował
Oj lubię u koni arabskich te szczupacze pyski ale macie rację nie aż tak przesadzone, tylko niefajnie że hodowle chcą właśnie uzyskać ideał zbliżony do tego co jest chociażby w Stanach i zaraz jeszcze może będą mieć 1,60 m wzrostu. I tak się zastanawiam czy wystawione były na pokazach ostatnio jakieś klacze typowo z rodu kuhailana?
Roxy jeśli trzymać się klasycznych teorii o tym, co kuhailanem jest, a co nie jest, to czystych kuhailanów już prawie nie ma, a te, które są, znajdują się w prywatnych rękach. Faktycznie offtopa robimy jak złoto.